jak han wrocil w tej czesci oraz w 5 jak umarl z tokio drift w wypadku? (nie ogldalem tej czesci
moze jak bym obejrzal to znalbym odpoowiedz :p ale noo.. )
dzieki za odp
Znalazłam odp. na forum. Cytuję:
Zapytacie "Chwileczkę, przecież Han zginął w wypadku?!" Zgadza się, zginął, jednakże Czwarta odsłona trylogii ma stanowić film ukazujący wcześniejsze wydarzenia od tych znanych z Fast and the Furious: Tokio Drift. Tak więc wydarzenia czwórki mają miejsce przed ukazanymi w trójce.
O akcji wiemy tyle, że toczy się ona 5 lat po wydarzeniach w Fast and the Furious.
To przecież nie miało by sensu może ktoś prawa wykupił do filmu tokio drift ? Popatrzmy choćby na obsadę.... według mnie po prostu prawa zostały wykupione i aktor gra w następnych częściach lecz nazywa się tak samo ;| i tu jest haczyk o co chodzi ;]
Obejrzyj sobie Szybko i Wściekle, na początku pokazana jest wspólna akcja Doma i Hana, potem Dom decyduje się wyjechać a Han mówi, że w Tokio dobrze kręcą. Także co do 4 jest w 100% wyjaśnione, a 5 i 6 na logikę też musi przed Tokio Drift. Poniżej piszą zresztą, że w 6 będzie do tego odwołanie. Ja się cieszę, że tak to ułożyli, bo przynajmniej Han, którego uwielbiam, pojawia się w 5 i 6 :)
Nawet na poczatku filmu macie motyw gdy Han mowi ze czas przejsc na swoje i slyszal ze w Tokio sa fajne wyscigi. : )
Racja, pojawił się taki motyw na początku. Tak czy siak jednak te czasowe nieścisłości nie rzutują specjalnie na atrakcyjność filmu.
Tak a podobno słyszałem że w szóstce ma han zginąć..... no i lety tam będzie a w czwórce zginęła to co szóstka jeszcze przed czwórką..... ?
Też tak czytałem i nawet nie będę próbował tego rozkminiać, jak to w filmie, każdego mogą uśmiercić i każdego mogą wskrzesić. :)
http://www.filmweb.pl/film/Szybcy+i+w%C5%9Bciekli+6-2013-617373/discussion/wielk i+spoiler,2196558#post_9863378
Choćby tutaj na samej górze pierwsza wypowiedź ;)
No skoro te sceny beda podobne, to bedzie sie to pewnie rownoczesnie dziac, albo jakos tak. Poki nie obejrzymy 6 i 7 nie bedziemy tego wiedzie ;] Pewnie wszystko wyjasni sie w dalszych czesciach.
To jest banalne do rozkminienia. Letty nie zginęła naprawdę, udało jej się ucieć z płonącego samochodu. Han zginął w Tokio Drift, które dzieje się pod koniec szóstej części, gdzie tylko przypomną śmierć Hana i dodadzą że to Jason Statham go zabił w wypadku samochodowym.
Sprawa jest banalnie prosta 1,2,4,5,6 dzieje się przed Tokio Driftem, w scenie po napisach w 6 jest scena z Tokio Drift gdzie Han ginie i 7 część to są wydarzenie po Tokio Drift.
Dobra dobra już kapuje tylko to brzmi tak jakby to dołożyli bo oczywiście ostatnia to ostatnia a nie trzecia ;] no ale cóż reżyser pokręcił to : D
heya,
tokio drift nie ma nic wiele wspolnego ze swoimi poprzednikami. jest to, ze tak powiem na dzis ostatnia czesc serii. napewno zauwazyles, ze na samym koncu w Tokio Drift zjawia sie Dominic Toretto (vin diesel) znany z poprzednich czesci i chce sie scigac z nowym DK ku pamieci ich wspolnego przyjaciela Hana. nie wiem jak dla ciebie, ale dla mnie taka koncowka oznacza kontunuacje tego watku kiedys tam :)
To może ja odpowiem: właściwa kolejność filmów to, na chwilę obecną: 1, 2, 4, 5, 6, 3, 7. Przy czym część 6 wchodzi właśnie do kin, część 7 wejdzie zaś za jakiś rok.
dobrze piszesz :)
Jak na taką bajkę dla facetów, bardzo sprytnie to zagrali, seria to opowieści dwóch rożnych historii, Doma i Briana oraz w jednej części (Drift)) tego szczyla wysłanego przez matkę do ojca do Tokyo.
Wiemy jeszcze że 7 będzie ze Statamem, bo to on przyczynił się do śmierci Hana, sorry za zdradzenie końcówki 6 części :P
Kto jej jeszcze nie oglądał - wg mnie najbardziej widowiskowa, trzeba iść do kina.