Fanem nie jestem, ale Fast & Furious to zdecydowanie najlepsza część cyklu. Sympatyczny, bezpretensjonalny, ale nie traktujący widza jak debila.
W zasadzie jedynym minusem jest uśmiercenie pewnej postaci, kto widział ten wie o czym mówię.
Mocne 7/10
PS. Polecam wybrać się na seans z kopią cyfrową, przepiękna jakość obrazu!
Właśnie wróciłem z seansu:)Faktycznie jakość cud miód.Co do tej śmierci to też mi to było nie w smak no,ale na tym wątku opiera się cały film.Nie dość,że film świetny to muza kapitalna.Polecam wszystkim fanom poprzednich części i mogę z czystym sumieniem powiedzieć-Szybko i wściekle to zdecydowanie nie to samo co Mumia 3!:D
Tak samo jak moi poprzednicy "Szybko i wściekle" uważam za najlepszą część pod każdym względem. Dobre rozwiązanie kwestii Hana, niezły wątek
(choć oparty na smutnym dla fanów zdarzeniu)), fajna muza i w końcu Impreza WRX(szkoda że ta najbrzydsza) zamiast Evo. Mam tylko nadzieję, że zakończenie filmu nie jest końcem całej serii. Serdecznie polecam.
Może masz rację, bo robienie czegoś w stylu Mody na sukces mija się z celem, ale jednak jeżeli jakość serii ma wzrastać z każdą kolejną częścią to jeszcze jedna chyba nie zaszkodzi.
Tylko tutaj już materiał został wyczerpany a przynajmniej bohaterowie tego materiału:D Ciągnięcie na siłę tego ma sensu.Niech zostanie tak jak jest czyli świetnie.*SPOILER*No i bez Michelle Rodriguez to już nie to samo:( Tak jak znowu wspomnę tę nieszczęsną Mumię 3 bez Rachel Weisz!
Owszem, szkoda jej, ale jednak jakoś tutaj film się udał.
Jeśli tylko wrócą Diesel, Walker i Brewster - będzie dobrze. No i może powrócić ta urocza pani z akcentem, to tak Diesla podrywała:)
Rzadko 5 część czegoś jest udana:D Po co kalać świetną serię jakimś gniotem?Chociaż żeby była jasność-jeśli scenarzysta by się bardzo postarał to ja nie mam nic przeciwko.Z naciskiem na "bardzo":)
ja tam w sumie bysie nie pogniewał jakby miała być 5 część. fajne zakończenie, mogło by coś z tego wyjść. I wątek Hana. Troche mało scen z samochodami bez efektów komputerowych. Ale i tka nie było przesadzone. Jak usiadłem w kinie w fotelu to chciałem pas zapinać. Dałem 8 bo za mało samochodów i ta śmierć, jakaś taka niespodzewana. Ale ogólnie wrażenia ok.
HAHA no to już wiemy:D
http://www.filmweb.pl/Powstanie+pi%C4%85ta+cz%C4%99%C5%9B%C4%87+%22Szybkich+i+w% C5%9Bciek%C5%82ych%22,News,id=50482
Właśnie wróciłam z kina i bardzo mi się film podobał :]
Już zapomniałam jak bardzo F&F lubiłam... :D
Tylko wkurzał mnie ten hiszpański rap, czy co to za muzyka była :D
Zobaczymy co wymyślą. Oby nie przenosili akcji do Europy, bo wyścigi po wąskich uliczkach np. Londynu nie przejdą. Mogłaby być Barcelona(jak w grze The Wheelman z Diesel`em). Chyba trochę pojechałem w przyszłość, ale wspaniała wiadomość.
witam:)
ja bylem w dniu premiery tj 3 kw
wrocilem absolutnie w jak najlepszym humorze i nastroju
dawno nie widzialem tak dobrze zrobionego filmu
zdecydowanie najlepsza czesc mimo ze kazda uwielbiam
swietne "wbicie sie" w czas (polaczenie czesci 1 2 z 3)
a ten film moga krecic jak mode na sukces bo za kazdym razem jak ogladam ktorakolwiek z czesci to dech zapiera
pozatym zakonczenie mowi samo za siebie
co do smierci jednej pani - cos musieli wymyslec i niestety musimy sie z tym pogodzic
pozdrawiam fanow serii:)
widać michelle nie chciała już brać udziału w kolejnej części
a ten film jeśli nie lepszy od jedynki to przynajmniej tak samo dobry
świetne gagi pościgi gra aktorska no i przede wszystkim fabuła mnie zaskoczyła na plus rzecz jasna