Sztandar chwały

Flags of Our Fathers
2006
7,1 33 tys. ocen
7,1 10 1 33284
6,4 17 krytyków
Sztandar chwały
powrót do forum filmu Sztandar chwały

jak zwykle Polska na szarym końcu, tak bardzo chciałam zobaczyc ten film, a tu... w Polsce będzie w styczniu (tzn. w większych miastach), a tych mniejszych jak moje to luty/marzec
zauważyliście, że niektóre amerykańskie filmy wogóle nie maja premiery w Polsce?
mam nadzieję, że warto czekać na ten film :)

jaga_5

Oby jednak nie styczeń. A jeśli nawet, to co u licha z "Listami z Iwo Jima" ? Najpierw zapewne dowalą tytuł z dupy "List w Butelce 2" :) a potem premierę zrobią jakieś pół roku później...i pomyśleć, że amerykanie już za niecały miesiąc mają drugą część :(

jaga_5

Data premiery to są kpiny, ale i tak patrząc na niektóre tytuły i ich daty premiery nie jest tak źle. A tą butelkę to ja bym wsadził w pewną część ciała osobie która odpowiada za dystrybucje w naszym kraju.

Alf_

No i gówno. Dopiero luty. Szlag człowieka może trafić :/

ocenił(a) film na 7
jaga_5

Bedzie 20 grudnia z okazji silver screening , miałem to szczescie ze filmweb dał mi darmowe bilety na ten seans,wielkie dzieki , bardzo chciałem zobaczyc ten film i niedosc ze to zrobie za cene dojazdu do kina to jeszcze przed premiera polska ktora bedzie chyba 5 stycznia.(Oczywiscie wieksze znaczenie niz to ze zadarmo go zobacze ma to ze zrobie to przed premiero bo mi sie strasznie dłuzy czekanie na ten film.

ocenił(a) film na 7
jaga_5

dopiero teraz zobaczylem ze premiere przesuneli az na 23 luty, Boże drogi , to wstyd ze Polska jest az takim maruderem , tym bardziej to boli gdy chodzi o film takiego formatu.Jak zwykle dystrybutorzy kieruja sie wynikami box oficu z usa w ktorym ten film w weekend w ktorym mial swoja premiere zajol dopiero 3 czy 4 miejsce choc byl to weekend w ktorym była mocna konkurencja i nawet te 3-4 miejsce dawalo zarobek taki jak zanotowalo ostatnio chociazby apocalipto ktore bedac pierwszym w box ofisie mialo chyba tylko 12 mln dolarow na otwarcie.To prawda ze wiele swietnych filmow wogule nie ukazuje sie w naszych kinach,po 6 miesiacach czlowiek obgaduje dystrybutora za taka obsowe by zostac oswieconym po jakims czasie ze ten od poczatku nie mial zamiaru sprowadzac tego filmu do polski. Zwykle dopiero uswiadamiamy sobie to widzac dany film na polce sklepowej z dvd. Tak było ze swietnym w mym mniemaniu Wszystko jest iluminacja (chyba 10 mu dalem) i dobrym Running Scared- teraz na dvd potega strachu, moim zdaniem powinno byc uciekajac ze strachu ale tlumacze zawsze wola dac bardziej medialny tytul ktory mylic sie moze z siła strachu. W obliczu tego wszystkiego nie dziwcie sie tym co sciagaja dvd ripy z netu, nie dlatego ze chca za darmo go zobaczyc tylko z powodu braku dostepnosci na polskim rynku. W tym przypadku tworcy filmu nic nie traca bo i tak nie mogli bysmy dostac biletu na ten film. Zawsze twierdza ze piractwo jest przestepstwem bo ktos co sciaga film z netu napewno poszedl by do kina i kupil bilet gdyby nie mozliwosc sciagniecia go zadarmo. Niby jak czekac na film skoro odwleka sie jego premiere przez rok az nagle calkowicie kasuje go sie z listy,poprostu widzac zapowiedz za pol roku i tak nie mam pewnosci ze film wyjdzie. Dlatego zamiast dac sie wyrolowac nie czekam i sciagam takie filmy co maja dvdripa a u nas sa zapowiedziane hen hen w dalekiej przyszlosc.Zwykle film w usa na dvd jest po 3 miesiacach.23 luteg sztandar chwaly bedzie juz 4 miesiace po premierze amerykanskiej i pewnie bedzie juz w necie,i sami straca kase z wlasnej winy dystrybutorzy bo wielu nie poczeka i sciagnie ten film z neta