PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1217}

Szczęki

Jaws
1975
7,0 108 tys. ocen
7,0 10 1 108420
8,0 66 krytyków
Szczęki
powrót do forum filmu Szczęki

Akcja filmu rozgrywa się w okolicach Amity Island, niewielkiego nadmorskiego kurortu. Wkrótce zaczyna dochodzić tam do przerażających wydarzeń. Pewnej nocy ginie młoda dziewczyna. Jej zmasakrowane zwłoki zostają odnalezione na brzegu. Miejscowy szeryf, Martin Brody (Roy Scheider), odkrywa, że sprawcą jest rekin ludojad. O wszystkim powiadamia burmistrza, który nie zgadza się na zamknięcie plaży. Nie chce wywoływać paniki, aby nie odstraszyć turystów. Gdy giną kolejne ofiary, szeryf Brody wynajmuje Quinta (Robert Shaw), znanego w okolicy rybaka i łowcę rekinów. Wraz z nim na polowanie wyrusza ichtiolog, Matt Hooper (Richard Dreyfuss). Film Posiada swój klimacik , zresztą zawsze filmy Spielberga są The Best dla Mnie ten Film to Klasyka , jak i pozostałe części Szczek, właśnie robię sobie maraton i przypomnienie tak wspaniałego filmu. szkoda ze dziś już mało trafiają się takie Klimatyczne Horrory. Moja Ocena Niezmiennie Hot 10 i dodaje do ulubionych. Te filmy oglądam już po raz 1000 i na pewno jeszcze obejrzę nie raz. Warto obejrzeć i mieć je w swoich zbiorach filmowych. Tylko koneserzy kina je posiadają i czuja ten dreszczyk. Pozdrawiam wszystkich Fanów Szczęk !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 8
sebastiannycz

To nie horror jak dla mnie :P