Wszyscy zapewne widzieli trailer tego filmu. nie napawa on optymizmem gdyz scena z cysterna jest niczym scena wyrwana z transportera ktorego nie cierpie.
Sadze jednak ze to bedzie scena otwierajaca film wiec moze reszta nie bedzie az tak kiczowata jak poczatek.
Jednak po obejrzeniu 2-minutowej zapowiedzi mam nadal obawy ze film bedzie sie opieral na zbyt tandetnym efekciarstwie, a po swietnej pierwszej czesci naprawde bym tego nie chcial.
Tutaj macie link i popatrzcie na kiczowata NIESTETY scene (1:05- 1:17)
http://www.youtube.com/watch?v=QTG19taEizw&feature=channel
Po drugiej i trzeciej czesci naprawde bardzo chcialem aby stara ekipa znow sie zebrala i uraczyla nas nowymi swietnymi przygodami.
Obawiam sie tych tandetnych scen ktore w moim odczuciu nie dodaja filmowi jakosci a wrecz ja obnizaja.
Mimo wszystko obejrze film z nastawieniem jakie mialem zaraz po tym jak sie dowiedzialem ze stara ekipe znow bedzie mozna ujrzec w akcji.
Czekam z niecierpliwoscia na 3 kwietnia :)
Cóż , ja również uważam że ta scena to przesada. A widziałeś na youtube clip w którym ścigają się w kopalni ??? W sumie to nawet to może być lecz z animacją się coś moim zdaniem nie postarali. ZOBACZ:
http://www.youtube.com/watch?v=7Wxm42qTXLU&feature=channel
Ja moge powiedziec ze takie sceny jeszcze jestem w stanie zaakceptowac ( oczywiscie z lekkim przymruzeniem oka :D )
"Jednak po obejrzeniu 2-minutowej zapowiedzi mam nadal obawy ze film bedzie sie opieral na zbyt tandetnym efekciarstwie, a po swietnej pierwszej czesci naprawde bym tego nie chcial."
To normalka.Na sile robia efektowne sceny ktore zamiast wprowadzic nas w zdumienie wywolaja tylko zazenowanie ;] Pewne jest ze pierwszej czesci nie dorowna ale licze na to ze bedzie to dobry film.W koncu stara paczka bedzie ;]
a ja sie zastanawiam, jak mozna krytykowac film ktorego sie jeszcze nie widzialo na podstawie jednej sceny wycietej z kontekstu? bedzie, jak juz ktos napisal "stara ekipa", szybkie auta i (mam nadzieje) dobra muzyka. byc moze fabula nie dorowna "jedynce", ale nie tylko o to chodzi w tym filmie (to w koncu nie psychologiczny dramat). jesli natomiast ktos pojdzie do kina z nastawieniem, ze bedzie wylapywal wszystkie potkniecie i bledy zeby potem moc go krytykowac to lepiej posiedziec w domu. ja tam czekam z niecierpliwoscia na czwarta czesc.
a co do "nierealnych scen" - to na jakim swiecie Wy zyjecie? polowa scen z filmu (niezaleznie od tego ktora to czesc) ma male szanse na to aby mogla zaistniec w realu!!
Doskonale wiem na co ide i rowniez sie ciesze ze bede mogl zobaczyc stara ekipe. chodzi mi tylko o to zebym nie musial ogladac nastepnego transportera.
Mam nadzieje ze te sceny to tylko takie male "kwiatki". nie chce tylko zeby film skladal sie glownie z efektow komputerowych...
Bardzo lubie serie szybkich i wscieklych bo dostarcza mi naprawde fajnej rozrywki :)
jeszcze ta scena z tą kopalnią ujdzie bo to "prawie" jak wyścig w tunelu
ale z tymi cysternami to przesada,w ogóle nie wiedziałem że na dominikanie są pociągi drogowe ;D
co wy sobie dajecie ... ogarnijcie sie
film bedzie zaje****y jak wszystkie czesci... bez obaw!!!!
3 kwiecien !!
oby tak bylo kmieciu. naprawde licze na swietna rozrywke :) juz za 13 dni wybieram sie wieczorkiem do kina :)