Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197555
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Jak już wczesniej w pewnym temacie się wypowiadałem, film mi się niezbyt podobał. A że moja wypowiedź była pozbawiona wymaganej tutaj konstruktywnej krytyki, zaraz ktoś mi nawrzucał że jestem homofobem i fanem Kaczyńskich, więc postanowiłem tutaj coś więcej powiedziec o wrażeniach z filmu. Może na przekór wszystkim którzy będa oczekiwali że będe tu wymieniał wady, to na przekór wypunktuje zalety dzieła pana Lee. a sa to:
1. Zdjęcia - co jak co, ale krajobrazy i ujęcia sa naprawde niezłe
2. Muzyka - poprostu wpadła mi w ucho, nie wiem co więcej o niej napisać :P
3. Gra aktorów - tu też bez zastrzeżeń, oraz gratulacje za odwage dla dwóch głównych bohaterów
Jako ze jestem hetero (przypominam jeszcze raz nie mam nic do gejów i lesbijek), trche mnie wymęczyły igraszki owych panów. Zdecydowanie wolał bym zamiast jednego jakąś ładną dziewczynę, ale to taka wada na siłe. Kto co lubi. Jedni lubią bardziej ja mniej. Tyle z mojej strony. Mam nadzieję że, znowu nie zaczna pewne osoby po mnie jechac.

ocenił(a) film na 10
Frost

No ok, ale skoro mowisz, ze film ci sie podobal i podkreslasz jego mocne strone to czemu dajesz 4/10, z przedstawionych zalet bardziej wynika 6-8/10, nie sadzisz, ze to troche niesprawiedliwe.

ocenił(a) film na 8
Yossarian_2

Może wewnętrzne odczucie nie pozwala dać mu więcej?