Co to jest, dla upośledzonych? 80% filmu to dzieło procesora i grafików. Najbardziej widoczny fotomontaż to jazda w tunelu pod wzgórzami. Amerykanie osiągnęli szczyt kiczu. Zwykły klucz brzmiący jak dynamometryczny, pisk opon na piasku, główny bohater twardszy niż Rambo (Kto mi powie w jaki sposób jego ciało pozbyło się kuli? Może uciekła ze strachu?) Numery lepsze niż w McGyverze! W następnej części będą zdobywać dno Bałtyku w pudełku po butach? Wcale mnie to nie zdziwi. Phi... I te ryje twardzieli... Łojezu!
Straszne. Szedłem na ten film dla samochodów, wybuchów i Diesla. To dostałem. Dziękuję, jest siódemka.
Racja ta część jest najgorsza... chociaż jeszcze nie widziałem 5tki wszystko może się zmienić :<
Według mnie nic się nie zmieni. ;d Film słaby i do bólu przewidywalny, a kicz jakim jest zapełnione te 90 minut z hakiem aż w oczy kłuje... Każda część F&F jest zbudowana na podobnym schemacie i żadnej nie uważam za film dobry, ale ta część jest wręcz irytująca w oglądaniu.
PS. Oczywiście to tylko moje odczucia. ;)
E tam, bez przesady... Kolega Madoq napisał, że szedł dla samochodów (były, całkiem niezłe), wybuchów (wg mnie zrobione całkiem nieźle), Diesla (też go lubię ;) ).
pierwsza wersja na którą patrzyłem i od razu mnie odrzuciłem (efekty specjalne nawet na telefonie to dno) z 80% troszkę przesadziłeś ale przedobrzyli z tym filmem przez co po jednym razie można się załamać... jak dla mnie film oceniam na 6...
Widze ze niektorzy ludzie maja ze soba problem. Nie rozumieja co to sa gatunki filmowe i czmu maja sluzyc. Jezeli film mialbyc bezmozgowa rozepirducha z autami, wybuchami itp dla osob ktore lubia destrukcje to SUPER!!!! ROzumiem ze niektorzy chca takie filmy na nute jakichs waznych utworow w poezji i prozie. Dajcie sobie spokoj. Idzcie do kina bergmanna itrp.
No trochę racji masz. Na druga część narzekają, że kiczowe efekty, ale w tej części trochę przegięli. Już pierwsze minuty, czyli moment zdobywania paliwa jest trochę śmieszny. Tak czy inaczej nie oczekiwałem realizmu rodem z tvn'owskiej nauki jazdy więc oglądało się przyjemnie :)
No powiem szczerze, że wyścigi w tunelach to pomysł jest tak abstrakcyjny, że głowa boli... Ale ogólnie - niezła rozrywka gdy się wyłączy myślenie ;). Taki odmóżdżacz.
najlepsze wyścigi jakie oglądałem były w filmie Ben Hur, co z tego że to nie był film o samochodach... :)
FILM MEGA ! jak dla mnie;) a autor posta niech zamula oglądając swoje filmy w których więcej mówią niż się dzieje pozdro ! :D
Jak dla mnie najlepsza część po jedynce. Wiadomo, że niektórym może się nie podobać, ale pisanie takich bzdur jak autor tego tematu mija się z celem. Wiadomo było, że taki będzie ten film i jeżeli ktoś liczy na realizm czy rozbudowane dialogi i fabułe to po ch*j idzie na taki film ?
Co jak co, ale rzeczywiście te tunele to już było przegięcie. Każdą część F&F widziałem po parę razy, ale czwórka jakoś najmniej mi podeszła. Chociaż wiadomo że po takim filmie nie należy spodziewać się realizmu i trzeba przymknąć oko na niektóre rzeczy, to nie mogłem znieść tych komputerowych tuneli.