Szukając sprawiedliwości

Out for Justice
1991
6,9 13 tys. ocen
6,9 10 1 13031
5,8 4 krytyków
Szukając sprawiedliwości
powrót do forum filmu Szukając sprawiedliwości

Nie wiem, co mnie naszło, ale postanowiłem sobie odświeżyć parę najbardziej "klasycznych" pozycji z dorobku Stevena. W zasadzie nigdy nie lubiłem typa - za dzieciaka zdecydowanie bardziej imponował mi taki Van Damme, nie wspominając już o Sly'u i Arniem. Kilka jednak filmów z udziałem Seagala, z tego co zapamiętałem (a nie oglądałem z nim nic - prócz "Maczety" - od wieków), odznaczało sie całkiem niezłym klimatem i w swoim czasie mogło uchodzić za przyzwoite kino akcji.
Na pierwszy rzut poszło "Out for justice" i stwierdzić jestem w stanie tyle: bawiłem się dobrze, co nie zmienia faktu, że to wprost koszmarny film! Fabuła kompletnie nie trzyma się kupy, absurd goni absurd, niedorzeczności wręcz wylewają się z ekranu. Na podobnym poziomie są dialogi - upozowane na "męskie" i "twarde", ale tak naprawdę śmieszne oraz aktorstwo. Zdązyłem już zapomnieć jak rzadkim okazem drewna jest Steven i w trakcie seansu wielokrotnie dopadała mnie zarówno wesołość, jak i zażenowanie. Plus jest taki, ze obraz jest naprawdę brutalny jak na zwykłe kino sensacyjne, a choreografia sztuk walk stoi na wysokim poziomie. Cała reszta to kpina, włączywszy w to nieudolną reżyserię i zdjęcia wołające o pomstę do nieba (ten film naprawdę powstał pod skrzydłami dużej wytwórni?). Pod pewnymi względami - nic, tylko oglądać!

Caligula

Jesteś żałosny ze swoimi komentarzami na temat filmu.

użytkownik usunięty
anonim7

Potwierdzam, frajer z niego i tyle.

ocenił(a) film na 7

Niestety, taka jest po części prawda. Lubię filmy ze Stevenem z lat 90., gdyż w porównaniu do dzisiejszych filmów akcji posiadały ciężki, brudny klimat ( w tym filmie jest tego apogeum ), doskonałą choreografię walk i epatowały potężną dawką brutalności, ale Steven w porównaniu do innych gwiazd kina akcji nigdy nie pokazał nic ciekawego poza tym. Tacy aktorzy jak JCVD, Sylvester Stallone, a nawet Arni pokazali, że mają niemały warsztat i świetnie sprawdzają się w innych gatunkach filmowych. Steven niestety był drewnem i nadal nim jest.

ocenił(a) film na 8

powiem wiecej, ciula...

ocenił(a) film na 8
Caligula

Out for Justice harbors an incredibly simple vengeance plot loaded with enough macho sadism to satiate the action genre's bloodthirsty fans.

zamiast wypacać te pseudo recki może zajmij się malowaniem albo śpiewem