Szybko i wściekle

Fast & Furious
2009
7,3 166 tys. ocen
7,3 10 1 165510
5,3 27 krytyków
Szybko i wściekle
powrót do forum filmu Szybko i wściekle

Ta część wynagrodziła mi zawód wywołany przez Tokio Drift (totalne dno).
Fast$Furious Bez Doma i Briana jest jak chleb bez masła. Tęskniłam za nimi!
Łaaaa no i zakończenie było piękne!!!:D Mam nadzieję, że zrobią jakąś dobrą kontynuację z tymi samymi bohatetami... i unikął zapchajdziury typu Tokio Drift.

ocenił(a) film na 6
agatman

Zdecydowanie najlepsza części od czasów dla mnie rewelacyjnego the fast and the furious ALE mimo wszystko poniżej oczekiwań... jak dla mnie to świetny pomysł na kontynuację, ciekawie fabularnie ale wykonanie czasami mocno kulało. Bezsensowne sceny min. z cysterną na początku i jazdą w tunelach... w tych momentach film niebezpiecznie zbliżał się do absurdu jakim była bajka pt. 'Torque-jazda na krawędzi' zdecydowanie za dużo komputera i efektów specjalnych przez co z filmu robi się science-fiction... chciałbym zobaczyć szybkich i wściekłych gdzie w efektowny sposób pokazuje się prawdziwe możliwości tych super aut które możemy podziwiać na ekranie i umiejętności kaskaderów zasiadających za kółkiem (żeby nie być zbyt wymagającym dla aktorów, nie każdy musi być jak Steve McQeen ;) ) bo cyfrowe cysterny nie robią na mnie wrażenia :) Seria ma potencjał i szkoda żeby go marnować dodawając kolejne efekty specjalne... wolałbym trochę więcej realizmu.