Szukając sprawiedliwości

Out for Justice
1991
6,9 13 tys. ocen
6,9 10 1 13031
5,8 4 krytyków
Szukając sprawiedliwości
powrót do forum filmu Szukając sprawiedliwości

Szkoda, bo Seagal miał kilka lepszych filmów od tego np. Liberator 2, Nieuchwytny, Nico. Ogólnie moja ocen o tym filmie jest niezmienna - społeczności widać niekoniecznie, pesymistycznie tu biorąc pod uwagę moje słowa (z 7,1 > 7,0 ocenka uległa zmianie).

ocenił(a) film na 10
AdamBayern01

Żadna ocena nie zmieni tego że ten film jest znakomity !!! Trzeba po czuć klimat tego filmu żeby zrozumieć o co tu chodzi !!!

ocenił(a) film na 7
bradock

Ja mam 17 lat, Ty ponad 30 Tomku. Tyle mam do dodania

ocenił(a) film na 10
AdamBayern01

Ale co ma nasz wiek do tego filmu ? Film jest świetny ,ma taki fajny gansterski klimat .A najwiekszą zaletą tego filmu jest udział Wiliama Forsythe jako Richie Madano ,chyba najlepszy czarny charakter ze wszystkich filmów Stevena !

ocenił(a) film na 3
bradock

Najlepszy był Tommy Lee Jones.

ocenił(a) film na 10
SzymonS1

Aktorsko napewno jest lepszy Tommy od Wiliama .Ale moim zdaniem postać Richiego Madano była bardziej hardcorowa ,bardziej jarcarska .Tommy zagrał tylko zwykłego ,cynicznego agenta C.I.A który chce się ześcić .Natomiast Forsythe zagrał psychopatycznego ,wiecznie naćpanego ganstera .Dla mnie lepszy Wiliam .

ocenił(a) film na 3
bradock

Jak dla mnie Jones w tej roli też coś trochę z psychopaty w sobie miał ..

ocenił(a) film na 10
SzymonS1

Ok ,jeszcze dobry był Henry Silva z Niko .

bradock

No Silva często grywał czarne charaktery, moim faworytem jest też porąbaniec z "Wybrańca śmierci", dobry rasta świr.

ocenił(a) film na 10
anonim7

O tak .Porąbaniec był świetny .A w jakich filmach twoim zdaniem Steven najwiencej walczył i miał najfajniejszą cheografie walk ?

bradock

Na pewno w "Wybrańcu śmierci" miał najbrutalniejsze walki, ucięta głowa, połamane i poucinane ręce, nogi, wydłubane oczy, złamany kręgosłup ;d tam też walczył sporo z Jamajczykami i choreografia była fajna, sporo walk było też w "Hard to kill" i "nieuchwytnym", ale chyba najlepsza choreografia była w "Wybrańcu śmierci" i "szukając sprawiedliwości" w scenie w barze ;) ta scena wymiata. I w masarni też dobra naparzanka.

anonim7

http://www.youtube.com/watch?feature=fvwp&NR=1&v=MA9cxXEvhXA

ocenił(a) film na 9
anonim7

Dobry filmik.

karoman4

Nom, wymiata ;>

ocenił(a) film na 3
anonim7

A nie wiem czy wiesz ale w następnym filmie z Seagalem jego głównym przeciwnikiem ma być aktor z Polski ...

ocenił(a) film na 9
SzymonS1

Bogusław Linda?

ocenił(a) film na 3
karoman4

Nie ...
... Piotr Cyrwus!

ocenił(a) film na 3
karoman4

Bez urazy oczywiście , taki mały żart

ocenił(a) film na 9
SzymonS1

Okey, luzik. ;-)
A wiesz, kto z nim ma być w tym filmie?

ocenił(a) film na 3
karoman4

Doszły mnie słuchy że Robert Biedroń ma wspomóc Stevena ze względu na zbyt wymagającego przeciwnika..

ocenił(a) film na 9
SzymonS1

Ten polityk?

ocenił(a) film na 3
karoman4

Dokładnie! ale niewiadomo czy dostanie angaż bo jest brany pod uwagę jako następca Craiga w roli 007 .... Ale wiesz nie chciałbym żeby Linda zmierzył się w filmie z Seagalem bo niestety nie wyszedłby na tym dobrze, a darzę go większym uznaniem od Stevena ..

ocenił(a) film na 9
SzymonS1

Nie wierzę, że ten polityk ma zagrać z Seagalem. Wkręcasz mnie, a ja niepotrzebnie temu ulegam.

ocenił(a) film na 3
karoman4

Masz rację ...

SzymonS1

hahahahaha

ocenił(a) film na 9
anonim7

Bardzo zabawne. xD

karoman4

Fajnie, że odpowiedziałaś na mój post sprzed prawie 3 lat
(hahahahaha) :P

anonim7

miło mi

ocenił(a) film na 9
anonim7

Lepiej późno, niż wcale. :p

karoman4

Możliwe :)

ocenił(a) film na 7
bradock

To, że może się na tych filmach wychowałeś, i są dla Ciebie czymś innym, niż normalny film Seagala w latach 90. Ja jak się już urodziłem, ta seria filmów VHS powoli już traciła jakość i wartość dla innych.

bradock

Masz rację, film może mieć ocenę i 1 Steven tak samo, a dla mnie i tak Stev jest zajebisty tak samo jak film ;)

ocenił(a) film na 10
anonim7

Zgadza .Są filmy pewne filmy akcji która żadna ocena nie zmaże ich kultywości.!!!

ocenił(a) film na 9
bradock

Stanowczo i kategorycznie popieram.

ocenił(a) film na 10
karoman4

My Kasiu miłośnicy krwistej sensacji wiemy co dobre !!!

ocenił(a) film na 9
bradock

Pewnie, że tak.

ocenił(a) film na 9
AdamBayern01

''Szukając sprawiedliwości'' to według mnie najlepszy film Stevena Seagala.

użytkownik usunięty
joang68

Co ci się najbardziej w tym filmie podobało?

ocenił(a) film na 9

Był to pierwszy film jaki obejrzałem z Seagalem na VHS za dzieciaka i mam do niego wielki sentyment. Najbardziej w tym filmie podobała mi się początkowa walka Seagala, walka w barze, rola Seagala (Gino Felino), teksty Seagala i finałowa akcja. A Tobie co najbardziej podobało się w tym filmie ?

użytkownik usunięty
joang68

gadka stevena ! jego teksty są bombowe! wszystkie walki w filmie są świetne nakręcone! i świetny czarny charakter ! też dałem 10 :)

ocenił(a) film na 9

Jeszcze walka w sklepie też była fajna.

joang68

Mi sie najbardziej podobala oczywiscie walka Gino z Richiem i walka w barze byla swietna
oraz jak zabil ta kobiete w aucie .

AdamBayern01

Drogi Adamie wiesz nico liberator 1i 2 bardzo dobre filmy mi osobiście się 2 bardziej podobała a jeśli chodzi o ten film wiesz ja mam 28 wiosen i gdy byłem w twoim wieku zacząłem się takimi filmami interesować a były to czasy VHS a do dzisiaj z chęcią wracam do niego bo ma brudny nowojorski świetny klimat fabuła super się to ogląda jak znarkotyzowany psychopatyczny gangster Richie Madano grany przez Wiliama Forsythe genialana rola ogólnie jak zabija ludzi a dodam dla mnie jeden z najlepszych czarnych charakterów i przeciwników Stefka z walką w barze masarni steven wymiata doskonale to wygląda do dziś z z doskonała finałową akcją jeden z najlepszych jego filmów i świetne gadki daje solidna 9 :):)