Szybko i wściekle

Fast & Furious
2009
7,3 166 tys. ocen
7,3 10 1 165510
5,3 27 krytyków
Szybko i wściekle
powrót do forum filmu Szybko i wściekle

Czekan na kolejną część :). W końcu zostawili sobie scenarzyści na nią furtkę na końcu filmu. A tytuł: SZYBCIEJ I WŚCIEKLEJ. :D

ocenił(a) film na 9
klaudusia761212

Potwierdzam. #4 jest jak by to nazwac... niedokończony. I aż się prosi o kolejną cześć. Mam nadzieje że niedługo przyjdzie nam czekac. Bo teraz zostaje tylko oglądać poprzednie cześci i ewentualnie dla młodszych jeszcze grac w Need For Speed jakąkolwiek.

marek034

Niestety nie ma nawet zapowiedzi jeszcze na kolejną część.

ocenił(a) film na 9
klaudusia761212

szkoda że nie ma... Jeszcze. Ale może za rok, półtora bedzie..

marek034

Owszem może będzie, tylko żeby w tej części nie przedobrzyli.

ocenił(a) film na 5
klaudusia761212

Powiedz mi co zadecydowało, że ten film dostał od Ciebie ocenę 10/10 ? Ja pierdole, przecież w tej części prawie w ogóle nie było akcji, nie było pościgów, nie było właściwie żadnej fabuły, dialogi były albo na kretyńskim poziomie, albo za długie i bez konkretnego sensu, więc ja się pytam co w tym filmie widziałaś takiego zajebistego, że według Ciebie to arcydzieło ??

Początek filmu to w ogóle jakieś s-f było...Większość filmu to beznadziejne dialogi, przez które widz się po prostu nudzi, jeszcze jakby to miało jakiś konkretny sens...

Poprzednia część tej serii (tzn. "Za szybcy, za wściekli", a nie "Tokio drift") była zdecydowanie lepiej zrealizowana, a tutaj ? Vin Disel, który jest najlepszy, najfajniejszy, najsilniejszy, najszybszy gra jakiegoś bufona... To w ogóle chyba była parodia. Filmowi dałem 5/10 ponieważ... Klimat filmu podtrzymał jedynie Walker, a także końcówka nie była w miarę.

forzamilan1

Co zdecydowało? To, że mi się podobał. Dla mnie to wystarczający argument. To nie jest arcydzieło. Nie czytam tego co pisze pod gwiazdką ARCYDZIEŁO, REWELACJA itd. gówno mnie to obchodzi. Jak mi się coś podoba to daję dziesięć a jak nie to jeden.
I się nie nudziłam na tym filmie. Jeśli to jest film akcji to dla mnie nie musie być jednym cięgiem półtorej godziny samej akcji za akcją, to by mnie właśnie znudziło.
Bardzo się cieszę że mu dałeś 5/10 to znaczy że masz inne spojrzenie na film niż ja. I to właśnie szanuję.
Żegnam.

ocenił(a) film na 5
klaudusia761212

Dla mnie część #4 także jest słaba , w porównaniu do poprzednich części wypadła kiepsko .. najbardziej ten film zepsuł klimat walenia fochów i smutów .. porównajcie sobie humor z częśći #2 a brak tego humoru w części #4 , na dodatek samochodów było jak dla mnie o wiele za mało , a jak już były to wyglądały gównianie ;/ także dałem 5/10 bo się zawiodłem , oczekiwałem czegoś ciekawszego (jak po poprzednich częściach) , a nie tylko nawiązania i ciągnięcia na siłę starej fabuły.

Jay1

To dobrze :). Mi się podobało, Tobie mniej i tak powinno być. :)