PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1217}

Szczęki

Jaws
1975
7,0 108 tys. ocen
7,0 10 1 108420
8,0 66 krytyków
Szczęki
powrót do forum filmu Szczęki

Szczęki to jeden z najlepszych thrillerów w historii. Film niesamowicie trzyma w napięciu ma świetny klimat, no i oczywiście nie można zapomnieć o znakomitej muzyce - według mnie chyba najlepszy soundtrack w historii kina. Niska, 964 pozycja tego filmu na FW jest wielkim nieporozumieniem, miejsce w rankingu IMDB - 115 jest o wiele bardziej słuszniejsze.
Aha i jeszcze jedno. To, że ten rekin zanurzał aż 3 beczki to głupota

ocenił(a) film na 8

Sama miałam negatywne nastawienie do tego filmu. Często leciał w telewizji, ale ani razu się nie skusiłam. Na wakacjach trafiła nam się super pogoda. Cały tydzień padało, więc przesiedziałam z rodziną w barze, a wieczorem oglądałam tvp 2 bo tylko ten kanał był dobrze odpierany przez stary telewizor jaki stał w pokoju. Z racji tego, że nie miałam wyboru, a się bardzo nudziłam, musiałam go obejrzeć. Ale nie żałuję tego. To był jeden z najlepiej spędzonych wieczorów z filmem. :)

ocenił(a) film na 1

Oczywiście, film można ocenić 9/10 gdyby był w dziale komedii. Bałam się, gdy oglądałam go jako dziecko, ale ostatnio znów obejrzałam i w wielu momentach śmiałam sie na głos, aż do łez. Prawdopodobnie w tych, które powinny trzymać w napięciu.

ocenił(a) film na 9
nefla

Nie lubię tak pisać, ale wnioskując z tej wypowiedzi - jesteś głupią osobą. Więcej dodawać nie trzeba.

użytkownik usunięty
nefla

Kompromitacja na całej linii

ocenił(a) film na 9

Amen.

ocenił(a) film na 10
Platton

gdyby tylko bylo mnie stac to bym kazal pokryc zlotem plyte dvd z tym filmem i walnac w zlote oprawki na sciane, film ogladalem tysiace razy i bede dalej ogladal bo napewno sie nie znudzi ! film jest genialny, genialnie dobrani aktorzy oraz swietna ich gra. Od premiery Szczęk nie powstał zaden film z polki monster-movie ktory choc troche dorownal filmowi Spielberga, jedynie sequel jest godny uwagi