Witam, w dziale "Ciekawostki" jest błąd.
Cytat:"Podczas pościgu za ciężarówką przewożącą Dominica do więzienia, Brian prowadzi należącego do Doma czarnego Dodge'a Chargera, który wcześniej wybuchł w tunelu."
Samochód który wybuchł w tunelu nie jest jedynym i niepowtarzalnym autem na świecie, chyba nie pomyślała o tym osoba pisząca tą ciekawostkę.
Osoba która przynajmniej trochę zna się na samochodach będzie wiedziała, że to po prostu ten sam model samochodu, w takim samym kolorze, na fajnych kołach i z dużym wlotem powietrza wystającym ponad maskę, który zresztą i tak nie jest taki sam jak ten z pierwszego samochodu, którym śmigał Dom.
Dlaczego akurat takim samochodem jedzie Brian? Możliwe, że dlatego, że jak zauważyliśmy Dom ma sentyment do tego modelu, a w końcu to jego jadą ratować...
Jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości pisać, podam bardziej obrazowe dowody, których nie chce mi się teraz wymieniać, bo powinny być takie oczywiste.
Pozdrawiam :)
Zastanawia mnie za to obecność Han'a z Tokio Drift, który z tego co pamiętam rozwalił się samochodem, który do tego spłonął... To jest dziwne...
nie powinna Cię dziwić ta sytuacja....
akcja "szybko i wściekle" rozgrywa się przed wydarzeniami z "tokio drift"...
jest nawet w filmie scena, w której mówi Han... -"słyszałem, że odwalają niezłe numery w Tokio"
Tokio drift to całkiem inna historia rozwijająca wątek wyłącznie Hana. W Szybko i wściekle jest jedynie przedstawione sytuacje sprzed Tokio drift w których kradną oni na Dominikanie paliwo do wyścigów. Później jak widać z przebiegu filmu Han wyjeżdża. Więc być może akcja obu części toczy się w tym samym czasie.. Ja z ciekawością czekam na kontynuacje ;]
Witam jak dla mnie to nie ma żadnego błędu w ciekawostkach, ponieważ samochód którym jechał Brian mógłby być uważany za inny model gdyby nie pewien szczegół, a mianowicie krzyż zawieszony na lusterku przez Letty. Szczerze wątpię by Dominic w czasie pościgu męczył się ze ściąganiem go z lusterka. Być może mieli zamiar pokazać taki sam model prowadzony tym razem przez Briana, ale w rzeczywistości to samo auto zostało użyte do nakręcenia sceny.
Co za problem odzyskać krzyżyk, FBI przekopało pewnie cały tunel, powyciągało wraki - tak jak w prawdziwym życiu, nie zostawiliby tego, no a Brian w końcu jest agentem FBI.
Samochód jest inny kilkoma rzeczami się różni, nawet wlotem powietrza. No chyba, że Brianowi stary wlot się znudził i wymienił na nowy... To inna fura