PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=179}

Szeregowiec Ryan

Saving Private Ryan
1998
8,1 659 tys. ocen
8,1 10 1 659360
7,9 80 krytyków
Szeregowiec Ryan
powrót do forum filmu Szeregowiec Ryan

Film cienki jak nie wiem co naprawdę po zapowiedziach i komentarzach oczekiwałem naprawdę dobrego filmu a dostałem historyjkę dzieciaka z podstawówki, zacznę od początku czyli od opisu filmu paru przydatnych żołnierzy wyrusza żeby odnaleźć jednego, same wymyślenie takiego kiczu zalatuje o nagrodę maliny i już na początku niszczy cały film gdy pokazuje jak to się wielka Ameryka martwi ( to jest dopiero patos) więc oni ledwie z grobu wyszli po niego idą zacznijmy od tego który normalny generał by ich wysłał, a który normalny żołnierz by po niego poszedł więc oni idą mamy zajebiste efekty specjalne itd. Właśnie zastanawialiście się dlaczego ten film jest taki efekciarski najprawdopodobniej dlatego że spielberg po zobaczeniu jak historia jest płytka chciał wymusić na nas emocje efektami w tej chwili oglądam pluton film naprawdę gra na emocjach pokazuje że na wojnie nikt nie jest wygrany zwłaszcza na tak bezsensownej jak w wietnamie w szeregowcu nie mamy jednej kreacji aktorskiej Hanks wygląda jakby grał w mario a o reszcie nie wspominając zero emocji i nie mówcie że wojna tępi bo tak jest ale robotów nie tworzy z tego filmu nie pamiętam ani jednego bohatera właśnie w takich filmach powinniśmy im kibicować przeżyj lub umieraj a tu nic takiego nie ma jeszcze wkurzające jest to jak oni idą po tego Damona o on mówi że nie idzie, to ja bym wziął najmocniejszy karabin wypakował w niego całą serię zwykły gówniarz nie pójdę bo przed kolegami na osła wyjdę a muszę być men Typ tego filmu określił bym mianem avatara na raz i w dodatku jeśli nie oglądałaś go w kinie to ci się nie spodoba bo tu jest wszystko cała otoczka efekty, zdjęcia, montaż, dżiwęk ale to wszystko bez emocji zero głębi ( sensu czy bezsensu życia) Zwykła historyjka dla nastolatków typowo zrobiona dla kasy z resztą jak większość film tego reżysera
PS. i nie mówcie o jakiś braciach Nildach ( tak im było?) bo to typowe zaprzeczenia faktom że skoro oni zostali odesłani ale nikt po nich nie poszedł i naprawdę dajcie się człowiekowi wypowiedzieć co myśli o tym filmie zresztą jak czytam posty ma on dość skrajne opinie i według mnie jest bardzo słaby

ocenił(a) film na 10
Remek555

http://pl.wikipedia.org/wiki/Przecinek

ocenił(a) film na 9
longi162

Dzban piwa ode mnie, za krótką i dobitną "wypowiedź"!

ocenił(a) film na 10
Remek555

Starasz się w tym pokazać jaki jesteś inteligentny, a tylko się upokarzasz. Nie widziałem tyle błędów interpunkcyjnych od... zaraz nigdy.Mnie film wzruszył i jest to opowieść o przyjaźni, a ratowanie Ryana to tylko przykrywka Spielberga, by mógł pokazać człowieka w innym świecie. 10/10 aczkolwiek masz prawo do własnej opinii

użytkownik usunięty
Remek555

żal mi cie ( ode mnie 10/10)

użytkownik usunięty
Remek555

Remek555 zgadzam się z Twoją opinią w stu procentach. Pozdro!

ocenił(a) film na 9
Remek555

cytując z gry wiedźmin" Spieprzaj, prowokatorze!!!!"

Remek555

Rany Julek, ależ z Ciebie debil... może powinieneś najpierw skończyć jakąś szkołę, choćby podstawówkę, a dopiero potem udzielać się na forum? Takiego bełkotu jak twoje wypociny dawno nie widziałem, nawet na FW.