Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197562
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

nie mam nic do gejów..jesli sobie siadza w domu i nie obnosza sie ze swoimi "nienaturalnymi" sklonnosciami..ale obecnie tra moda na wciskanie we wszelkich mediach gejostwa ile tylko sie da...a oczywiscie wszyscy hetero sa tylko zlymi homofobami..

ocenił(a) film na 9
Avallach

Ty homofobem jesteś na bank a w dodatku debilem.

ocenił(a) film na 9
mmgg

Nazywanie kogoś debilem nie jest lepsze niż bycie homofobem - to słowem wstępu. Jesli ktoś traktuje ten film, jako promocję gejostwa nie jest debilem. Jest powszechnie występującym w kraju przedstawicielem wąsko myślącego człowieka, który problem gejostwa zna pewnie z telewizji, radia albo prasy (zapewne tylko z polskiej). To trochę żałosne, że ktoś kto nie skumał problemu może tak sobie łatwo oceniać innego człowieka i zdobyć się na powiedzenie "niech sobie siedzą w domu". Jeśli miałbym coś przeciwko temu to nie mógłbym się pokazać za rękę z dziewczyną na ulicy, nie mówiąc już o całowaniu się na imprezie u znajomych. Jeśli ktoś choć przez chwilę się nad tym nie zastanowił to może traktować ten film nawet jako promocję połowu ryb, albo pracy w firmie teścia...

gammarus

Też się trochę myslisz, bo "niech siedzą w domu" to oznacza, że nie powinni organizować tych żałosnych parad równości, na których liczy się tylko obleśne pokazywanie, że jest sie pedałem. A poza tym, to zgadzam się z resztą.

ocenił(a) film na 9
Klemens

Sam fakt, że piszesz " żałosna parada równości" czy "obleśne pokazywanie" świadczy o nietolerowaniu tych zjawisk. Ok mogę to zrozumieć. Tylko czy w takim razie tzw. marsze milczenia, albo marsze chorych na raka albo AIDS, to nie żałosne zjawiska?, obleśne pokazywanie swoich uczuć, czy obleśne obnoszenie się ze swoją chorobą? Może powinni siedzieć w domu a najlepiej w szpitalach bo tam ich miejsce a nie straszyć ludzi, którzy sa zdrowi i szczęśliwi albo jeszcze nie wiedzą, że to ich za jakiś czas dotknie. Na twoim miejscu nie rzucałbym takich epitetów, przynajmniej nie z taką nieprzemyślaną łatwością...

ocenił(a) film na 10
Avallach

Uzasadnij to jakoś, bo opierasz się na przesłankach, w dodatku nieprawdziwych i wyssanych z palca.

Avallach

Kurczę gościu, oglądałeś ty w ogóle ten film????????
Na temet twoich homofobicznych tekstów nawet się nie wypowiem bo nie warto, ale możesz mi wyjaśnić w jaki sposób wg ciebie TBM "promuje gejostwo"? Pokazując jacy bohaterowie są nieszczęśliwi, zagubieni, jak się męczą ze sobą- to nazywasz promocją??????

ocenił(a) film na 10
grettchen

A może lepiej nie komentujmy tego? Przecież tylu homofobów z niskimi horyzontami się przewinęło - ja narazie muszę odsapnąć:) Sant, chyba się nigdy nie zmęczy;)

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
Klaudia_22

Własnie nie ma co takim odpisywac,nikogo nie zmienisz..szkoda czasu i energii:P

ocenił(a) film na 10
Viva_La_South_Park

Czasem poprostu brakuje sily. Takie zachowanie jest straszne, a w dodatku okropnie dolujace, kiedy sie patrzy a poziom naszego spoleczenstwa. oczywiscie nie mowie tu o wszystkich ludizach, poniewaz wielokrotnie mozna sie tu spotkac z bardzo wartosciowymi i dojrzalymi emocjonalnie ludzmi. Bywa jednak tak, ze przybywaja tu niezwykle osobowosci, a kazde slowo doslownie ocieka nienawiscia i negatywnymi emocjami.

ocenił(a) film na 10
Viva_La_South_Park

Jednak trzeba odpisywać. Jak się przemilczy takie cuda, to sobie nie wiadomo co ich nadawcy pomyślą (a widać, że oni nie myślą i nie kumają, jak się im nie powie czegoś wprost). To chodzi o otwarte zajęcie stanowiska - nie tylko w takich razach wobec nich już tylko: o kurczę, chodzi w ogóle o zaakcentowanie swojego sprzeciwu, podkreślenie, że ktoś po przeciwnej stronie linii jednak stoi. Czasem leży - na łopatkach i w konwulsjach, fakt.