...Z pokazu technicznego (jeśli ktoś pracował/pracuje w kinie, wie o co chodzi, proszę nie pisać, że ściemniam czy coś, bo już takie przypadki widziałem). I moja opinia na temat filmu: ogólnie się bardzo zawiodłem. Po kolei, muzyka - b.fajna, reszta dźwięku (mam na myśli odgłosy samochodów) mimo, że specjalnie zrobiliśmy sobie głośniej (dużo fanów motoryzacji =p) średnia, zdjęcia - kwestia gustu, dla mnie za 'sztuczne', zdecydowanie za mało scen pościgowych, za mało pokazywania samochodów, za dużo moralizatorskich dialogów i scen (wydawało mi się, że nie o to w tym filmie chodzi). Mały spoiler: Rodriguez według mnie uśmiercona na siłe, coś mi tu nie gra (rozwiązanie jakiejś umowy i nagła zmiana fabuły? czy naprawde tak miało być? bo dla mnie to trochę naciągane było). Pierwsza część miała to 'coś' co sprawiało, że ten film nie do końca był bajką, i widz niejako uczestniczył/przeżywał bardziej niż w tej odsłonie, natomiast czwarta odsłona od początku do końca wydaje się bajką, na dodatek mocno przesadzoną. Chociaż z drugiej strony, ciężko oczekiwać po 4 odsłonie, że będzie równie dobra jak 1. Na sam koniec, powiem jeszcze, że (uwaga, kolejny mały spoiler) jako fan motoryzacji, byłem okropnie zawiedziony, że w finałowej akcji brało udział brzydkie jak cholera nowe subaru impreza :).
Ogólnie: 5/10.
Pozdrawiam.
haha, booski opis wrazen :P teraz tylko musze sama sprawdzic, na ile sie z Toba zgadzam, ale niestety musze czekac do soboty. Jedno co mi sie nasunelo tylko po przeczytaniu Twojej notki (bo reszty bez obejrzenia filmu trudno mi oceniac) to fakt, iz czwarta czesc z zasady bedzie gorsza od jedynki. Jedynka byla swieza, nowa, niezwykla, bohaterowie byli nieznani itp. I nawet jesli "czworka" pod wzgledem technicznym dorowna jedynce, to przeciez i tak klimat bedzie inny. ja sie nie spodziewam jakis cudnych zwrotow akcji i misternej fabuly i w sumie szkoda mi wszystkich tych, ktorzy oczekiwali cudow, a potem pisza "ze sie zawiedli". No coz, miejmy nadzieje, ze nie bedzie tak zle, choc brak scen poscigowych i subaru nie brzmia zachecajaco... :P pozdr
eee pewno ściemniasz w repertuarach jeszcze tego nie ma, pierwsze pokazy dopiero będą dzisiaj wieczorem, niby w jakim kinie zrobili taki pokaz?
Czytaj ze zrozumieniem i po prosut zastanów się, czy film nie musi być wcześniej w kinie przed jego na przyklad przedpremiera, myslisz, że jak jest przedpremiera o 20, to film dostajemy 19:59? Albo że nie sprawdza (napis, dźwięk itd.) się go przed tym jak pokaże się go widowni, ehh.
Spoiler jak coś jakiś.
Ja też właśnie wróciłem z Heliosa i:
muzyka super.
dziewczyny super.
klimat dobry
fabuła tak jak w poprzednich częściach, jazda jazda jazda.
+ pokazali Hana z 3 części
+ muza z 3 części
- zabili Letty
Poszedłem na film fanem całej serii i się nie zawiodłem, przewidywalny był, ale jak dal mnie ma coś w sobie, ludzie się czasami śmiali ja też film jest dobry i tyle nic tylko do kina na niego iść.
8/10 dla fana 9/10/