Szybko i wściekle

Fast & Furious
2009
7,3 166 tys. ocen
7,3 10 1 165510
5,3 27 krytyków
Szybko i wściekle
powrót do forum filmu Szybko i wściekle

Każdy fan serii musi zobaczyć. Szkoda, że to już ostatnia część.

krakers_5

mylisz sie :P bedzie 5 czesc serii :) xD

ocenił(a) film na 4
kuklaa

Nie mylę się.

krakers_5

mylisz :D

ocenił(a) film na 4
Martie

Dajcie jakieś źródło, to uwierzę.

ocenił(a) film na 8
krakers_5

http://www.filmweb.pl/Powstanie+pi%C4%85ta+cz%C4%99%C5%9B%C4%87+%22Szybkich+i+w% C5%9Bciek%C5%82ych%22,News,id=50482

Tinkerbell_88

I nastała tematowa cisza :)
jeden link potrafi zmienić sposób myślenia :)

ocenił(a) film na 4
Tinkerbell_88

http://www.moviehole.net/200918429-fast-furious-5-in-the-works

Zwracam honor.
Jednak nie jest to jeszcze oficjalnie potwierdzone przez Universal, a często zdarzają się sytuacje, że wytwórnie w ostatniej chwili rezygnują z projektu. Możemy być pewni dopiero, gdy tytuł pojawi się na imdb.

krakers_5

krakers, film mial rekord otwarcia kwietnia, więc nie zarżna kury znoszącej złote jaja. przypuszczam, ze powstana jeszcze conajmniej dwie czesci

ocenił(a) film na 8
hipis11

może być wiecej części bo "szybko i wściekle" to zresetowanie, otwarcie nowej serii. pewnie powstanie "za szybko za wściekle" potem "szybko i wściekle: Parzymiechy drift" itd. itp.

ocenił(a) film na 9
slavia9

Muszę przyznać, że zakończenie naprawdę było kapitalne > normalnie mnie podbudowało ;D. Z resztą i film nie najgorszy > po tym trailerze spodziewałem się czegoś strasznego > ale przeczytałem kilka opinii i postanowiłem się wybrać do kina > czego nie żałuję ;).

Pozdro

użytkownik usunięty
lakimakromedia

Film bardzo dobry, przyjemnie sie ogladalo glownie za sprawa pieknych samochodow (wiecej muscle carow!), a o to przeciez w tego typu filmach chodzi:)
Jesli chodzi o zakonczenie, to troche ryzykowne (jak na planowana podobno kontynuacje) bo nie wiem co w takiej sytuacji moga dalej zrobic by nie powstal kolejny "prison break" (cos jak w 2 serii).
Znalazlem tez w tym zakonczeniu jeden istotny blad: Brian jedzie samochodem ktory wczesniej eksplodowal po zderzeniu w tunelu. Mozna przyjac ze to jakis nowy, podobny ale raczej jest to niedopatrzenie, poniewaz wygladal identycznie i wisial w nim na lusterku nawet ten sam krzyzyk:)

ocenił(a) film na 7
slavia9

Taa.. albo: "Szybcy i Wściekli: Sciągając Kubicę" ... no cóż... skoro Rambo może wychodzić masowo to i Vin Diesel też może pograć długoterminowo:]

ocenił(a) film na 10
klopsick

Najlepsza część z tych wszystkich.Troche tylko źle połączenie pokazane Dominica i Briana na początku.Reszta ok.Ocena moja to 11/10

ocenił(a) film na 9
kuklaa

zgadzam się z przedmówcą, jest to najlepsza z części...

ocenił(a) film na 9
Lookaszenko

No niestety najlepsza to nie jest ;) - jedynka lepsza ;).
A jedyne film gdzie sikłel był lepszy od oryginału to "Obcy 2" ;) [więcej filmów mi nie przychodzi do głowy, bo mało takich jest ;)].

lakimakromedia

A stary dobry Teminator II ?? chyba druga czesc byla lepsza od pierwszej?

krakers_5

bardzo dobra częśc, tylko denerwowało mnie:
1. jazda pod częścią cysterny,
2. jazda pod kozłującym samochodem,
3. jazda pod spadającym samochodem.

Ale film dobrze się ogląda i to się liczy. ;]

ocenił(a) film na 9
Hellbound_

Wczoraj byłem w kinie i po kiepskim rozpoczęciu filmu nastąpiło świetne zakończenie. Oceniam film na 9 za piękne samochody, głównie błękitny nissan Skyline GT-R. Według mnie najlepsza część z serii

ocenił(a) film na 4
Hellbound_

Najbardziej irytująca była jazda przez te tunele - zabrakło tym scenom autentyczności, prawie wszystko robione komputerowo. A tak poza tym to jak pisałem wyżej - rewelka.

ocenił(a) film na 6
krakers_5

a w następnej części ekipa ratuje diesla z autobusu i wszyscy pojada do Tokio na drift a akcja będzie się rozgrywać oczywiście po śmierci Hana z części trzeciej, pozdrawiam ;)

ocenił(a) film na 6
ad_85

uwaga mały spojler powyżej , sorki !!!!!!!

ocenił(a) film na 10
krakers_5

Zgadzam sie, tunele były przesadzone, a w sumie zakończenie było przewidywalne, nie wyobrażam sobie ze ten film mógłby sie tak smutnie skończyć, wiedziałem ze go będą chcieli uwolnić. A co do tego samochodu na koniec, to ot właśnie chodziło ze bryan szanuje toretto i na jego cześć odbudował jego samochód. taki szacun :P

marjanzlo

a to nie byl krzyz tej Miji czy jak jej tam, w kazdym razie siostry Toretta?.. bo przeciez Brian z nia jest.. tak jak Letty nosila krzyz Toretta, tak brian moze zawiesil sobie Miji

musi byc następna czesc, bo na to wskazuje zakonczenie ;d

krakers_5

Czy aby na pewno serii? Biorąc pod uwagę, że dwójka miała z jedynką wspólnego tylko lalusiowatego głównego bohatera, który mi nijak nie przypadł do gustu, a trójka to już z poprzednikami zero kontaktu....
Fabularnie totalnie zero powiązań... I klimatycznie w sumie też...
I czy aby na pewno wspaniałej? Jedynka mi się podobała - przyznaję, wniosła powiew świeżości, duzo akcji i nienajgorszy klimat, dwójkę już skiepścili na tyle, że przy oglądaniu drugi raz po jakimś czasie nie dostarcza wogóle zabawy, ale ten raz obejrzeć można, a na Tokyo Drift ciesze się, że się nie wybrałem do kina bo oglądałem te popłuczyny w domu na fast forward... Jedyny pozytywny aspekt tego filmu to nienajgorszy OST (no i fajne auto Hana).

Anyway trailer części trzeciej zapowiada się fajnie, wygląda na powrót do klimatu i miodności jedynki, do kina nie wiem czy się wybiorę, bo poprzednie częśći odstraszają jak rozwalony reaktor od Czernobyla, a na palcach jendej ręki można policzyć filmy, jakas kolejna część byłaby lepsza (a przynajmniej równa) poprzedniej. Przyjemnie zaskakują wysokie oceny, ale życie nauczyło mnie podchodzić do nich z dużą dozą ostrożności. W sumie mam nadzieję, że rzeczywiście będzie to dobry film, taka prawdziwa, porządna część druga, na jaką Szybcy i Wściekli zasługiwali.

Bongo_3

nie Czernobylu, tylko Czarnobylu chyba :)

Tokyo Drift moim zdaniem był swietny ;) widzisz, tu duzo zalezy od gustu ;)

podnietka

Po raz kolejny się nie zawiodłem na tym tytule :)

ocenił(a) film na 9
papuas_2

nie zawiodłam się :) chociaż przyznam - było kilka przesadzonych akcji ale co się dziwić. Trzeba przyznać, że Brian nie jest już lalusiem. Bardzo podobało mi się zakończenie :D samochody... cóż tu dużo mówić ... tylko szkoda, że takie cacuszka tak skasowali - zwłaszcza Subaru, gdzie na dodatek wkomponowali tego śmiecia :/ moim zdaniem najlepsza cześć zaraz po jedynce ;)

ocenił(a) film na 10
Chandni

mówicie że nie miały ze sobą części nic wspólnego :P a nikt nie zauważył, że 4 część to prequel Tokio Drift?? postać Hana nic wam nie powiedziała i jego plany wyjazdu do Tokio? jego znajomość z Domem??