4,8 28 tys. ocen
4,8 10 1 28043
3,5 6 krytyków
Sztos 2
powrót do forum filmu Sztos 2

oto moje pytanie. Po ostatnich "arcydziełach" polskiego kina mam ogromny dylemant. A Sztos pamietam jako dobrą komedię.

nika_74

ja tam jutro ide ze znajomymi,spodziewam się nareszcie dobrego polskiego filmu,ostatnio dobry polski film oglądałem w 2003 roku (kariera nikosia dyzmy)

ocenił(a) film na 3
cocacola20007

nie iść - cocacola20007.... problem będzie miał tylko ten kto wpadł na pomysł i wybrał właśnie ten film na jutro ;)

ocenił(a) film na 6
wredniaak

Wredniak, to jakaś zorganizowana akcja ? ;) antysztosowa ? Muppety Ci płacą ? ;)
Fakt, Sztos 2 rewelacją fabularną nie jest, ale ma fajny klimat lat 80-tych (czołgi, zomowcy, imprezki, pościg starymi gratami) i fajnych aktorów. Wcale nie gorsze od większości komedii amerykańskich. Spokojnie można iść do kina tylko bez oczekiwań na wyrafinowaną komedię sensacyjną. W Polsce jeszcze się Guy Richie nie narodził ;)

ocenił(a) film na 2
clavier

"Spokojnie można iść do kina tylko bez oczekiwań na wyrafinowaną komedię sensacyjną." To trochę jakby iść do kina z nastawieniem na słabą nieśmieszną sensację :D Bez obrazy ale rozbawiło mnie to zdanie. Wiadomo, że trzeba iść do kina się przekonać na własne oczy jaki jest dany film, ale nastawianie się przed filmem na słabiznę, albo przeciętniaka to głupota. Lepiej wybrać się na coś co daje podstawy, żeby wierzyć, że będzie wysoki poziom.

wredniaak

bilety już na jutro mam kupione także tylko dobrego filmu i % jutro się spodziewam !

nika_74

to twoja decyzja, ale są lepsze filmy w kinie. Jest w czym wybierać. Dziewczyna z tatuażem, underworld, Sherlock Holmes

nika_74

Prawda jest taka, że samemu trzeba się przekonać, ale ocena tego filmu nie zachęca

ocenił(a) film na 6
mmaakkss

Wiem, że trzeba iśc aby się przekonac co film jest wart. I w tym jest nadzieja twórcow gniotów. Wszędzie króluje matematyka, jak zwykle. Oni to mają obliczone 2-3 dni sale pełne- nim reszta się dowie o walorach artystycznych - i wystarczy aby pokryc koszty i zarobic. To mnie właśnie najbardziej denerwuje, że tak jest przez niektórych "twórców" widz traktowany. Nie mam problemu z kasą na bilet, ale szlag mnie trafia jak mnie kolejny raz wyrolują a poźniej nie mogę poznac aktora/reżysera bo tak "napuchł" :)

nika_74

Mieć czy nie mieć ??

ocenił(a) film na 6
Andy400

I poszłam. Nieżałuję. Może w komedii polskiej jest jak na giełdzie, jak się już dobije dna, to zaczyna się odbicie.
Nie jest to co prawda "Sztos 1 " ale z pewnością nie jest to też "Weekend" brrrrrrrr!!!!!!

nika_74

A ja nie pójdę na ten film, wolę tą kase mieć w swojej kieszeni i wydać na coś innego i być zadowolony. A film obejrzę w przyszłości w tv.

ocenił(a) film na 6
Andy400

To w takim razie z czystym sumieniem polecam "Dziewczynę z .." i " Kevina.." :)

nika_74

Ale najpierw "Rzeź" :) reszta potem.....

ocenił(a) film na 6
Andy400

Ale tylko jak znasz znakomicie angielski

nika_74

Czemu ? Tak kiepsko przetłumaczyli ???

ocenił(a) film na 2
Andy400

Słusznie , wolę przepić,
Przynajmniej z tego co zapowiedzi widzę.

ocenił(a) film na 6
nightgale

Ponieważ jest dylemat - czytac czy patrzec? Mają taką obsadę chciałoby się na nich równiez patrzec. Długo po filmie miałam rozbiegane oczka :) a i tak mi dużo umknęło. Fim jest "przegadany" w dobrym tego słowa znaczeniu

nika_74

No trzeba będzie pójść dwa razy :D he, he
Najpierw przeczytać a potem patrzeć :)

nightgale

NO każdy ma inne przyjemności :) ja tam na co inne przeznacze tą kase

ocenił(a) film na 1
nika_74

Daruj sobie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!