PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=179}

Szeregowiec Ryan

Saving Private Ryan
1998
8,1 659 tys. ocen
8,1 10 1 659360
7,9 80 krytyków
Szeregowiec Ryan
powrót do forum filmu Szeregowiec Ryan

Dzisiaj

użytkownik usunięty

TVN o 20-stej.Kto ogląda?

ja będę na sto procent oglądać , jak nadarza się okazja to trzeba ją wykorzystać ;)

ocenił(a) film na 10

Oczywiście, w końcu coś porządnego w tv leci!!

ocenił(a) film na 8

Na pewno obejrzę, ponieważ nie miałem jeszcze okazji a lubię, tematykę wojenną. Szkoda, że w TVN;/ ten film chyba z 4h będzie się ciągnął przez te ich reklamy...

ocenił(a) film na 10
luk1712

Zawsze lepsze to niż Polsat ;))

ocenił(a) film na 9

Ja oglądam ^^ w 94% w moim guście. Poza tym ponoć to dobry film i wiele razy szedł w telewizji, a ja jakoś urywkami oglądałam. Teraz obejrzę cały :) No tak, te reklamy to jakaś masakra będzie, szkoda że na tvp1 nie leci. Tam nie ma reklam o.o

ocenił(a) film na 9

Nie wiem bo już to oglądałem 4 razy:P
Ale jeśli ktoś nie widział to na pewno powinien ponieważ jest to jeden z najlepszych filmów wojennych jaki kiedykolwiek powstał. Zaraz za nim są Helikopter w ogniu, Kompania braci, Pacyfik, Wróg u bram, Pluton, 9 Kompania.

Penguin27

U mnie na liście najlepszych wojennych jak na razie Bękarty wojny ...

ocenił(a) film na 9

Ja!!! W końcu go znalazłam :) Mnie te reklamy w tvn też przerażają.... Ale jak mnie wciągnie to wytrzymam :)

napewno ja- jeszcze go nie ogladalem, tylko urywki.

ocenił(a) film na 10

Obejrzę kolejny raz z wielką przyjemnością :)

ocenił(a) film na 10

Z wielką chęcią obejrzę drugi raz ;)

Po raz kolejny i nie ostatni :)

ocenił(a) film na 8
zamuleniec

Ja też!

Ja.

Ja także oglądam ;)

ocenił(a) film na 2

I ja oglądam . Nigdy nie przepuszczę okazji, gdy film leci w TV.

Ja tez oglądałem, nie mogłem odpuścić, chociaż widziałem wiele razy.
Mam to gdzieś jeszcze nagrane na VHS, ale odtwarzacz chyba nie działa. :)

ocenił(a) film na 9

Obejrzałam w całości, po raz 3. Mimo tej całej otoczki mitologizującej poprawność i głębokie morale wojska amerykańskiego, film urzeka profesjonalnymi ujęciami (kultowy już w kinematografii moment desantu)oraz konsekwentną, w miarę logicznie prowadzoną fabułą.

ocenił(a) film na 8

Moja babcia będzie oglądać ...w sumie niezła komedia...

ocenił(a) film na 7
justinbieberfun

Babcia nie potępia Cię za słuchanie tego dzieciaka w pieluszce bez talentu?

użytkownik usunięty
marcela666

Na tvn miesiąc temu oglądałem pierwszy raz ,,Szeregowiec Ryan''. Bardzo podobało mi się zakonczenie filmu kiedy toczy się walka z czołgami. Początek filmu kiedy pokazany jest Tom Hanks, który mówi, że jest ogłuszony przez wybuch granatu to perełka. Najlepsza scena dla mnie w filmie to jak pada deszcz i żołnierze idą na tle ruin i znajdują francuską rodzinę. Widac, że pokaz filmowy dla wojny II światowej to wielka próba zmierzenia się z historią, którą trudno już dzisiaj przywołac. Nie udaje się to nam w ,,czasie honoru'', ponieważ uważam, że ,,Czas honoru'' powinien składac się z 10 części, każda częsc to osobny film powinien byc, a nie 6 sezonów i każdy po 20 odcinków. Razem 120 odcinków. Nie wiem czy wszyscy z was mieli tyle czasu, aby w tym samym momencie obejrzec inny serial, jeśli także lubieli i na coś się zdecydowali. Od czasu ,,Szeregowiec Ryan'' o II wojnie powstają filmy, ale psychologiczne, filozoficzne, dramaty jak ,,Upadek'' o Adolfie Hitlerze. Brakuje batalistyki przez 3 godziny w kinie lub filmu takiego jak ,,Szeregowiec Ryan'', który w połowie to batalistyka a w połowie to przygody żołnierzy. Myślę, że twórcy takich produkcji jak ,,Zmierzch'' i ,,Troja'' mogliby to zrobic. W filmie mogliby zagrac tacy aktorzy jak Leonardo DiCaprio czy Ewan McGregor.

ocenił(a) film na 10

Polecam seriale "Kompania Braci" i "Pacyfik"