Szybko i wściekle

Fast & Furious
2009
7,3 166 tys. ocen
7,3 10 1 165515
5,3 27 krytyków
Szybko i wściekle
powrót do forum filmu Szybko i wściekle

Powiedzcie mi proszę dlaczego 90% filmów na filmwebie ma oceny powyżej 7?
Przecież to oznacza że są świetne. Może mam pecha, ale starając sie bardzo nie marnować swojego czasu na szmiry i tak dość często na nie trafiam.
Czy szybko i wściekle to świetny film?
Rozumiem że komuś podoba sie ten klimat. Jest akcja, adrenalina, to co chłopcy lubią. Ja też.
Ale bez przesady...
Najwyzej 5 - 6.

demello

O widzisz, ty wystawiasz 5-6 bo ten film to nie twoje klimaty a wiekszosc da 10 bo lubia takie filmy. W kazdym filmie znajda sie ludzie ktorym sie podoba a reszcie nie i potem takie oceny. Hitmanowi wiekszosc da np. a ja dam 10 bo film mi przypasowal, i znajdzie sie jeszcze paru ludzi co im film pasowal i wychodzi wysoka ocena.

demello

Tam mialo byc ze Hitmanowi wiekszosc da 1 a ja dam 10

ocenił(a) film na 4
demello

ja sie zgadzam chociaz wystawielm "siodemke" a 10 z hitmanem albo tym to przesada, w obu filmach az razilo komercja o Hitmanie mogl bym zalozyc osobny temat, bo film poprostu slaby, zwlaszcza dla mnie jako fana gry.

n0ah

Bardziej wiarygodne pod względem ocen jest IMDb. Tam "Szybko i wściekle" ma średnią 6.9. Jeszcze za wysoką, ale na FW średnie wielu filmów są czasem skandaliczne.

ocenił(a) film na 9
robert_28

wali mnie wasz stres ja dałem 10 bo dla mnie film jak i cała seria fast and furious wymiata. Obsada + mega fury + dobre efekty + klimat = 10/10. Każdy ma swoje gusta, proste.

ocenił(a) film na 7
Benios

wg mnie chodzi o to że osoby którym dany film się podoba chętniej
wystawiają mu ocenę niż osoby, którym nie przypadł on do gustu...dlatego
też oceny wielu filmów są zaniżone

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
demello

ja tez już nad myslałem, że wiekszość filmów jest oceniona za wysoko, przecież ocena 7/10 jest bardzo wysoka, ale ludzie pisza ze np film ich zawiódł i daja tylko 7/10. Każdy gniot, każdy denny aktor ma niesamowicie wysoka średnią sporo uzytkowników filmwebu powinno sie zastanowić nad systemem oceniania

ocenił(a) film na 5

przy kazdej ocenie jest tez komentarz i dla mnie ten film byl niezly, wiec 6/10. Proste:P

ocenił(a) film na 5
pacjent

a ze dla filmwebu okreslenie "niezly" to 6/10 to co zrobic:PPPPP

pacjent

Wydaje mi się ze Plaszczek ma rację.
Sam też nieraz z niesmaku po obejrzeniu jakiegoś gniota, po prostu nie wystawiłem mu oceny. A jak sie ma motywację - film się spodobał, to wszyscy śpieszymy wystawić wysoką ocenę. Zrobiłem tak nieraz, więc nie mogę narzekać...

demello

Podam przykłady paru filmów:
Hitman
IMDb:6,3
FW: 7,11

Ucieczka z Alcaraz:
IMDb: 7,6
FW: 8,35

Szybko i wsciekle
IMDb: 6,8
FW: 7,84

Zmierzch
IMDb:6,1
FW: 7,64

Siedem dusz
IMDb: 7,6
FW: 8,2

To mówi samo za siebie, że na Filmwebie nie można sugerować się za bardzo oceną filmu, gdyż niektórzy ludzie nie potrafią oceniać różnych rzeczy, ja mam wystawione tylko sześć ocen 10 i uważam, że te filmy można dla mnie nazwać Arcydziełami, ale nie rozrzucam 10 gdzie popadnie, niestety oceny tutaj zawsze bedą tak wyglądać, dochodzi nawet do sytuacji gdize film jest oceniony o 1,5 oceny wyzej! To jest bardzo duzo w skali od 1 do 10.

ocenił(a) film na 4
Dances_with_Life

zdecydowanie sie zgadzam z hitamnem i z szybko i wsciekle, uczieczka z alcatraz ogladalem dawno ale dalem 8 i siedem dusz rowniez ! lepiej sie nie wzorowac tutaj na ocenie

ocenił(a) film na 4
n0ah

sorry ale musialem to napisac a zapomnialem
THE MIST - 7.4/10 a na fw ocena ponizej 7 to jedna z ocen ktora mnie najbardziej zbulwersowala.

ocenił(a) film na 9
shamar

to że film Ci się podoba cieciu malinowy, to nie znaczy że musisz wyzywać ludzi którym film się podobał od kołków i mongołów. Po to jest ta zasrana średnia żeby dawać oceny takie, na jakie film według Ciebie zasługuje.

I co z tego że na IMDB filmy mają różną średnią niż na FW. Na imdb jest o wiele więcej użytkowników i dlatego średnia się wacha tak a nie inaczej. Poza tym jeśli komuś się nie podoba, to niech patrzy na średnią z IMDB. Ja zawsze patrze na te dwa portale.

ocenił(a) film na 9
shamar

To tylko potwierdza że jesteś dzieckiem neo wychowanym w klimatach jp.

ocenił(a) film na 5
Benios

racja ... po mgrze i co to jest jp ?