4,8 28 tys. ocen
4,8 10 1 28041
3,5 6 krytyków
Sztos 2
powrót do forum filmu Sztos 2

już parokrotnie dane mi było(na moje nieszczęście)oglądać kinowy trailer tego"czegoś", co jedynie wieloletni miłośnik konsumowania twardych narkotyków, ewentualnie wody brzozowej mógłby nazwać filmem. Jak wspomniałem trailer widziałem kilka razy, jednak wczoraj nie wytrzymałem!Niestety dane mi było oglądać go w zestawieniu z trailerem filmu "Rzeź" R.Polańskiego, niby oba filmy nakręcili Polacy, jednak Lubaszenko powinien dostać sądowy zakaz kręcenia czegokolwiek, włączając w to filmy z komunii swoich dzieci/wnuków czy nawet filmy nagrane za pomocą starej,dobrej komóry. Moje zażenowanie było tym większe, że siedziała za mną grupa amerykańskich studentów, którzy z podziwem wyrażali się o filmie Polańskiego, śmiali się itd., natomiast w trakcie i po projekcji "czegoś",w kinie panowała kompletna cisza(a ludzi było sporo). Nie rozumiem jak w 2012 roku można puścić w kinie "coś", co zrealizowano w taki sposób? Słowo daję, że filmy z Afryki, co tam z Antarktydy są zrealizowane kwadrylion razy lepiej!Zdjęcia są tak chu....-że aż oczy puchną, dialogi z tego co słyszałem-kompletnie nie śmieszne-jednym słowem ŻENADA

ocenił(a) film na 8

Masz w stu procentach racje, nie rozumiem dlaczego nie mozemy robic takich filmow jak nasi koledzy z Chin, Iranu a nawet Czesi. Na przyklad na ostatnim festiwalu w Kazimierzu, widzialem przepiekny obraz o bezrobotnym gorniku z Armeni, ktoremu kradna ostatnia pare butow...

vonrexu

Jak juz kopiujesz tekst z filmu polskiego to rób to dobrze "kradną jedyną parę butów" a nie ostatnią :) między Iranu a nawet czesi wyrzuć literkę a bo również jej nie ma w oryginale :) Lepiej napisz jakiej firmy były te buty :)

ocenił(a) film na 8

PS. W Polsce nazywamy to zwiastun, nie trailer.

użytkownik usunięty
vonrexu

nie chodzi mi nawet o sam scenariusz,grę-to kwestia gustu, ale o sposób realizacji. Nie jestem operatorem,reżyserem, ale widziałem tysiące filmów i chyba jedynie polskie są zrealizowane tak beznadziejnie źle, rozumiem że to nie USA i budżet filmu jest kilkadziesiąt razy mniejszy, ale W Armenii to mają niby większy?NIE, ale mają mózgi, a nie siano we łbach i czasami potrafią coś zrobić porządnie, a nie jak u nas "byle zrobić i jakoś to będzie".Chciałbym wiedzieć w jakiem technologii to jest kręcone, jakich używają kamer, może oni to kręcą telefonem komórkowym rozdz. VGA?sam nie wiem......

ocenił(a) film na 1

to kolejna PROWOKACJA do dyskusji o czymś czego prawie nikt jeszcze nie widział w całości. Poważnie warto traktować tylko te wypowiedzi, które są po premierze filmu. Opluć każdy potrafi...

gandhi35

Zgadzam się z Tobą - ludzie pajacują jak jeszcze nie widzieli firmu i oceniają po zwiastunie !!! super znawcy !!! Owszem druga część filmu może okazać się dnem albo dobrą produkcją nie wiem nie widziałem wybieram się żeby mieć zdnie na temat. Dlatego denerwują mnie również wypowiedzi typu " nigdy nie wybiorę się na ten firm bo to gówno" --> porażka jak można coś oceniać czego się nie widziało.
Pierwsza część sztosu była super jak dla mnie , wtedy polskie kino leciało do góry 1997 pamiętam bo były takie tyt jak sara , sztos , szczęśliwego nowego roku , historie miłosne itp Śmieszy mnie błędna reklama np w radio ZET że pazura i szyc powracają w drugiej części sztosu - hahaha a gdzie szyc grał w pierwszej ????? w 1997r. nikt nawet nie słyszał o szycu :) choć aktor z niego teraz dorby

gandhi35

Tak zgadzam sie, wiekszosc oceniających przed premierą to Debile, poprostu...

Polański to Polak ale chyba tylko z nazwiska z tego co mi wiadomo.