Szybko i wściekle

Fast & Furious
2009
7,3 166 tys. ocen
7,3 10 1 165519
5,3 27 krytyków
Szybko i wściekle
powrót do forum filmu Szybko i wściekle

Nie wiem czy zwróciliście na to uwagę ale w "Szybko i wściekle" są wydarzenia sprzed Tokio Drift

sierpek92

Każdy myślący człowiek powinien na to wpaść skoro Han który w "trójce" zginął tutaj żyje i mówi że pojedzie do Tokio.

Mierzwiak

Dlatego napisałem "nie wiem czy zauważyliście" a nie "zobaczcie co odkryłem" albo "zapewne nikt z Was na to nie wpadł ale..." ;)

Mierzwiak

zginął, ale w jakim stajliszu.
pieknie była ta jego Mazda Veilside RX-7 arrrgh <333333

ocenił(a) film na 10
sierpek92

jaaaa, to stąd tego Japońca znałam :D a cały film się zastanawiałam w której części on był ;p no ale domyśliłam się, że to część przed driftem bo jak gadali o wyścigach w Tokio to Vin dopiero mówił, że zobaczy ;)

anisia_3

Jak go zobaczyłem w "szybko i wściekle" to pomyślałem o producentach "co za idioci, wzieli aktora grającaego Hana w TD i myślą że się nikt nie skapnie" xD Dopiero po chwili powiedział że wyjeżdza do Tokio i mnie "olśniło" xD

sierpek92

ej, kolego, ale on był nazywany nawet Hanem, przerz Toretta ; ))
ofkors w szybko i wściekle ; ]

podnietka

Wiem że nazywany był ;p

ocenił(a) film na 9
anisia_3

Spoko, ja też nie zajarzyłem, może dla tego, że TD oglądałem raz i dawno temu. Moim zdaniem TD to najgorsza część.

Szczepanek

No najgorsza zreszta wszystkie czesci w ktorych gral Vin Diesel byly najlepsze...ten aktor swietnie gra w obu czesciach

Fallen_4

A jak to jest z tym wyjściem Briana z więzienia?
Bo to by pasowało, jeśli wyszedł by po pójściu do wiezienia, za puszczenie Dominica w pierwszej części. Więc z tego by wynikało, że "Szybko i wściekle" jest po "Szybcy i wściekli". Tylko, że za uwolnienie człowieka skazanego na dożywocie, to sam poszedłby dłużej siedzieć. Ale w drugiej części na wolności jest.

A jeśliby akcja "Szybko i wściekle" działa po drugiej części, to zupełnie nie wiem dlaczego miało by iść do więzienia...

Martie

Nie ma to jak uważnie obejrzeć film, co? Informacja o tym, że Brian wychodzi z więzienia, którą zamieszczono na stronie, pochodzi pewnie jeszcze z czasów, kiedy dane o fabule nie były jeszcze do końca potwierdzone.

Druga kwestia: skoro po „Szybkich i wściekłych” Briana usunęli z FBI, w „Za szybkich, za wściekłych” dano mu szansę na powrót, a w „Szybko i wściekle” znów tam pracuje, to zapewne akcja 2. części osadzona została przed częścią 4., na co wskazuje jeszcze to, że nie pojawia się w niej Dominic. OK, Diesel z jakiegoś względu w 2. części nie zagrał, ale mniejsza o to – skoro zagrał w 4. i chce grać w kolejnych, to chronologia przedstawia się tak: I, II, IV, III.

ocenił(a) film na 7
Pottero

Diesel, nie zagrał w drugiej części F&F "because" w tym samym czasie kręcili xXx a ze wolal tam wystapic, wiec wdwojce go niestety zabraklo... to tak na marginesie ;)

Pottero

Idzie sie zagubic...producenci chyba specjalnie dali taka mala lamiglowke do rozwiazania

sierpek92

Aleś zrobił odkrycie... Nie wiem od jak dawna już taka informacja krąży po Internecie... Pewnie tak samo długo jak ta, że Letty ginie.

ocenił(a) film na 10
Pottero

właśnie to mnie zastanawiało, z ty więzieniem, że niby z niego wyszedł,ale w drugiej części wspominają ze puścił toretto i jakoś mu za to kary nie wymierzyli, a tu nagle z więźnia wychodzi

marjanzlo

Jezu zabil swoja babcie i znowu trafil do wiezienia tylko wycieto to ze scenariusza...tez mi broblem:P