Tłumaczka

The Interpreter
2005
6,7 36 tys. ocen
6,7 10 1 36208
5,8 16 krytyków
Tłumaczka
powrót do forum filmu Tłumaczka

mieszane uczucia

ocenił(a) film na 7

z jednej strony dobra gra aktorów ciekawy scenariusz dobra reżyseria. Zdjęcia też fajnie zrobione. Muzyka czasem jakby z kosmosu ale pasuje do całości. Tylko ta nuuuuuda. Początek świetny bardzo mnie wciągneło. Ale póxniej.... długo ślimaczyli opowiadanie dodając niepotrzebne sceny chyba tylko po to żeby film był dłuższy. Kilka akcji i końcówka znów na dobrym poziomie ale ocena końcowa nie może być większa jak 7. I to też trochę zawyżone. Do kina nie polecam ale wieczorkiem w domu czemu nie.

p.s. kolega z którym byłem na filmie powidział po wyjściu że to totalne dno (zapewne z powodu tych nudnych scen bo scenariusz i sam pomysł jest naprawdę ciekawy)

ocenił(a) film na 10
og0r

Szanuję twoją opinie ale nie mogę się z nią zgodzić. W ogóle dziwna ona jakaś. Ciekawy scenariusz ale film nudny ? To się chyba gryzie. Dla mnie wszystko dokładnie przemyślane, nie za długie nie za krótkie. Spełnia swoje zadanie na celujący. Wspaniałe kino, mimo wszystko nie rozrywkowe. Dlatego wiele osób uważa je za nudne. W dzisiejszych czasach... szkoda gadać ;)

ocenił(a) film na 7
Iskra

widze że bardzo Ci się film podobał bo co temat to się udzielasz
jasne że film może się spodobać ale do tej nudy wielu się czepia
a co było nudne??
niestety ze 30% filmu!!
po bardzo wciągającym początku późniejsze rozwijanie akcji całkowicie upada i widz chciałby przewinąć i zobaczyć jak to się zakończyło
mi to bardzo przeszkadzało
sceny były wydłużane chyba po to żeby muzyki posłuchać (mógłbym powymieniać sporo scen chociarzby rozmowa przez telefon między budynkami z której nic do filmu nie jest wniesione a trwa chyba z 15 minut - może przesadzam - czy akcja z ruchomymi schodami po zabójstwie fotografa)
trochę źle nazwałem o pomysł mi chodziło
całkiem fajny ale wykonanie średnie i bardzo przewidywalne
nie trzeba się nawet głeboko zastanawiać gdyz każdy moment wykozystany w końcówce jest wyraźnie zaznaczony.
amerykańszczyzna się kłania
w TV film ogladał bym chętniej i pewnie inaczej ocenił