PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=179}

Szeregowiec Ryan

Saving Private Ryan
1998
8,1 659 tys. ocen
8,1 10 1 659370
7,9 80 krytyków
Szeregowiec Ryan
powrót do forum filmu Szeregowiec Ryan

Jak dla mnie to w tym filmie dobry jest tylko poczatek filmu.... a pozniej..... buuu.... nuuuudny....

myk92

..czy ty to w ogóle oglądałeś/łaś?
czy tylko pierwsze 15 minut zmasowanego ataku na sektor Omaha..? :)

ocenił(a) film na 10
rolnik_sam_w_dolinie

Ja to bym wstawił ten film w pierwszej 10. Najlepszy film wojenny jaki widziałem. Oglądałem go już kilka razy i za każdym razem reaguję tak samo.
Jak ktoś pisze że film jest nudny to raczej nie zrozumiał go a chlebem powszednim są dla niego filmy typu gore (piła, hostel).

ocenił(a) film na 9
deva_2

sam fakt ze film jest wojenny nie czyni go arcydzielem:)
jednak jest bardzo ladnie zagrany i nakrecony, dlatego mimo, ze nie lubie filmow wojennych, to ryan mi sie podobal. ale rozumiem co autor tematu mial na mysli bo mniej wiecej w polowie filmu to ciagle lazenie i wypatrywanie ryana jest po prostu nudne.

gen_leihy

Arcydziełem ten film nie ma prawa być choćby z jednego powodu: pomysł na film jest durny. Chyba 8 osób ma ryzykować życie dla jednego, nie ważnego dla wojny człowieka?? Głupota. Ale film mi się bardzo podobał, jeden z lepszych filmów Spielberga

Waszes

Fajny film wojenny pelnometrazowy swietnie pokazana scena na plazy Omaha no i obrona miasta reszta taka sobie. Tematyka durna 8 ludzi ma ryzykowac zycie 1 czlowieka, ktory nie ma żadnego wplywu na historie wojny.

Ogolnie najlepszym filmem wojennym jest serial "Kompania Braci" nie ma sobie rownych :)

ocenił(a) film na 7
bandofbrothers

To fakt, początek filmu to maestria jednak reszta to przeciętność poza paroma na prawdę dobrymi scenami. To wystarczy na 8/10

ocenił(a) film na 9
_Pablos_

ja bym tylko sceny z barrym pepperem mogl uznac za mistrzowskie:) ostek ma talent i byl idealnie wpasowany w ta role. a reszta tak jak napisal przedmowca:)