Witam !
Może powie ktoś , co myśli na temat tego "wyrwania" Doma z autobusu?? :D
Tzn. Jak wy to widzicie , czy Letty powróci i kiedy ta część się dzieje , miedzy 1 a 2 , czy miedzy 2 a 3 ?? :)
Odpowiadajcie ;)
Tak starałem się ułożyc chronologicznie wszystkie części i wyszło mi tak najpierw 1, potem 4,następnie 2 i 3 wydaje mi się że dzieją się jednocześnie 2 łączy z 1 i 4 posta Briana O'Connera natomiast 3 postac Dominica Toretto. Wydaje mi się że po czwórce miały miejsce następujące wydarzenia uwolniony z autobusu Dom udał się do Tokio żeby odwiedzic Hana co jest widac pod koniec 3 natomiast Brian udał się do Miami o czym opowiada 2
Raczej 1,2,4 i 3. w części 1 O'Conner wylatuje z policji. W 2 po udanej akcji FBI wraca do policji, w tym samym czasie toczy się akcja z 4 części w Dominikanie i Panamie(początek filmu). W czasie trwania 4 części równolegle toczą się losy Boswella w Tokyo. Po uwolnieniu Toretto z autobusu (jak już wspomniałeś)postanawia on odwiedzić swojego kolegę Hana co właśnie widać na końcu 3 części. I ja to tak właśnie widzę.
A co do powrotu Letty to musieli by nakręcić "Fast and Furious: Genesis" :P
Faktycznie jeżeli chodzi o zmartwychwstanie Letty to byłoby to "troszke" naciągane. Rozumie że FBI mogłoby zainscenizować jej śmierć i pogrzeb aby dorwać Dom'a ale dleczego w taką maskarade mieliby bawić się Braga i Fenix - tutaj ciężko byłoby wymyśleć jaki oni mieliby w tym interes. Jeżeli chodzi o akcje "czwórki" i TD, to chyba nie do końca "W czasie trwania 4 części równolegle toczą się losy Boswella". W TD na samym końcu pada stwierdzenie że Dom "podobno pokonał już wszystkich w Azji" więc na moje oko scenarzyści mają pole do manewrów aby zmieścić przynajmniej jeden film między "czwórką" a TD. Azja jest potężna więc wykoszenie wszystkich troche by potrwało a Han w 10 min teżby się tak elegancko w Tokio nie ustwaił ;-) Swoją drogą są już jakieś plotki że "piątka" może rozgrywać się w Europie - heh zawsze to po drodze do Tokio przez Azje ;-) Jeżeli chodzi o Brian'a to moim zdaniem pójdzie w ślady Dom'a - jakby nie było uliczne wyścigi to to co go zawsze najbardziej kręciło a po akcji z autobusem stanie po drugiej stronie barykady niż FBI. Sam powiedział że szanuje Dom'a za to że ma zasady, a jak sie później okazało FBI potrafi je łamać jak każdy inny, pomimo iż winno stać na ich straży. Głównie chodzi tu o umowe Brian'a ze swoim przełożonym, że jeżeli tylko dorwie Bragę to Dom zostanie oczyszczony. Paradoksalnie Dom został skazany na odsiadke w Lompoc, gdzie przesiedział już dwa lata i jak sam powiedział w "jedynce" - "za nic w świecie tam nie wróci".
Witam wszystkich fanów Dominica Torretto i O'Connera hehe.
Jest bardzo prawdopodobne moim zdaniem, że Rodriguez wróci na plan. O'Conner ściągnął ją do LA żeby była undercover informatorem. Dlatego jest w to wmieszany Braga koleżanko. Następnie powiedzmy 'ukartowali' smierc Letty no i do LA wpada też Dom. No i potem toczy się cała akcja filmu, O'Conner wie,że wszystko było ustawione z Letty ale póki co nie mówi Domowi... Moim zdaniem to bardfzo możliwy scenariusz jeśli chodzi o Letty i mam nadzieję, że tak właśnie będzie.
No a tak apropos to już potwierdzone jak pewnie wszyuscy wiedzą - Paul Walker potwierdzil w wywiadzie, ze będą robili z Vinem Dieselem piątkę (i dobrze, bo się nie mogę doczekać!)
tutaj macie movie buzz ze wzmianką o FF5 (1 minuta i 17 sek.): http://www.youtube.com/watch?v=V5RkSWhBPUo
a tu oficjalne info z LA Times: http://latimesblogs.latimes.com/thedishrag/2009/04/fast-and-furious-5-already-re vving-production-engines.html
JARAM SIĘ I CZEKAM!
sorry za doublepost ale zapomniałem jeszcze dodać, że dalsza akcja ma toczyć się w Brazylii :) i dobrze, jak dla mnie to Europa jakoś mi nie pasuje do F&F... i europejskie fury też..
no ale np w jedynce przecież były, np VW Jetta. Mniejsza z tym.
Pozdrawiam fanów F&F! Ta częśc jak i jedynka rocks!
Jakoś nie rozumie twojego wytłumaczenia co do powrotu Letty - tak jak pisałem FBI w ostateczności mogło mieć jakis interes w sfingowaniu jej śmierci ale dlaczego Fenix i Braga udawali że do morderstwa doszło skoro mówisz że to był pic? Jaki oni mieli w tym interes skoro mieliby inscenizować jej śmierć? Nawet na zebraniu w kwaterze FBI padło stwierdzenie że "straciliśmy Letty" - taka maskarada na najwyższym szczeblu FBI byłaby zupełnie nieuzasadniona. Zresztą po przeprawie przez granice Fenix dokłądnie opisał Dom'owi jak załatwił Letty - serio uważasz że drażniłby się z Dom'em tak dla zabawy? Jakoś tego nie widze - bardzo naciągne, no chyba że wiesz o czymś czego wszyscy inni nie wiedzą ;-)
A mnie się wydaję , że na pomysł ukartowania śmierci Letty , pogrzebu itp. FBI wpadło wtedy , gdy Letty przeżyła ten wypadek , bo sam Fenix powiedział , że ostatni raz widział jak się paliła . Więc on strzelił w samochód , samochód się zapalił i on odjechał a Letty cudem przeżyła , a gdy FBI dowiedziało się o "zamachu" na jej życie postanowili ukartować jej śmierć i ukryć ją , żeby te zamachy się nie powtórzyły.
Podsumowując myślę , że Braga i Fenix nie mieli nic wspólnego z ukartowaniem śmierci Letty , oni poprostu chcieli ją zabić . A to , że mogło im to nie wyjść to już inna bajka :P Dowiemy się w następnej części :P:P
Pozdrawiam
też myślałem że Letty wróci i jak zobaczyłem 3 czarne taxówki myślałem że w jednej z nich ona właśnie jedzie, może Brian chowa ją gdzieś za siedzeniem, albo w bagażniku i chce zrobić dla Dom'a niespodziankę.
też jestem ciekaw części następnej
imo akcja 5 będzie się działa po 4 gdy uwolnią Doma z autobusu i uciekając przed FBI Dom z ekipą polecą do Japonii co było widać w końcówce TD
Tu macie potwierdzenie że najnowsza część dzieje się po 2
http://www.youtube.com/watch?v=e4jr1wCtmaA&feature=related
Swoją drogą to zły pomysł ;/ lepiej jak by była 1,4,2. Wtedy można by było ułożyć wstęp do 2Fast...
Pewnie Letty wroci z tego co czytam co piszecie ale to sie wszystko okaze trzeba czekac ....
No nie, rozbawiłeś mnie do łez! XDDD Chowa w bagażniku, żeby zrobić Dom'owi niespodziankę! :DD Dobre, mam nadzieje, że tak będzie. XD
Fenix powiedzial ze nie pamieta twarzy Letty bo plonela. Niezle bedzie jezeli w 5 Letty bedzie przypominala Dwie Twarze z Batmana, zamiast monety bedzie podrzucala francuski klucz hehe :D