Każdy fan serii musi zobaczyć. Szkoda, że to już ostatnia część.
http://www.filmweb.pl/Powstanie+pi%C4%85ta+cz%C4%99%C5%9B%C4%87+%22Szybkich+i+w% C5%9Bciek%C5%82ych%22,News,id=50482
http://www.moviehole.net/200918429-fast-furious-5-in-the-works
Zwracam honor.
Jednak nie jest to jeszcze oficjalnie potwierdzone przez Universal, a często zdarzają się sytuacje, że wytwórnie w ostatniej chwili rezygnują z projektu. Możemy być pewni dopiero, gdy tytuł pojawi się na imdb.
krakers, film mial rekord otwarcia kwietnia, więc nie zarżna kury znoszącej złote jaja. przypuszczam, ze powstana jeszcze conajmniej dwie czesci
może być wiecej części bo "szybko i wściekle" to zresetowanie, otwarcie nowej serii. pewnie powstanie "za szybko za wściekle" potem "szybko i wściekle: Parzymiechy drift" itd. itp.
Muszę przyznać, że zakończenie naprawdę było kapitalne > normalnie mnie podbudowało ;D. Z resztą i film nie najgorszy > po tym trailerze spodziewałem się czegoś strasznego > ale przeczytałem kilka opinii i postanowiłem się wybrać do kina > czego nie żałuję ;).
Pozdro
Film bardzo dobry, przyjemnie sie ogladalo glownie za sprawa pieknych samochodow (wiecej muscle carow!), a o to przeciez w tego typu filmach chodzi:)
Jesli chodzi o zakonczenie, to troche ryzykowne (jak na planowana podobno kontynuacje) bo nie wiem co w takiej sytuacji moga dalej zrobic by nie powstal kolejny "prison break" (cos jak w 2 serii).
Znalazlem tez w tym zakonczeniu jeden istotny blad: Brian jedzie samochodem ktory wczesniej eksplodowal po zderzeniu w tunelu. Mozna przyjac ze to jakis nowy, podobny ale raczej jest to niedopatrzenie, poniewaz wygladal identycznie i wisial w nim na lusterku nawet ten sam krzyzyk:)
Taa.. albo: "Szybcy i Wściekli: Sciągając Kubicę" ... no cóż... skoro Rambo może wychodzić masowo to i Vin Diesel też może pograć długoterminowo:]
Najlepsza część z tych wszystkich.Troche tylko źle połączenie pokazane Dominica i Briana na początku.Reszta ok.Ocena moja to 11/10
No niestety najlepsza to nie jest ;) - jedynka lepsza ;).
A jedyne film gdzie sikłel był lepszy od oryginału to "Obcy 2" ;) [więcej filmów mi nie przychodzi do głowy, bo mało takich jest ;)].
bardzo dobra częśc, tylko denerwowało mnie:
1. jazda pod częścią cysterny,
2. jazda pod kozłującym samochodem,
3. jazda pod spadającym samochodem.
Ale film dobrze się ogląda i to się liczy. ;]
Wczoraj byłem w kinie i po kiepskim rozpoczęciu filmu nastąpiło świetne zakończenie. Oceniam film na 9 za piękne samochody, głównie błękitny nissan Skyline GT-R. Według mnie najlepsza część z serii
Najbardziej irytująca była jazda przez te tunele - zabrakło tym scenom autentyczności, prawie wszystko robione komputerowo. A tak poza tym to jak pisałem wyżej - rewelka.
a w następnej części ekipa ratuje diesla z autobusu i wszyscy pojada do Tokio na drift a akcja będzie się rozgrywać oczywiście po śmierci Hana z części trzeciej, pozdrawiam ;)
Zgadzam sie, tunele były przesadzone, a w sumie zakończenie było przewidywalne, nie wyobrażam sobie ze ten film mógłby sie tak smutnie skończyć, wiedziałem ze go będą chcieli uwolnić. A co do tego samochodu na koniec, to ot właśnie chodziło ze bryan szanuje toretto i na jego cześć odbudował jego samochód. taki szacun :P
a to nie byl krzyz tej Miji czy jak jej tam, w kazdym razie siostry Toretta?.. bo przeciez Brian z nia jest.. tak jak Letty nosila krzyz Toretta, tak brian moze zawiesil sobie Miji
musi byc następna czesc, bo na to wskazuje zakonczenie ;d
Czy aby na pewno serii? Biorąc pod uwagę, że dwójka miała z jedynką wspólnego tylko lalusiowatego głównego bohatera, który mi nijak nie przypadł do gustu, a trójka to już z poprzednikami zero kontaktu....
Fabularnie totalnie zero powiązań... I klimatycznie w sumie też...
I czy aby na pewno wspaniałej? Jedynka mi się podobała - przyznaję, wniosła powiew świeżości, duzo akcji i nienajgorszy klimat, dwójkę już skiepścili na tyle, że przy oglądaniu drugi raz po jakimś czasie nie dostarcza wogóle zabawy, ale ten raz obejrzeć można, a na Tokyo Drift ciesze się, że się nie wybrałem do kina bo oglądałem te popłuczyny w domu na fast forward... Jedyny pozytywny aspekt tego filmu to nienajgorszy OST (no i fajne auto Hana).
Anyway trailer części trzeciej zapowiada się fajnie, wygląda na powrót do klimatu i miodności jedynki, do kina nie wiem czy się wybiorę, bo poprzednie częśći odstraszają jak rozwalony reaktor od Czernobyla, a na palcach jendej ręki można policzyć filmy, jakas kolejna część byłaby lepsza (a przynajmniej równa) poprzedniej. Przyjemnie zaskakują wysokie oceny, ale życie nauczyło mnie podchodzić do nich z dużą dozą ostrożności. W sumie mam nadzieję, że rzeczywiście będzie to dobry film, taka prawdziwa, porządna część druga, na jaką Szybcy i Wściekli zasługiwali.
nie Czernobylu, tylko Czarnobylu chyba :)
Tokyo Drift moim zdaniem był swietny ;) widzisz, tu duzo zalezy od gustu ;)
nie zawiodłam się :) chociaż przyznam - było kilka przesadzonych akcji ale co się dziwić. Trzeba przyznać, że Brian nie jest już lalusiem. Bardzo podobało mi się zakończenie :D samochody... cóż tu dużo mówić ... tylko szkoda, że takie cacuszka tak skasowali - zwłaszcza Subaru, gdzie na dodatek wkomponowali tego śmiecia :/ moim zdaniem najlepsza cześć zaraz po jedynce ;)