Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197545
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

użytkownik usunięty

Czyli, pisząc, że was obraziłem, to obraziłem homosexualistów?! Sami się przyznaliście. Po drugie: Nie uważam, że czarni powinni zmienić kolor skóry, bo są dobrzy i nie szkodzą nikomu jak wy.

ocenił(a) film na 8

'Sami się przyznaliście.'
A skąd wiesz, że żaden z odpowiadających na twoje pytanie nie jest homo? Z resztą nawet jeśli już postrzegasz to za przyznanie się do bycia homo, to nie uważam żeby był to jakiś grzech czy coś.

'...bo są dobrzy i nie szkodzą nikomu jak wy'
My czyli odpowiadający, czy chodzi o samych homoseksualistów? Jeśli chodzi o tych drugich to naprawdę nie wiem komu oni szkodzą. Poza tym jeśli chcesz zacząć prowadzić dyskusję to po co piszesz osobny temat w tej samej sprawie???

właśnie... może napiszesz czym homoseksualiści szkodzą?
jeśli jesteś tak pewny swojego zdania czemu nie podasz argumentów?

użytkownik usunięty
Vivien_3

Po 1: Napisałem osobny post, bo tak mi się podoba i taki mam kaprys! I nie zabronisz mi tego!
Po 2: Tak to coś to jest grzech i jakbyś była prawdziwą katoliczką, to byś wiedziała, że nie uznaje go Kościół.
Po 3: No może nie szkodzą...są odmieńcami. Młodzi homo szkodzą młodzieży przez całowanie się(o zgrozao)publiczne i te demonstracje niepotrzebne, a strarsi potem myślą, że taka jest cała młodzież. A no może to robią, żeby zwrócić na nich uwagę. O raczej tak lubią byc w centrum uwagi. Taka jest już uroda. Mieli być kobietami...Ale i tak nikt nie zajmie się nimi...chyba, że lekarze:)oni tylko mogą im pomóc, biedakom.

W takim razie antykoncepcja też jest grzechem.
Masturbacja jest grzechem.
Podobnie seks oralny.
I wiele innych rzeczy.
Demonstracje rzeczywiście są niepotrzebne, zgadzam się, ale bardzo mały odsetek homoseksualistów bierze w nich udział i są, szczerze mówiąc, beznadziejnymi reprezentantami. Na miejscu homoseksualistów postarałbym się raczej o "delikatniejszą" kampanię, w formie negocjacji. Parady dają raczej fałszywe pojęcie o tym, jaki naprawdę jest gej. Bo po prostu nie można powiedzieć "Gej lubi być w centrum uwagi", "Gej jest taki i taki". To tak jakby wziąć przypadkowe 120000000 facetów /tyle szacunkowo jest gejów na Ziemi/ i powiedzieć o nich "Oni lubią być w centrum uwagi", "Oni są tacy i tacy".
Może im pomóc każdy, akceptując to, jacy są. Ci geje, którzy na siłę chcą demonstrować swoją odmienność, tak czy inaczej będą ją demonstrowali. A możnaby ułatwić życie tym, którzy akurat nie chcą być w centrum uwagi i nie rwą się do demonstracji czegokolwiek.

Czuję się zdruzgotany. Ooooh jak mogłeś mnie nazwać niemyślącym typem. Muszę być naprawdę głupi :(
Wypisz nam jeszcze Swoje oceny, napisz jakie masz IQ, ile certyfikatów itp. Poważnie myślisz że Twoja średnia sprawia, że jesteś autorytetem?
Nie napisałem że tak uważasz, bo doskonale wiem że nie, ale z logicznego punktu widzenia twoja wypowiedź tyle znaczyła. Po prostu napisałeś niewłaściwe słowa w niewłaściwych miejscach, więc się Ciebie czepiłem, bo lubię od czasu do czasu być złośliwy wobec ludzi którzy rzucają hasłami nie wnikając w to, co one znaczą.
Nie interesuje mnie specjalnie czy masz mnie za homo- czy heteroseksualistę, bo to dla mnie nie ma znaczenia.
Zastanów się tylko i powiedz, w jaki sposób i komu szkodzą homoseksualiści. Mam tylko jeden pomysł: kobietom, z którymi się związują, oszukując siebie i je tylko po to, żeby dostosować się do takich jak Ty.
Z tym że oni mogą tylko się oszukiwać, a Ty możesz zmienić swoje zdanie. Jeśli potrafiłeś jakimś cudem zrozumieć "Wyznania gejszy", to spróbuj to odnieść do "Brokeback Mountain", a może Cię oświeci. Chociaż wątpię że w ogóle zacząłeś oglądać "Brokeback Mountain", pewnie od razu dałeś 1 jak zobaczyłeś "gej".
Tak czy inaczej, wbrew pozorom te filmy mają podobny temat.

użytkownik usunięty
Howler

A kto powiedział, że gejsza jest inna. Ona jest przecież hetero i ją siła zmuszali do bycia nią. No wiadomo są też wyjątki...A tak to prawda, że dałem ...ale 8,...obejrzałem film...był dobry...ale ja nie wypowiadam sie o filmie. Aktorzy nie są "inni" więc nie obrażam ich!

ocenił(a) film na 8

A ja się czasami zastanawiam co ludzie tacy jak ty mają do homo bo mimo tych wszystkich rozmów nadal nie mam pojęcia. Tylko nie mów, że to sprzeczne z naturą i że to obleśne bo to już słyszałam i nie robi to na mnie żadnego wrażenia.

ocenił(a) film na 10
Reeze

Wiecie co? Nie warto tutaj pisac :/. Ktos kto daje super wybitnemu filmowi "Tylko mnie kochaj" 10 i jakiemus serialowi "Dziewczyny i milosc" 10 chyba musi sie pokazac, jaki jest madry, i jak nie znosi gejow. P.S. Moja 6 letnia siostra w Polsce oglada Dziewczyny i milosc" i juz chyba jej sie nudzi:P...
JESZCZE 8 DNI DO BM NA DVD!

aniolek_12

Ej, już chłopaka zacząłem przekonywać.
A teraz stracimy geniusza ze średnią 5,4.
:(

hehe

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
TroPtyN

Aż tak źle nie jest.
Wygląda na to że chłopakowi po prostu coś wmówiono. A Stachu jest po prostu tępy.

ocenił(a) film na 10
Howler

A mozesz miec nawet wiecej takich kaprysow nappisz 20 takich samych tematow, moze bedzie smiesznie, przynjamniej w twoim mniemaniu. MOge ci zagwarantowac jedno, ze nawet jak napiszesz 20 tematow to z czystej zlosliwosci zglosze to zblokowania wszystkie i sadze, ze nei bede jedynym.
P.S.
Myslalem, ze dasz sobie spokoj, ale coz skoro tego chcesz to prosze, nie sadze zebys byl tu jedyna osoba majaca srednia ok 5.4 badz wyzsza, sa tu duzo bardziej inteligentni i dojrzali od ciebie ludzie, a tak poza tym srednia nie jest wyznacznikiem inteligencji, mozna byc po porostu 'kujonem", a jesli szczerze myslisz ze osoby ze srednia wieksza niz 5 sa madrzejsze od tych z 4.9, to szczerze mi ciebie zal.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem