Wszyscy się nim zachwycają.Uważają że jest super i w ogóle.No ok nie jest złe tylko ja czegoś innego się po nim spodziewałem.W filmie skupiono się na pokazaniu małej grupy ludzi i tego co w ich pobliżu się działo.Ja liczyłem na jakieś ujęcie pokazujące cały plan walki a takiego nie było.Troszkę szkoda bo fajnie by było zobaczyć ogrom tej walki.
Z tego powodu moja ocena jest o punkt niższa.8/10
Nie było ogromu walki? Znaczy takich panoramicznych ujęć całości chyba?:P Przecież właśnie dobitnie był ukazany ogrom, masowa śmierć tych żołnierzy. Krew lała się strumieniami, a ludzie ginęli nim zdążyli zejść z łodzi. No co jak co, ale pierwsze sceny zrobiły na mnie niesamowite wrażenie.
Chodzi o to że skupiono się na pewnym fragmencie pola walki a nie pokazano nawet na krótką chwilę całego pola walki.
Wlasnie wg mnie zrobili to najlepiej jak mogli. Gdyby pokazali ladowanie z innej perspektywy, nie mozna by sie wczuc w pojedynczego zolnierza. Podczas niektorych ujec doslownie trzeba sie krecic przed ekranem, zeby nie oberwac kulki. Rewelacja. Czlowiek czuje sie jak by sam zaraz mial wyskoczyc z barki na plaze. A przerazajaca atmosfera na chwile przed opuszczeniem burty jest wrecz namacalna.
Generalnie jest to jedna z moich ulubionych scen i moglbym sie nad nia spuszczac w nieskonczonosc ;) i nie dopuszcze do siebie zadnego slowa krytyki. ;) pozdro
Cóż każdy z nas miał inne oczekiwania.Dla mnie po prostu zabrakło kilku sekund ujęcia ukazującego całe pole walki.