5,0 4,2 tys. ocen
5,0 10 1 4220
4,7 11 krytyków
Sześciu mężczyzn, którym robi się niedobrze
powrót do forum filmu Sześciu mężczyzn, którym robi się niedobrze

1/10

ocenił(a) film na 1

Dlaczego to ma tak wysoką ocenę? Ja to wiem, ale pytam tych, którzy ocenili ten film na więcej niż 1.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 3
CreepyBufet

Pfff, gdyby nie podpisali przy tym Lyncha to byś 7 nie dał/a.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 1
CreepyBufet

Też myslę, że nie. Tylko nazwisko nas tu sprowadziło. A ten film to nieporozumienie.

Zabor85

Moim zdaniem w ogóle nie powinno się oceniać tego typu filmów. No bo co tu własciwie oceniać ?

ocenił(a) film na 4
Boy_From_Hell

Biorąc pod uwagę że to pierwszy film Lyncha, film - eksperyment, że został zrealizowany za 200 dolców, ma już prawie 50 lat, uważam że wykonanie jest całkiem niezłe. Działa na podświadomość, zaskakuje, szokuje. Żeby stworzyć takie coś, też trzeba mieć łeb. Nieporozumienie to to nie jest, rewelacja też nie. Ostatecznie daję ocenę 4/10. Trzeba liczyć się z tym, że niektóre współczesne filmy, w które zostało wpieprzonych kilka milionów, okazują się większymi gniotami niż "takie coś". Sześciu mężczyzn, którym robi się niedobrze... sześciokrotnie. Może szóstka jest też jakimś symbolem. Nie będę się w to zagłębiać, ale film robi wrażenie, wywołuje emocje a chyba o to chodzi. Złe emocje, dobre, zdziwienie, zniesmaczenie, na pewno nie jest bezpłciowy.

ocenił(a) film na 1
Boy_From_Hell

Słuszne pytanie, sam się zastawiam. I zarazem odpowiadam - bo Lynch.

Boy_From_Hell

Czemu? Bo Lynch to zrobił. Jakby to był jakiś nieznany, początkujący (wiem że Lynch zrobił to jak chodził do szkoły, ale wiadomo teraz jest znany i tego jak to zrobiono nie bierzemy pod uwagę) reżyser, to średnia chyba by nie sięgnęła 2,0 :P

filmowy_laufer

Myślę, że ocenianie szkolnej pracy 20 latka w ogóle jest trochę bez sensu. Celem tej krótkometrażówki nie było pokazanie czegoś konkretnego, jakiejś wizji - on chciał nią zademonstrować swoją kreatywność kręcąc coś nietypowego i przy okazji pochwalić się ręką do rysunku.