PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=179}

Szeregowiec Ryan

Saving Private Ryan
1998
8,1 659 tys. ocen
8,1 10 1 659353
7,9 80 krytyków
Szeregowiec Ryan
powrót do forum filmu Szeregowiec Ryan

Śmierć kapitalistom!!! Ten fil nie jest o wojnie, tylko o tym jak amerykanie są sprawiedliwi i dobzi. Rzygać mi się chce, jak czytam te wypociny "och, ach, jaki ten film jest cudny, idealny"... Gowno! Ten fil to jeden wielki chłam, nie należy tego pokazywać małym dzieciom bo jeszcze w uciekna do usa!!! 2/10... te 2 za zdjęcia

użytkownik usunięty
Ziggy_2

Jasne
Ty chyba nie wiesz co piszesz bo wtym filmie Spielbierg nie faworyzuje ani Niemców ani Amerykanów.No tak zapomnialem ze wielbicel filmow M.Bay`a nie umie dokladnie ogladac filmow i mysli tylko olzawych tekstach i efektach specjalnych z "realistycznego" "Pearl Harbor" gdzie Amerykanie sa "naprawde żli"

ocenił(a) film na 2

Masz Rację
no, masz rację, ta amerykanska flaga łopoczaca na wietrze (tak na marginesie filmy Baya nie mają nic do tego) i bohaterski Hanks darujący życie człowiekowi, by na końcu uświadomić sobie że gdyby go zabił to oszczędziłby swoich kolegów...
Masz całkowitą rację, ten film jest piękny i mówi o uniwersalnych wartościach...

użytkownik usunięty
Ziggy_2

Przyjzyj się
Sorry ale studiuje w rezyserię w łódzkiej filmówce i gdybyś sie przyjżał tej fladze to widzialbys ze jest wyblakla co jest pewna sugestia - przekonaj mnie i poeiwdz mi co to znaczy

ocenił(a) film na 2

Jeżeli tak jest....
Jeżeli tak jest, to oczywiście mój błąd (może to po prostu efektowny kadr, gdzie słońce oświetla całą ameryke, nie, glupie... )... wybacz ale mnie bardziej odpowiada chociażby taki 'Pluton' niż 'Szeregowiec', co wg ciebie znaczy ta walka niemca przeciw swym łaskawcom?

użytkownik usunięty
Ziggy_2

Ryan
Każdy na wojnie traci człowieczeństwo oraz sowje ideały(patrz rownież kapral Apham - idealista , który na końcu zabija Niemca o ktorego zycie wczesniej zabiegal)
Kazdemu moze podobac sie co innego, a "Pluton to również fajny film"

Ziggy_2

Tia...
Przedewszystkim nie nalezy tego pokazywac idiotom .

użytkownik usunięty
ElectronicTerror

...
ty idioto

heh
Ciesze sie , ze zrozumiales aluzje i wziales to do siebie pajacyku...