Jestem po premierze filmu i muszę stwierdzić że nie zawiodłem się.
Kolejny deser akcji, zabawnych momentów, efektów specjalnych w dobrej fabule ;)
Co mnie kręci w Szybkich i Wściekłych ? A właśnie to że czasem w mega filmie jeśli już jest kontynuowany bądź reaktywowany kolejna część albo na siłe zostaje totalnie zagwatmana przez scenarzystów bądź w ogóle nie pasuje do oryginału.
Z nimi jest na odwrót, od momentu powstania części 4, wszystko skleja się w jedną całość. Pięknie zrobiona część 6 gdzie przypomnieli widzom wszystkie części, dobra dobrana muzyka w każdej części, dobrze zaplanowane akcje, szybkie fury, aż żal się dowiedzieć ile tych nowych i b.drogich fur zostało zniszczone gdzie zwykły kowalski może sobie popatrzyć na fotki tam takie fury się niszczy :D
Co do 8 to ma prawo bytu, jest to kolejna świetna odsłona szybkich i wściekłych, wszystko ładnie powiązane, tajemnicze, szybkie i czasem zabawne. Ostatnia scena... wzruszająca, ale nie będę zdradzał o do tak naprawdę mi chodzi. Dowiecie się sami gdy odwiedzicie salę kinowe w waszych miastach i sami obejrzycie film.
Osobiście, skończyłbym serie na ósemce, ale jeśli już finalnie miała by powstać część 9, powróciłbym z nią do całkowitych korzeni serii, do części 1.
Zero akcji na poziomie ratowania świata, tylko nielegalne wyścigi, i brudne interesy, ale z drugiej str. Po co ? skoro są bogaci, czyści i szybcy ;)