4,8 28 tys. ocen
4,8 10 1 28043
3,5 6 krytyków
Sztos 2
powrót do forum filmu Sztos 2

Co nie oznacza ze film jest bardzo dobry, co to to nie. Po prostu trzyma poziom pierwszej częśći moim zdaniem. Dlatego m.in. że trzyma klimat pierwszej części. Udalo sie w XXI wieku na tyle dobrze odwzorowac klimat PRLu że nie zauwazylem tu jakiejs sztuczności . Pamietajmy, że pierwsza czesc tez nie byla rewelacyjna,byl to nawet bardzo dobry film ale tempo akcji bylo dosc umiarkowane. I to samo mamy w drugiej czesci,wiele osob uważa ze film jest slaby a czy pomyśleliście jaka była 1 czesc ? udalo sie uniknac przypadlosci wiekszosci obecnie nagrywanych filmow, czyli nudy, moim zdaniem ten film jest na granicy nudy, tempo akcji jest niezbyt szybkie, wiele scen merytorycznie plytkich, ale nie jest nudny na szczescie. Przez wiekszosc filmu w sumie nie mamy wlasciwie jakiejs glebszej tresci merytorycznej zwiazanej z tematem filmu. Jakas za dluga scena poscigu, jakas za dluga scena libacji i w barze- i wlasnie tu mam na mysli ten brak tresci merytorycznej. Ale klimat jest zachowany, potrafi zaskakiwac czasem tak jak pierwsza czesc. Mialem dylemat czy wystawic 6 czy 7.Ale wystawiłem 7 bo mysle ze jest to kontynuacja godna wzgledem pierwszej czesci. I uwazam ze warto obejrzeć. Moim zdaniem ocena ktora widzimy do tej pory jest zdecydowanie za niska.

Robson293

Cala ta dyskusja przypomina mi zabawe w Mafie, z tym ze nie szukamy gangstera, tylko osoby powiazanej z producentem. Nawet jesli kolega TwisTeR nim jest, to co mialby teraz powiedziec?
Wracajac do filmu, to jeszcze nie widzialem, ale sadzac po wiekszosci Waszych recenzji, daruje sobie wyjscie do kina, chociaz uczciwie musze przyznac, ze pierwsza czesc byla dla mnie nudna na poczatku i dopiero jak obejrzalem n-ty raz, to zaczalem doceniac smaczki (np. ze w jednej ze scen pojawia sie gangster ps. Nikoś)- mam cicha nadzieje, ze Sztos 2 bedzie zyskiwal przy blizszym poznaniu.

ocenił(a) film na 10
Robson293

Popieram