Nic dziwnego, skoro teraz tryumfy święcą takie filmy jak Dziewczyna z tatuażem czy inne Prestiże... to Szczęki nie mają prawa się podobać.
Zbliża się premiera najnowszego filmu więc co niektórzy muszą trochę potrollowac. Prestiż jak i dziewczyna z tatuażem (najlepszy film ubiegłego roku) to również świetne filmy.
bahahahaha rozumiem że można ponarzekać na brak klimatu, bo nie każdemu odpowiada urealniona konwencja ale na brak fabuły, to trzeba być kompletnym ignorantem. Mroczny rycerz, fabularnie jeden z najlepszych filmów w historii.
"Mroczny rycerz, fabularnie jeden z najlepszych filmów w historii."
Zapomniałeś jeszcze o genialnym aktorstwie i znakomitym soundtracku...
zresztą 1 dla Ala mówi wszystko...
śmieszne jest to że najwięcej do powiedzenia o filmie ma osoba która go w ogóle nie oglądała.
zresztą 1 dla Ala mówi wszystko...
Zaskoczyłeś mnie tą wypowiedzią a szkoda bo uważałem ci za mądrego człowieka gdyż używanie czyiś ocen jako argumentu jest na poziomie 10-latka
Niektórych filmów nie trzeba oglądać, aby to wiedzieć. Zresztą to na tej samej zasadzie co ty pisałeś o Nino.
"bo uważałem ci za mądrego człowieka"
hahahaha, serio?
Ocena niższa niż 10 dla Pacino, jest najlepszym przykładem wtórnego analfabetyzmu filmowego.
''Niektórych filmów nie trzeba oglądać, aby to wiedzieć''
jedno z najgłupszych zdań jakiegokolwiek przeczytałem na filmwebie, pewnie piszesz tak bo twój mentor la_pier nie lubi tego filmu.
Jak chcesz polegać na cudzych opiniach to lepiej polegaj na prawdziwych ekspertach http://www.rottentomatoes.com/m/the_dark_knight/
Ewentualnie na szerszej publiczności http://www.imdb.com/title/tt0468569/
Nino - widziałem 6 filmu do których tworzył muzykę więc o co chodzi?
''Ocena niższa niż 10 dla Pacino, jest najlepszym przykładem wtórnego analfabetyzmu filmowego.''
>>FACEPLAM<<
też mi eksperci:
http://www.rottentomatoes.com/m/green_mile/
http://www.rottentomatoes.com/m/shawshank_redemption/
Ranking IMDB jest lepszy od FW, ale i tak nie zmienia to faktu, że nim tez się można podetrzeć.
http://www.filmweb.pl/person/Hans+Zimmer-307/discussion/%C5%9Awietny-1948984#pos t_7896440
Kto nie potrafi docenić geniuszu Ala jest nikim innym jak ignorantem i dyletantem filmowym.
Powiedz mi co te linki oznaczają, bo z tego co się orientuje to jeszcze bardziej popierają one moją tezę i wygkąda to tak jakbyś strzelił sobie właśnie samobója.
IMDb jest przede wszystkim tworzony przez widzów i wolny od trolli zakładających setki kont tak jak to mam miejsce na FW. Powołałem się na RT i na IMDb iż chciałem ci pokazać że Mroczny rycerz ma poparcie zarówno wśród krytyki jaki szerszej widowni.
''Kto nie potrafi docenić geniuszu Ala jest nikim innym jak ignorantem i dyletantem filmowym.''
>>FACEPLAM 2<<
Oznaczają, że Ci "krytycy" z RT to zbiór mało wymagających widzów i takie bajeczki jak Mila, Skazani które nie powinny przekraczać 50%-60% im się bardzo podobają. Nie dziwota że z Rycerzem jest tak samo.
Szersza widownia to stado baranów, którym najładniejsza bajeczka się spodoba.
Przykro mi maniek, ale nie znasz się na aktorstwie. A te facepalmy są żałosne.
"Szczeki", to jednak amerykańska klasyka. To właśnie dzięki tej produkcji Spielberg wypłynął na szerokie oceany kina. Na IMDB "Szczęki" mają mocne 8,2 i od niepamiętnych czasów pewne miejsce w TOP 250. Pewnie dlatego, że na IMDB jeszcze nie dotarli użytkownicy Filmwebu.
Nic dziwnego, że tak niska ocena na Filmwebie skoro jeden pisze, że za mało flaków, a drugi, że powinno być więcej dziewczyn w bikini. Patrząc na filmwebowy top 100, można się nieźle pośmiać. Nolanisko-dziadzisko, jak zawsze rządzi. Nieomylny! Nowy Kubrick.
Odwracasz kota ogonem
Patrząc po ocenach IMDb i Filwebu to Nolan jest tu równie niedoceniony co film Spielberga
Nolanisko niedocenione? Kiedy to było? Jeszcze nie było takiego momentu i póki co nic nie zwiastuje, że nadejdzie. A przydałaby się, oj przydał.
Liczby mówią same za siebie
IMDb
#8. Mroczny rycerz
#14. Incepcja
#33. Memento
#68. Prestiz
#114. Batman - Poczatek
Filmweb
#85. Mroczny rycerz
#18. Incepcja
#266. Memento
#56. Prestiz
#650. Batman - Poczatek
Nie lamentuj tak, w zapyziałym rankingu Filmwebu tylko o dwa filmiki tego hochsztaplera mniej. Powinni z rankingów IMDB i FIlmwebu usunąć jego wszystkie pseudo-arcydzieła, dobre jedynie dla widza, któremu właśnie skończył się tlen w mózgu.
''dobre jedynie dla widza, któremu właśnie skończył się tlen w mózgu.''
marne prowokacja, w ramach ciekawostki dodam że sam Pietras z Kinamaniaka stwierdził iż Mroczny Rycerz jest dla niego zbyt skomplikowany, dorosła osoba która się znam mówi takie rzeczy, czyżbyś jego uważał za osobę której skończył się tlen w mózgu.
Każdego, kto nie jest w stanie ujrzeć nieścisłości jakimi filmiki Nolańca są naszpikowane. Dziury fabularne, że hej. Poza tym Nolaniec nie ma reżyserskiej klasy i żadnego stylu wizualnego. Nie dziwota, bo w końcu Łolly, to nie Janusz Kamiński.
dziury fabularne? A to dobre, chyba nie sugerujesz się tym artykułem założonym przez jakiegoś desperata?
''Nolaniec nie ma reżyserskiej klasy i żadnego stylu wizualnego''
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=0OYBEquZ_j0#t=49s
Wdziałeś kiedykolwiek w filmie lepiej wyreżyserowany napad Bank? Pomysłowość, zdjęcia, montaż, dźwięk, muzyka budująca napięcie... po prostu mistrzostwo strona audiowizualna tego filmu poraża
Widziałem, widziałem, lepiej wyreżyserowany napad na bank: "Gorączka" Manna.
Dobra kończę, bo ta cała dyskusja idzie w ślepy zaułek. Życzę miłej zabawy z filmami Nolana.
obiektywnie stwierdzeniem fakt, a to że jestem fanem nolana nie ma tu większego znaczenia
wczoraj sobie powtórzyłem (a raczej dokończyłem) Gorączkę i ten napad był znakownice zrealizowany, nie to co ty podałeś, obiektywnie:
napad w Heat>>>>>>>napad w TDK
http://www.filmtok.pl/Najlepsze-filmowe-napady-na-bank-TOP-a21844
przypadkiem znalazłem
najlepsze napady + filmiki
"Można nie lubić "Mrocznego rycerza", ale otwierająca film sekwencja z napadem na bank to po prostu majstersztyk, którego nie sposób nie docenić. Diablo inteligentny montaż i 100% akcji. Mistrzostwo świata."
Sam to pisałeś? Bo ze śmiechu to niemal z krzesła spadłem.
wiadomo że nie ja, ale popieram w 100% Mistrzostwo świata
dodam jeszcze że z pierwszej dziesiątki najlepszych filmów o napadach widziałem aż 7. W TDK oczywiście bezapelacyjnie najlepszy.
tak swoją drogą to nie wiem czy wiesz ale jankotelegazeta23 wybrał cie na swojego mentora i twoje oceny traktuje jako wyrocznie to tego stopnie że hejtuje filmy których jeszcze nie widział
Wiem i martwi mnie, że tak mocno mi ufa. Nawet podejrzewam, że to może być tania prowokacja, ponieważ ja mało filmów w życiu widziałem i z pewnością nie jestem Rogerem Ebertem.
nawet zaczął już krytykować Czarnego łabędzia mimo iż go nie oglądał, ciekaw jestem czy również sceny sexu mu nie przypadły do gustu.
Akurat żeby obejrzeć sceny seksu, nie trzeba oglądać całego filmu. Bo mało to stron na których są umieszczone takie sceny. Ostatnio znalazłem Emmy Rossum w jakimś serialiku i odważnej scenie erotycznej. A taka niewinna była w "Upiorze z opery", no proszę.
Do czego zmierzam, Aronofsky, to palant bez wyobraźni. O erotyce w kinie nie ma żadnego pojęcia, to znaczy w tym sensie, że nie potrafi jej pokazać w filmie w taki sposób, żeby to była dobrze skonstruowana scena. Zbliżenia kamery? A po co, nie kręcić takich, walnąć kamerę z ręki najlepiej, zero erotycznego napięcia, zmysłowości, wszystko na odwal się. Niestety tacy mistrzowie scen erotycznych, jak choćby Bertolucci, to wzór nie do prześcignięcia.
nie wiem kto jest zdesperowany do tego stopnia aby oglądać sobie same sex-scenki, tak dla podniety
Bertolucci mistrzem? - mówisz o facecie który w swoich filmach pokazuje fiuty aktorów?
Znowu nie tak mocno. Po prostu jak czytam Twoje niektóre wypowiedzi to piszesz mądre rzeczy, które pokrywają się z moimi przekonaniami. Nie jestem ślepo zapatrzony w każde słowo.
No raczej. Przecież nawet diametralne różnimy się w ocenach Hanksa i Sztivena których wprost nie cierpię.
Ja ich nawet w pewnym sensie lubię. Ale tylko czasami ;) "Monachium", widział? Spielberg mocny jak nigdy wcześniej ani później. Rozbawiło mnie wydanie dvd, bo można wybrać początek filmu ze wstępem Stevena w którym stara się jakby przepraszać Żydów za to, że pokazał prawdę. Nie przepraszaj Steven, tylko kręć więcej takich bezkompromisowych filmów. Niekoniecznie o Żydach.
Fajny ten avek z wąsatym Jackiem :)
Monachium jeszcze nie widziałem, ale postaram się nadrobić kiedyś tam. Choć po Srajanie do jego filmów mi nie spieszno.
Bo wąsy są teraz modne i sam noszę od kilku miesięcy, a na dodatek wczoraj przypomniałem sobie "Zawód: Reporter" w którym Jack nosi wąsy i okazało się, że David Locke, to ja sam.
"Szeregowiec Ryan" broni się w warstwie technicznej, ale fabuła pozostaje kontrowersyjna.
Heh, ja nawet gdybym chciał to nie mam jak, bo nie mam jeszcze za dużego zarostu. Poza tym prędzej mi rosną baczki i bródka niż wąsy. Jak widać Reportera tez muszę nadrobić.
Owszem, zdjęcia Kamińskiego znakomite. Ale fabularnie i aktorsko (Tomek w roli generała mi zupełnie nie pasował) jest znacznie gorzej.
"wybrał cie na swojego mentora i twoje oceny traktuje jako wyrocznie"
Ta maniek, ty na pewno wiesz najlepiej co i jak. Masz:
jestem snobem i naśladuje wszystko co zrobi La_Pier, a jego każde jego słowo jest niepodważalne jak biblia dla żydów, hepi?
"hejtuje filmy których jeszcze nie widział"
np?
raz się o nich źle wypowiedziałem a ty już to hejtowaniem nazywasz, eh...
hejtować to hejtuje mile, skazanych, foresta, gladiatora i tym podobne bajeczki które już oglądałem
muszę ci podać czarno na białym
Mila 6.8
Skazani 8.1
PS nie patrz na procenty tylko na oceny