Szybko i wściekle

Fast & Furious
2009
7,3 166 tys. ocen
7,3 10 1 165515
5,3 27 krytyków
Szybko i wściekle
powrót do forum filmu Szybko i wściekle

Stasiak

ocenił(a) film na 8

Co sadzicie o agencie Benu Stasiaku ;p Takie polskie nazwisko, mnie bardzo rozbawiło w filmie...

ocenił(a) film na 9
Radokino

Mnie rozbawiła scena, jak ten Stasiak otrzymał od O'Conner'a xD

starlight

No jest to zabawne:D Wielo kasowy film a tu buum polskie nazwisko...cale kino posikane ze smiechu:D

ocenił(a) film na 10
Fallen_4

Prawie jak Walt Kowalski z Gran Torino:DD

marjanzlo

Hehe:D gran torino jest zajebiaszcze
a tak ogólnie w USA jest duuuużo polaków :]

Qafionser

a tam Polskie ;d
duzo Polaków tam, to tez sie probuja wybic, w koncu z jakims zamiarem tam pojechali ;p

marjanzlo

To ciekawe, że dość często w filmach "o samochodach" pojawiają się bohaterowie z polskimi nazwiskami: Stasiak, Kowalski w "Gran Torino", w "Znikającym punkcie" też był Kowalski. Czyżby inspiracja do nadawania takich nazwisk brała się ze stereotypu Polaka - złodzieja samochodów?! :)

Jeszcze jeden Kowalski pojawia się w "Tramwaju zwanym pożądaniem" (co prawda nie jest to film "motoryzacyjny", ale występuje inny środek lokomocji - tramwaj).

Idąc dalej, ale już bez motoryzacji w tle: jeden z pingwinów z "Madgaskaru" nazywa się Kowalski. Marylin Monroe w "Pół żartem, pół serio" gra postać o nazwisku Kowalczyk.

Znacie jeszcze jakieś przykłady..?

ocenił(a) film na 6
karach

Jakiś -ski jest w Gwiezdnych Wrotach (ginie na początku) i -ski (chyba też kowalski) jest androidem, którego zabija Rick Deckard w Blade Runnerze. Tyle chyba pamiętam, ale -skich w filmach, szczególnie SF jest mnóstwo :-)

karach

Nie kojarze...ale ciekawe zradzenie losu...a byc moze to ten stereotym;p

karach

"Gone in 60 seconds" 1974 oryginał nie re'make z Nicolasem Cage'm. Najbardziej zpolonizowany amerykański film jaki widziałem.znaczna część obsady to Polacy , polski gang złodziei samochodów, wesele i przekleństwa. świetny film tysiąć razy lepszy od re'maku

Radokino

No ludzie pekali ze smiechu w kinie jak usłyszeli to nazwisko...

Radokino

też nie mogłem z tego, a zwłaszcza z tej wymowy ;D

ocenił(a) film na 6
fisher

hehehe u mnie też wszyscy mieli bekę na sam dźwięk tego nazwiska w ustach amerykańców xD

fisher

Dokładnie, Stasiak sam w sobie śmieszny w nadmiarze nie był, ale ta wspaniała wymowa Stazshiakh spowodowała, że cała sala spadła pod fotele ^^

ocenił(a) film na 8
Radokino

I jeszcze ciągle... powtarzane to nazwisko :) Stasiak :P

ocenił(a) film na 8
Radokino

Kapitalna postać. Wszyscy na sali wyli ze śmiechu, a scena, w której Brian mu przywalił rozwaliła mnie na łopatki. Mała rzecz, a cieszy:)

kaemjotpe

No mozna sie nacieszyc tym ze polacy sa doceniani za oceanem ze nawet ich nazwiska wykorzystuja:D

ocenił(a) film na 7
Fallen_4

Nie wiem czy ktoś oglądał produkcję pod tytułem 2 fast 2 real ale tam też jest nasz polak. Chłopak ma na nazwisko Filipkowski.
http://www.youtube.com/watch?v=o-gB-nOWH58&feature=related

Swoją drogą, widziałem 2 filmy 2f2r i są genialne. Polecam

ocenił(a) film na 10
ZawaL

ja też się uśmiałam, zwłaszcza, że też nazywam się Stasiak :)

ivi_3

Hi hi patrz jakie masz znane teraz na calym swiecie nazwisko...szkoda ze bedzie sie zle kojarzyc

Radokino

No i oczywiście Kołolski ;P z "Vanishing Point", ale Stasiak z F&F to niezla gnida jak SWAT za wczesnie wysłał ;]

ocenił(a) film na 10
Piw_Benzyna

w jakimś filmie z seagalem yło pełno polaków, tylko nie było powiedziane jak sie nazywją.

ocenił(a) film na 7
Radokino

Ja nie wiem, czy się jest sens tak bardzo cieszyć ze Stasiaka w filmie - zbyt dobrej reklamy, to on nam swoją pochopnością i chęcią pokazania się nie robi.

Do mnie dopiero za którymś razem dotarło, że to jest Stasiak, przez "ś", bo przede wszystkim słyszałam tam "ź" w środku, przez co miałam skojarzenie ze Stasi (Ministerstwo Bezpieczeństwa Państwowego NRD, czyli ichnie służby specjalne), średnio pozytywne. Ale to tylko ja i mój momentami nadaktywny umysł ;)

Radokino

ja tylko zadam takie pytanie ... co tu robi Han skoro zginął w "tokjo dryfcie"?

luk602

Owszem zginął, ale część 4 dzeje się przed "Tokio Drift".