Nie wiem co jest w nim takiego "super" ... Ładnie nadmuchany balon, ale niestety pusty w środku. Naciągana fabuła, i te efekty w tunelu... masakra...
Nie ma żadnego porównania do jedynki. Komercyjny i tyle...
Być może dla niektórych to jest 'arcydzieło', jednakże nie popadajmy w skrajność. Miejmy nadzieję, że zmienisz ocenę jak zobaczysz prawdziwe kino akcji.
Ode mnie film dostaje 5/10 za obsadę.
Jednak szczerze mówiąc jest poniżej oczekiwań. Szczególnie efekty popsuły niesamowicie klimat, myślałem, że to co było w transporterze 2 i 3 to przesada, ale widzę, że się myliłem. Twierdzę, iż Matrix, 10 letni film ma lepsze efekty specjalne od 'Szybko i wściekle'. Mało tego Tokio drift pod tym względem wypadł również znacznie lepiej jeśli chodzi o serię.
Za dużo scen robionych w bluescreenach, lepsze efekty zrobi amator na domowym komputerze w Adobe After Effects.
Za bardzo rzucają się w oczy sceny wyścigów przyspieszone o ok ~50%, niestety za dużo kiczu nie potrafi przełknąć widz. A tutaj mamy go wyjątkowo dużo. A wspomniana akcja w tunelach? Po prostu animacja, bardzo nienaturalnie to wygląda.