PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=575916}

Szpieg

Tinker Tailor Soldier Spy
2011
7,1 75 tys. ocen
7,1 10 1 75186
7,4 59 krytyków
Szpieg
powrót do forum filmu Szpieg

ogladalismy ten film rok temu z lokatorami; obejrzelismy prawie do konca ( jeden tylko wyszedl w polowie bo stwierdzil,ze musi sie uczyc )
i aby uprzedzic pytanie - nie, nie spodziewalem sie strzelaninki na miare Jamesa Bonda ( aby uprzedzic kolejne pytanie; tak jestem fanem Bonda )
tylko porzadnego filmu szpiegowskiego; po poczatkowych scenach ( w bodajze Bukareszcie czy Budapeszcie; juz nie pamieta dokladnie ) film zapowiadal sie ciekawie;
spodziewalem sie wartkiej i wciagajacej akcji a tu - d**a zbita - film dluzyl sie niemilosiernie, cale to sledztwo; sorry ale nie przemowil do mnie
jedyne co mi sie w nim podobalo to aktorstwo, klimat i muzyka - piosenka ktora jest puszczona na dancingu w Agencji JULIO IGLESIAS - LA MER od razu wpadla mi w ucho i do dzisiaj jej slucham ( jeden z moich ulubionych kawalkow ) i tylko za to dziekuje tworcom filmu; bez niego nigdy bym nie poznal tego filmu
o wiele bardziej z filmow szpiegowskich podobal mi sie "Bourne" "Zawod Szpieg" "international" czy "W sieci klamstw"; pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
Monsieur_Joseph

obejrzyj drugi raz, bo niewiele zrozumiałeś z tego filmu więc go hejtujesz, jak za drugim podejściem znowu w mózgu będziesz miał wode, obejrzyj trzeci raz, potem czwarty..... nadzieja umiera ostatnia

ocenił(a) film na 8
Monsieur_Joseph

troll mode on - sam jesteś nudny - troll mode off . Tak właśnie wygląda praca szpiega.Takie ujęcie tematu bardzo mi się spodobało.

ocenił(a) film na 8
Monsieur_Joseph

Ani w Bukareszcie, ani w Budapeszcie ino w Bukowinie, hej!

ocenił(a) film na 4
Monsieur_Joseph

nudy gorsze niż Dynastia. nie wyrobiłem, tragedia. szkoda, bo widać dbałość o realia. faceci z teczkami, w płaszczach, ujęcie na twarz, gadka głupawo-filozoficzna.

ocenił(a) film na 10
Monsieur_Joseph

Mimo (pozornych) dłużyzn, w filmie dzieje się bardzo wiele. Trudno to złapać oglądając film w towarzystwie przy piwku i czipsach ... Szpiegostwo wielu fascynuje, a niewielu wie na czym polega i tu często występuje zawód niespełnionych oczekiwań. Każdy ma swoich faworytów.
pozdr