czy pana NIemca nie wiem czy z SS czy wermachtu którego wypuścili nasi amerykańscy bohaterowie to była ta sama postać co na końca zabija żyda w domu nożem? bo aktorowie inni
aha bo naprawde po tylu latach takiej rzeczy się dowiaduje :DDDDD dlaczemu obcy niemiec oszczedził tego tłumacza amerykańskiego ;p????
jaki honorowy ?!?!? w czym że nie pojmał ani nie zabił wroga z bronią?? chyba ze go poruszyło ,że płakał pan tłumacz ;p
Może zbyt zagadkowy się wyraziłem. Ten co go wypuścili i ten co zabija żyda nożem to dwie zupełnie inne postaci, ale ten co go wypuścili to ten sam który zabija KAPITANA na końcu
nooowa teoria!!!!!!!! chyba film jutro odpale no nie wieze ja mysle ze ten co zyda zabil nozem to tez z kar98 picisnal toma hanksa na moscie a niemca ktorego wyposcili wogole tam nie bylo :DDDDDDDDDDDD
http://savingprivateryan.wikia.com/wiki/Capt._John_H._Miller
cyt. Miller was shot in the chest. The shot had come from the opposite bank and had been fired by the same German soldier that Miller had set free earlier.
To akurat było widać:)
Oglądałem ostatnio Ryana po raz kolejny i za cholerę nie widzę różnicy pomiędzy tym niemiaszkiem którego złapali a którego na końcu zabija Upham - to jak byk ten co wypuścili. Tym bardziej, że na końcu ten niemiaszek mówi "Upham", więc skąd zna jak miał na imię?Natomiast ten Niemiec który zabił Mellisha to chyba inna postać.
Mi się wydaje, że ten Niemiec co go wypuścili nasi bohaterowie, wtedy gdy Wade zginął, to ten Niemiec zabił tego żyda nożem ( Mellisha chyba). I Upham go na końcu zabija.
Niemiec, którego wypuścili amerykańce zabija Hanksa na końcu filmu, widać jak ten tłumacz się gapi na niego, po czym zbierając się na odwagę zabija go, gdy szwab i jego ziomale się poddają. Natomiast niemiec zabijający Mellisha jest inną postacią, ponieważ mija Uphana na schodach bez praktycznie żadnej reakcji, a gdy Uphan, na końcu filmu celuje do uwolnionego szwaba, ten jest zaskoczony, że go tu widzi.
Także gdyby uwolniony i nożownik byli tą samą osobą, zapewne by chciał na schodach przybić Uphanowi piąteczkę.
To dwie różne postacie, było to już wyjaśniane nawet na forum amerykańskim które było poświęcone temu filmowi gdzie właśnie większość pytań dotyczyła tych dwóch panów :). Niemiec którego wypuścili z niewoli zabił na końcu Kapitana Millera a później zabił go kapral Upham. Z kolei Niemiec który zasztyletował Melisha to całkiem inny żołnierz w dodatku o ile dobrze pamiętam z innej jednostki/oddziału bo ma inny mundur i inne oznaczenia. Tak czy owak to inne postacie tylko że po prostu są do siebie podobni :)