juz maniaki 10 rozdaja. widzicie ludzie co pisze jak sie daje 10? arcydzielo wy matoly bez szkoly. jaracie sie filmami ktore powinno sie ogladac dla rozerwania sie a wy sie tym podniecacie jakby to byly filmy na miano oscara albo ktore wyznaczaja wam jakies granice ktorych nie da sie przekroczyc. czyste majstersztyki to dla was. wymagajacy to wy nie jestescie, jak i w ogladaniu filmow tak i w zyciu. wiekszosc moich znajomych ktorzy to ogladaja to dresy spod bloku co jaraja sie furami ( najczesciej bmw z poczatku lat 90tych) no i zielskiem bo jakby inaczej.
moiom zdaniem bedzie kolejna miernota pozbawiona jakiejkolwiek fabuly, dobrego zwrotu akcji, a o to przeciez w tych filmach chodzi chyba nie?
jak najwiecej wybuchow darcia mordy strzelania nawet do golebi w parku i mamy hita
Jak chcemy i nam się podoba, to będziemy go oceniać na 10. Bo czemu nie? Nie wiem po co w ogóle ta kłótnia. Coś ci się nie podoba? Zachowaj to dla siebie i nie obrażaj fanów filmu, mówiąc o dresach spot bloku. I odsyłam pozdrowienia do Martitta_4. Dobrze powiedziane z tymi przyjaciółmi ;D Ale nie czekaj. Ja chyba też nie skończyłam szkoły ;p
Widzisz jak trzeba to umiesz jednak ocieniać film pod względem merytorycznym nie, zaś obrażać innych. Rozumiem, że niekoniecznie musi podobać Ci się akcja. Faktycznie dużo filmów w Hollywood jest niestety oklepana. Pamiętajmy tylko, że nawet jakby zebrałoby się najlepszą ekipę (U każdego ta ekipa byłaby inna pewnie) to nie każdemu może pod pasować. moim zdaniem zaś Szybcy i Wściekli nie mieli aż takiej strasznej reklamy, faktycznie może była niewielka w telewizji jak było bliżej naszej polskiej premiery ale nie przesadzajmy. inne filmy zdecydowanie są już reklamowane dużo wcześniej i z większym rozmachem. Film zaś przez Ciebie polecany postara się obejrzeć.
Widzisz jak trzeba to umiesz jednak ocieniać film pod względem merytorycznym nie, zaś obrażać innych. Rozumiem, że niekoniecznie musi podobać Ci się akcja. Faktycznie dużo filmów w Hollywood jest niestety oklepana. Pamiętajmy tylko, że nawet jakby zebrałoby się najlepszą ekipę (U każdego ta ekipa byłaby inna pewnie) to nie każdemu może pod pasować. moim zdaniem zaś Szybcy i Wściekli nie mieli aż takiej strasznej reklamy, faktycznie może była niewielka w telewizji jak było bliżej naszej polskiej premiery ale nie przesadzajmy. inne filmy zdecydowanie są już reklamowane dużo wcześniej i z większym rozmachem. Film zaś przez Ciebie polecany postara się obejrzeć.
Za twoje chamskie wypowiedzi dam temu dzielu 10 choc wogule mi sie niepodobalo .HAHAHHA .
Po pierwsze naucz się trochę szacunku do innych, po drugie każdy ma inny gust i może oceniać film według własnych kryteriów, po trzecie każdy ma prawo wyrazić swoją opinie i nie powinien być za to obrażany.
A co do filmu to oceniajmy go według gatunku. Ode mnie dostał 9, ponieważ lubię serię Szybkich a dodatkowo ta część jest zaskakująca względem poprzedniej.
Skoro jesteś taki mądry, może spróbujesz wyprodukować film, który zachwyci WSZYSTKICH bez wyjątku. Twoje porównania nie mają sensu. Oglądałam po kilka razy Ojca Chrzestnego, Terminatora, Szybkich i Wściekłych, Piratów Z Karaibów, Skazani na showshank, a także milczenie owiec, oczy szeroko zamknięte, wywiad z wampirem, czy lśnienie i wiele innych
Przecież każdy z filmów jest inny i w żaden sposób nie można go porównywać! Każdemu z wymienionych filmów dałabym 10 za coś innego. Wiadomo że Szybkich oglądam, żeby się rozerwać, pooglądać fajne efekty specjalne, ciekawe fury i przystojnych facetów;).
Jak potrzebuję czegoś dla ducha wtedy sięgam po inny temat.
Osobiście czuję się urażona Twoim pierwszym komentarzem. Nie jestem "dresem", lumpem czy gówniarzem. Jestem wykształconą kobietą, matką i żoną i nie życzę sobie aby ktoś mówił o mnie "matoł bez szkoły" tylko dlatego że lubię oglądać filmy takie a nie inne.
Jest takie mądre powiedzenie: "O gustach się nie dyskutuje"
Pozdrawiam wszystkich
mi się bardzo podobają filmy tego typu a jak tobie nie to nie oglądaj i zluzuj a nie piszesz jak to bardzo to ci się nie podoba
Successful troll is successful.
A tak podsumowując to uważam że ten cały wątek jest próbą autora na wciśnięcie innym użytkownikom swoich własnych upodobań filmowych i kryteriów ich oceniania. A jeśli aż tak bardzo Cię to boli że obecnie ten film ma wysoką ocenę to poczekaj troszkę bo to dopiero 600 głosów i dzień przed premierą w polsce ...
wiele się pewnie nie zmieni, bo kto takie filmy ogląda... , swoją drogą nie jest to zdanie tylko założyciela tematu, polecam recenzje filmwebu lub jakąkolwiek inną nie będzie się wiele różniła...
pysiek zgadzam się ...a autora tego tematu zapraszam do obejrzenia swojego ulubione serialu jakim nie wątpliwie jest Plebania ,leszczu możesz dać w ocenie szybkich nawet 1 a i tak uwierz mi reszta przebije cię jak nikomu nie potrzebnego komara.
Muszę się trochę zgodzić, ale trochę też przesadzasz. Film jest dobry, ale "Arcydzieło" to moim zdaniem ocena zarezerwowana dla... Arcydzieła? Arcydzieło to ma być arcydzieło, film musi być wyjątkowy, a ten do takich nie należy. Jest dobry, może dla niektórych bardzo dobry, ale arcydziełem nie powinien być dla nikogo.
myślę, że nie przetłumaczysz tego komuś dla kogo Dzień Świra i Wyspa Tajemnic jest porównywalna a nawet nieco słabsza od Zmierzchy czy Step UP 3D...
ze niby ja tak oceniam? chyba ci sie osoby pomylily. zmierzch i step up to tandeta na potege. nawet 5 czesc szybkich i wscieklych to przy tym arcydzielo mimo, ze nie ogladalem 5 czesci i z tego co pamietam jedna czesc zmierchu i jedna step up
dla kogoś może i jest to świetny film, który zasługuje na 10 gwiazdek. a jak uważasz się za zbyt inteligentnego na ten film to nie musisz go oglądać, a tym bardziej krytykować.. chcesz ambitnych dzieł to chodź do kina na inne filmy. jak dla mnie seria szybkich to klasyka jeśli chodzi o filmy tego typu.
Zgadzam się. Każdy ocenia jak chce. Skoro tak to czemu tu tyle ripost? Oceniajcie i zapomnijcie. Klient ocenił i każdemu wolno. Krytyka jest dobra każda. Również mogę domyślać się komu takie filmy się podobają i jaki jest przedział wiekowy oceniających. Obrażać nie wolno - to fakt. Dla mnie wysokością oceny tego filmu jest piątka przy tytule (5/10), a jak się to komuś nie podoba, niech idzie sobie strzepać kapucyna jak go ciśnienie rozpiera. Ja się nie przypieprzam do ludzi za inną, nawet przesadzoną ocenę.
Jedni lubia ogladac filmy typu Szybcy wsciekli, inni firmy typu "Blaszany Bebenek". Ja naleze do tej pierwszej grupy. Tez dam 10, jak obejrze i mi sie spodoba ;)
Alez tu postow sie nazbieralo...ludzie ogarnijcie sie! Komu sie podobalo-fajnie, niech sie podzieli spostrzezeniami, komu nie-niech doda krotka krytyke od siebie i idzie dalej. Nie ma na swiecie filmu, ktory by sie kazdemu podobal, przeciez to dobrze, nie wszyscy stesmy tacy sami.
Ja obejrzalam Fast five w kinie, polecam, jesli chodzi o film akcji, na "rozerwanie sie". Dobrze sie oglada, szybka akcja, fajni aktorzy no i ciekawy pomysl na kolejna czesc. Zapewne obejrze jeszcze raz za jakis czas.
O GUSTACH SIĘ NIE DYSKUTUJE, powiedział ktoś mądrzejszy od nas =) tyle na temat. Też dałam 10.
HAHAHAHAH! Ale się uśmiałam. Użytkownik napisał - : "juz maniaki 10 rozdaja. widzicie ludzie co pisze jak sie daje 10? arcydzielo wy matoly bez szkoly" - A Ty po jakiej jesteś? Filmowej? Może coś Ci nie wyszło;))"
-"wiekszosc moich znajomych ktorzy to ogladaja to dresy spod bloku co jaraja sie furami ( najczesciej bmw z poczatku lat 90tych) no i zielskiem bo jakby inaczej." - fajnych masz znajomych:D
-"moiom zdaniem bedzie kolejna miernota pozbawiona jakiejkolwiek fabuly, dobrego zwrotu akcji, a o to przeciez w tych filmach chodzi chyba nie? " - to pytasz się, czy oceniasz? Zdawać by się mogło, że opinie wyraża się o produkcji, którą się obejrzało... No ale cóż... Nie jestem po szkole chyba:P
Pozdrawiam ludzi, którym podobał się film i którzy patrzą na taką sztukę z przymrużeniem oka;D
powiedz co w tym smiesznego? inteligencja to ty nie grzeszysz, poczuciem humoru tez nie. chcialbym miec takiego przyjaciela jak ty :)
Wybacz lecz chcąc przyjaźnić się z Tobą musiałabym zniżyć się do Twojego poziomu, a tu nie wystarczy już nawet położenie się na podłodze;)
Oscary koleś są PRZEREKLAMOWANYE!!!! Szybcy i Wściekli to Mistrzowie:)))))))))))
Wyzywasz ludzi od trolli i dresów, zgrywasz wielkiego krytyka, a problem masz nawet z językiem polskim. Naucz się używać polskich liter, gramatyki i interpunkcji moronie. A co do filmu, jest rewelacyjny, a Ty pokazujesz swoje frajerstwo oceniając film, którego nawet nie widziałeś. Masz prawo do swojego zdania, ale nie zgrywaj wielkiego znawcy jak jesteś nikim, a Twoje zdanie nikogo nie obchodzi jeśli jest bezpodstawne. Pozdrawiam
nie masz prawa oceniać ludzkich gustów - jak dla nas to ty możesz jakieś badziewia oglądać!!!!!!!!
więc siedź cicho i nie obrażaj innych - matołem to ty jesteś a ja studia wyższe mam skończone z bardzo dobrym i dałam filmowi 10 więc się zamknil MATOLE
studia o inteligencji nie swiadcza :] poza tym co innego studia dzienne, co innego zaoczne, o roznicy w kierunkach nie wspomne...
A tonem swojej wypowiedzi potwierdzasz tylko teze, ze niektore kierunki jest latwiej ukonczyc...
wszyscy mnie tu wyzywaja a niektorzy nawet pisza ze po polsku pisac nie umiem. nie interesuje mnie interpunkcja,,,,,,duze litery, ani polskie znaki( akurat sklada sie tak ze mieszkam w uk i mam angielski komputer). wiem tylko tyle ze wiem jak sie pisze i jak mi sie zachce to moze kiedys zaczne. wracajac do tematu, nie chcialem nikogo osobiscie obrazic i jesli ktos uwaznie czytal wszystkie moje komentarze(chociaz skoro uwazacie mnie za tepaka bez szkoly i debila to powinny one byc dla was bardzo latwe do zrozumienia) wie ze mowiac o dresach i matolach ze szkoly nie wzorowalem sie na nikim stad bo was ludzie nie znam. ale nie badzmy slepi i przestanmy udawac ze takie zjawisko "typowego" drecha nie istnieje w polsce. jestem niemal pewien ze nie mowilem tutaj o nikim z was bo ludzie o jakich napisalem nie marnuja czasu na przesiadywanie na internecie i stronach tego typu. osobiscie lubie te stronke i lubie prowadzic dyskusje z ludzmi ( nawet takie jak ta). przyznam ze moj pierwszy post tutaj byl prowokacujny i rozumiem to oburzenie, ale tak jak mowie, nikogo osobiscie nie obrazilem ale zdenerwowala mnie na poczatku ocena tego filmu, ktora nie wiadomo skad byla 'wysoka'. casy26 wiesz gdzie ja mam twoje studia? znam duzo osob ktore studiuja a wiedza G o tym co sie dzieje dookola nich. ja osobiscie studiuje w uk, mam prawie perfekcyjny angielski i nie udaje sie za lepszego od was. kazdy ma prawo glosu, kazdy moze sie wypowiedziec po swojemu i nawet gdy bedzie to wypowiedz podobna do mojej. tak jak pisalem wczesniej, mnie najbardziej uniosla ocena i obraz moich kumpli, ktorzy niestety sa tepakami i cpunami i podniecaja sie tym filmem jak dzieci w podstawowce. martitta_4- ty sie smiejesz ze mam fajnych znajomych. nie wiesz, ze tacy nie istnieja? gdzie ty zyjesz? otworz troche oczy i jak to zrobisz to wtedy otworz filmweba i przyznaj mi racje. nie uznaje sie za zadnego krytyka ale chyba mam prawo powiedziec co bym zmienil w filmie, co dodal a co ujal. to sie nazywa wyobraznia a nie krytycyzm. wiem bardzo dobrze ze kazdy tutaj ma inny gust wiec na tym to wszystko polega zeby sie ta wiedza czasem podzielic. odnosnie samego filmu, wyzej podkreslilem ze pierwsza czesc spodobala mi sie, ale kazda kolejna odslona byla coraz bardziej przewidywalna i kolorowa.
Matoł bez szkoły to Ty możesz być. Nie życzę sobie. Jakim prawem obrażasz nas, widzów, którzy mają inny gust od Ciebie? Jesteś ograniczony? Ohohoho, nie oglądajmy niczego, co reklamują w tv albo w radiu, przecież to złe. Dla MNIE to jest dobre kino, a każdy ocenia według siebie. Całości Twoich wypocin nie zamierzam czytać, bo jak zaczynasz od obrażania ludzi to najwyraźniej nie jesteś tego wart. Pójdę postrzelać do gołębi w parku... -.-