TRON

1982
7,0 20 tys. ocen
7,0 10 1 19732
6,2 16 krytyków
TRON
powrót do forum filmu TRON

ale był to wysiłek daremny, gdyż nie posłużył żadnej sensownej fabule. Po krótkim i niedbałym wstępie w "realu" zostajemy przeniesieni do świata wirtualnego, gdzie obserwujemy głównie pościgi i inne starcia między nieciekawymi postaciami. Muzyka kiepska - nie buduje ani napięcia, ani klimatu. Nużąca ramotka.

ocenił(a) film na 9
feuerbach

To film dla specyficznych fanów, do których się zaliczam. Wczoraj obejrzałam to po raz pierwszy i byłam zachwycona. "Tron: Legacy" obejrzałam jakoś 2 lata temu i podobały mi się głównie efekty specjalne i muzyka. Gdy kupowałam "TRON-a", nie sądziłam, że będzie dobry, biorąc pod uwagę "wiek" filmu, efekty specjalne i takie opinie o nim jak Twoja. Dobrze, że to mnie nie odstraszyło, inaczej ten klasyk nie trafiłby na moją półkę ulubionych filmów. Oba filmy cenię za coś innego, ale to jedynka ma w sobie więcej "komputerowości" i jej fabuła jest ciekawsza. Komputerowy świat wydaje się tam bardziej obcy, kanciasty i liczbowy. W Legacy wygląda jak miasto przyszłości w górach. Wszystko tam jest bardziej materialne, niż powinno być. Poza tym w Legacy jest odczuwalny brak Trona (a raczej jego obecność w roli Rinzlera, którego rola jest żałośnie zminimalizowana).