PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=179}

Szeregowiec Ryan

Saving Private Ryan
1998
8,1 659 tys. ocen
8,1 10 1 659370
7,9 80 krytyków
Szeregowiec Ryan
powrót do forum filmu Szeregowiec Ryan

Szeregowiec Ryan, Wróg u Bram, Cienka Czerwona Linia, Pearl Harbor, O jeden most za daleko , Tora!Tora!Tora! , a kto poda jeszcze jakieś dobre? (Z tym ,że nie chodzi mi o produkcje bez efektownej walki typu Pianista czy Lista Schindlera)

ocenił(a) film na 9
DSLMarvel_Behnke

9 kompania jak nie oglądałeś to będziesz zachwycony, dugi wojenny film po ryanie jak dla mnie :)

DSLMarvel_Behnke

moje ulubione to "Ofiary wojny" Briana de Palmy i dwa filmy Oliviera Stone "Pluton" i "Salvador"; ale pewnie je już widziałeś;

Polly_81

no i klasyk oczywiście z polskim wątkiem "O jeden most za daleko"
jeszcze mi się przypomniało

ocenił(a) film na 9
DSLMarvel_Behnke

no dla mnie to też bd listy z iwo jimy, kompania braci, sztandar chwały

użytkownik usunięty
maniek_2912

http://www.filmweb.pl/f35185/Id%C5%BA+i+patrz,1985

ocenił(a) film na 10
DSLMarvel_Behnke

Pluton,Stalingrad,Patton,Najdłuższy dzień,Bitwa o Midway,Listy z Iwo Jimy,Młode Lwy,Bitwa o Ardeny,Szyfry wojny,Na zachodzie bez zmian,Ścieżki chwały,Tylko dla orłów,Złoto dla zuchwałych,Most na rzece kwai,Działa navarony...itd:)

ocenił(a) film na 7
DSLMarvel_Behnke

wróg u bram,9kompania te dwa nie mają sobie równych no może jeszcze stalingrad!

użytkownik usunięty
DSLMarvel_Behnke

Pluton -mistrzowski :)

ocenił(a) film na 8
DSLMarvel_Behnke

dobry jest jeszcze film "Byliśmy żołnierzami" z Gibsonem... chyba niebył jeszcze wymieniony :)

ocenił(a) film na 10
Butkus

Jak najbardziej polecam "Szyfry wojny" z Nicolasem Cagem. Film pełen efektów specjalnych oraz dźwiękowych. Dla mnie 2gi film po Szeregowcu Rayanie.

ocenił(a) film na 8
DSLMarvel_Behnke

Z tych starszych to dodał bym jeszcze : Komandosi z Navarony, Bitwa o Anzio, Dzikie gęsi, Most na rzece Kwai, Zielone berety, Działa Navarony.

...przypomniał mi się jeszcze dobry film "Na tyłach wroga" z 2003 roku

pozdrawiam Maciek :]

ocenił(a) film na 9
DSLMarvel_Behnke

Full Metal Jacked.

ocenił(a) film na 8
DSLMarvel_Behnke

Aż dziw bierze, że nikt nie dorzucił tutaj filmu "Czas apokalipsy", który szczerze polecam :)

ocenił(a) film na 8
Sal_Paradise

Byłbym zapomniał, jest jeszcze "Helikopter w ogniu", a jeśli trochę przełamiesz "bez efektownej walki", to "W księżycową jasną noc", naprawdę godny polecenia.