Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197570
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Gdy lewakom ich wielka rewolucja komunistyczna w wielu krajach się nie udała, wpadli
na nowy koncept. Postanowili swoje chore idee programowe wprowadzać w życie na inny
sposób. Najłatwiej wychodzi im to poprzez powolną (powolną w porównaniu do
rewolucji) manipulację ludnością. Oczywiście głównym wrogiem nowych porządków stał
się jak zawsze Kościół Katolicki i tradycje narodowe. Dlatego też lewacy chcą możliwie
jak najbardziej zdyskredytować czy ośmieszyć religie czy jakiegokolwiek rodzaju
konserwatyzm.

Przy tej walce o znisczenie dotychczasowych wartości (punkt programowy wielu lewaków)
bardzo pomocni stali się tak zwani (tfu) geje. Jako iż choroba(w większości niestety
nieuleczalna) na którą cierpią zmusza ich do zachowania które jest wątpliwe pod
względem moralnym, a już stanowczo krytykowane przez Kościół i tradycje. Tak więc
rozpoczęto kampanie wmawiania ludziom jacy to geje w społeczeństwie pokrzywdzeni
nie są, przez złych (czy już raczej bezdobrych) "fanatycznych, średniowiecznych czy nawet
faszystowskich homofobów." Ludziom łatwiej jest wmówić, że Kościół jest "zły" bo jest
homofobiczny niż jest "zły" bo my lewacy tego chcemy żebyście tak myśleli. Oczywiście
geje czy jak mawiał Lenin na entuzjastów swojej ideologi "Поле́зный идиот" (pożyteczni
idioci) są potrzebni lewusom tylko do pewnego czasu. Czasu gdy będą mogli bez
przeszkód wprowadzić swój "Nowy wspaniały świat" przed którym ostrzega nas w swej
antyutopii Huxley czy chociażby Orwell w "Roku 1984"

Oczywiście Ci inteligentniejsi homosie nie dali się nabrać na obiecanki dawane im przez
lewusów, żyją oni normalnie nie afiszują się swoimi dewiacjami. Nikomu nie szkodzą.
Tak jak w przypadku większości ludzi chorych na Aids.

Ostatnimi czasy zaczęli nawet stosować i promować swego rodzaju nowomowę.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Nowomowa

Przykłady:
Nie ma pederastów są homoseksualiści (ewentualnie geje), nie ma dewiacji jest
orientacja czy chociażby z innej tematyki nie ma ras są odmiany ludzkie.(Mówienie o odmiennych rasach ludzi bez uważania jednej za lepszą od drugiej wcale nie świadczy o
rasizmie, faszyzmie i innych takich, to tak gwoli przypomnienia jakby komuś przyszło do
głowy o to mnie oskarżać.)

Dla uważających iż to nie jest choroba polecam chociażby ten film,
http://www.youtube.com/watch?v=rzF9BJRzsBQ

I jeszcze cytat z książki Jacka Piekary

"– Zobaczysz, Mordimerze, że nadejdą jeszcze czasy, w których miłośnicy męskich kształtów nie tylko domagać się będą tolerancji dla swych poczynań, ale wręcz głośno i radośnie manifestowanej akceptacji. A tych, którzy akceptacji nie zechcą wyrażać lub wyrażać ją będą za cicho czy za mało wesoło, postawią pod pręgierzem. Bowiem pamiętaj, że nie ma ludzi bardziej odrażających niż fanatycy tolerancji."

Ivalor

Jak groch o ścianę. Tłumaczyłem im, przedstawiałem im również ten film. Nie dotarło.

A wiesz, co jest najlepsze? Ci ludzie, których uważamy za lewaków, to tak naprawdę samozwańcy, taka pseudolewica. Polecam poczytać Slavoja Žižka - jugosłowiańskiego filozofa o poglądach lewicowych i autora wielu książek, który gardzi współczesnymi "lewakami". Współcześni lewacy (w tym walczący o szczególne prawa dla homodewiantów) to zakała ludzkości, idioci, prymitywy, ludzie o zerowej wiedzy, kretyni, rynsztok społeczny, który jest odpowiedzialny za moralną degenerację społeczeństwa.

Dziadek_bez_dowodu

Ano prawda, ale przecież Ci tutaj tego nie zrozumieją. TVN wyżarł im mózgi :P Wiesz sam Marks idiotą też nie był, jakby nie patrzeć.

Ivalor

Może idiotą nie był, ale socjalizm to najdurniejszy ustrój polityczny, który ogranicza wolność.

Moja siostra jest magistrem politologii. Podczas studiowania miała zaszczyt (nie ma w tym ani krzty przesady) uczestniczyć w różnego rodzaju konferencjach, debatach. Miała do czynienia z wyjątkowo inteligentnymi filozofami, politykami, wykładowcami liczącymi się w świecie. Większość z nich (nawet w obrębie uczelni) ma współczesnych lewaków (tfu) za (to nie cytat!) typowych głąbów.

Dziadek_bez_dowodu

"Może idiotą nie był, ale socjalizm to najdurniejszy ustrój polityczny, który ogranicza wolność."
Zgadzam się

"Większość z nich (nawet w obrębie uczelni) ma współczesnych lewaków (tfu) za (to nie cytat!) typowych głąbów."
Prawie każdy inteligentny człowiek ma o nich takie zdanie.

ocenił(a) film na 8
Dziadek_bez_dowodu

byl ustroj duzo gorszy, zapewne go znacie

ocenił(a) film na 8
DonVitoCorleone

kapitalizm, przynajmniej w wydaniu polskim, tez wspanialy nie jest ( nie , nie jestem komuchem:))

DonVitoCorleone

Demokracja?

ocenił(a) film na 8
DonVitoCorleone

Mnie to nie bawi. W kwestiach gospodarczych jestem za liberalizmem.

ocenił(a) film na 9
Dziadek_bez_dowodu

ja również.

ogólnie swoje poglądy polityczne mogę zawrzeć w słowie "centrum".

Ivalor

Mnie tylko wkurza, że homosie (tfu):P, płaczą że jest im źle, ale sami wywołują nienawiść ganiając z gołymi tyłkami po ulicach.

Gotrek09

To są sanczopansy*, które tak naprawdę szargają opinię homoseksualistom, którzy ze swoją seksualnością siedzą w swoich czterech ścianach a pod każdym innym względem funkcjonują bez przeszkód w społeczeństwie.

*dla niewtajemniczonych: sanczopansa to forumowe ogreślenie uwłaczające jeszcze bardziej człowiekowi, niż inne wyzwisko, jakie sobie można wymyślić (dla przykładu: zidiociały troglodyta, skretyniały abderyta itp.). Pojęcie to powstało w wyniku inspiracji postami i wypowiedziami użytkownika forum o właśnie takim nicku i nazwa tego - można powiedzieć - swoistego zjawiska, została przez twórców zaczerpnięta z ów pseudonimu.

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
Dziadek_bez_dowodu

oczywiście, że tak. sanczopansy jak to ująłeś prezentują moralną zgniliznę i bezwstyd. są gorsi nawet od ivalora i jego katolickich, pustych tekstów.

więc gotrek09 - współczuję ci, naprawdę, ze tak łatwo padłeś ofiarą tej bezwstydnej propagandy, zamiast pomyśleć i poszukać haczyka.

Astral_the_Shadow_Prayer

A dlaczego moje teksty są puste, możesz mi to wytłumaczyć ? Mam rozumieć, że twoje są natomiast "pełne" tak ? Tylko czego ?

ocenił(a) film na 9
Ivalor

wybacz, przesadzam, ale działasz mi na nerwy pisząc takie głupoty. nie jestem tolerancyjną osobą : D no sorry, nie jestem, ale próbuję się zmienić.
po prostu uważam naukę kościoła, a na nią się co chwila powołujesz, za totalne bzdety rodem ze średniowiecza.
doktryny kościelne są przestarzałe w ogromnej ilości kwestii, zabrakłoby mi dnia, żeby ten fakt omówić.
zakładam, ze wierzysz w nie ślepo. np. pewnie myśląc o piekle wyobrażasz sobie "szatany", ognie piekielne i inne takie? oczywiście trafią tam homosie, bo tak twierdzi kościół. w końcu bóg nienawidzi dewiacji. bóg nie jest miłością, jest nienawiścią.
nawet sam jan paweł II - którego bardzo cenię, gdyż był człowiekiem myślącym, miał bardzo słuszne poglądy, stwierdził, jakoby piekło to stan, w którym jesteśmy bez boga - pustka.... zaś sąd ostateczny - to nie bóg nas odtrąca, tylko my boga. naprawdę zaskarbił sobie mój szacunek, by na tak wysokiej pozycji pozwolić sobie na krytykę doktryn.

od początku istnienia religie miały spełniać ważną funkcję w społeczeństwie. wyznaczać moralność. postraszeni piekłem i szatanem ludzie słuchali się władcy, wykonywali wyznaczone im obowiązki, a kościołowi byli bezwolnie podporządkowani. niestety dzisiaj już to nie działa, a kościół nie potrafi sobie z tym poradzić i przestać traktować wiernych jak półgłówków.

Ivalor

Tutaj liberał:
http://www.youtube.com/watch?v=K25-hAjPqro&feature=fvst
tutaj lewak:
http://www.youtube.com/watch?v=OeiXXvlXI6g

Konserwatysta:
http://www.youtube.com/watch?v=DOq5pDqn1H8
lewak:
http://www.youtube.com/watch?v=15hDbIBsGIs

ocenił(a) film na 9
Ivalor

ty niestety też jesteś ofiarą propagandy - z tym, że w twoim przypadku - kościelnej.

możesz się wyrzekać, mówić, że gadam bzdury, ale nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy, bo tak głęboko ona w tobie utkwiła. Kościół bez problemu tobą manipuluje.

uważam, może trochę ostro pojadę, że zarówno ( jak to ujął dziadek ) "sanczopansy", a także ludzie twojego pokroju, jak również inni fanatycy - wszyscy oni powinni wymrzeć, wtedy społeczeństwo wyzdrowieje.

Astral_the_Shadow_Prayer

I będziecie mieć wasz "Nowy wspaniały świat".Tylko, że ja nie jestem fanatykiem drogi chłopcze.

ocenił(a) film na 9
Ivalor

jesteś czy nie, na takiego pozujesz.

Astral_the_Shadow_Prayer

Religia w wielu przypadkach może wpłynąć na postawę z socjologicznego punktu widzenia. Sam Dostojewski pisał, że ludzie bez Boga tracą wszelkie cnoty, i jest w tym dużo prawdy, ale np. moja wyjątkowo silna niechęć do tego typu zachowań wzięła się tylko i wyłącznie z postawy konserwatywnej, która niekoniecznie musi mieć coś wspólnego z wyznawaną religią. Dlatego proszę Was, nie dorabiajcie sobie treści na siłę, bo to już się zaczyna robić irytujące. Skąd wiesz w ogóle, że jesteśmy katolikami? Ja przede wszystkim myślę samodzielnie i wszystkie otrzymywane informacje, które mogą się dla mnie okazać ważne w przyszłości, przepuszczam przez szereg argumentów za i przeciw - tyczy się to każdej dziedziny życia.

ocenił(a) film na 10
Dziadek_bez_dowodu

A skąd wy, przeciwnicy wiecie, że ci co bronią homoseksualistów dali sie propagandzie? Nie znam wszystkich lewicowych poglądaów a to, że homoseksualiści mi nie przeszkadzają nie wynika z bywia 'lewakiem' (swoją drogą bardzo lubicie to słowo, czujecie się dzięki niemu dowartościowani). Uważam, że homoseksualiści mają prawo do szczęścia, nie oznacza to, że godzę się na wszystko co wyprawiają. A co do parad, to tak, pewni ludzie psują ocenę wszystkim homoseksualistom. jednak wystarczy myśleć a nie uogólniać. Faceci, którzy gwałcą kobiety też będą psuć opinię wszystkim?

ocenił(a) film na 9
Ingrid_Fox

bardzo mądre słowa. zarzucają tzw. obrońcom używania słowa homofob, zaś sami uciekają się do podobnych środków. czy to nie załosne? ; ]

a co do dziadka, wiesz co ci polecam? CZYTANIE ZE ZROZUMIENIEM. bo coś ci nie wychodzi. a to bardzo cenna rzecz. pisałem do ivalora i o ivalorze, który co post podkreśla swoje związki z katolicyzmem i aprobatę co do ich doktryn. wiec przestan gadac od rzeczy, ze niby posadzam kazdego o bycie katolikiem oszolomem, bo to nie bylo do ciebie. powtarzam - inteligentne czytanie.

no chyba że ty i ivalor to w rzeczywistości ta sama osoba.

Astral_the_Shadow_Prayer

Dobra, potem spostrzegłem, że twój post jest "w odpowiedzi na post: Ivalor". Mea pulpa.

Astral_the_Shadow_Prayer

"posadzam kazdego o bycie katolikiem "

A to coś złego, bo piszesz jakby katolik równał się faszyscie albo jeszcze gorzej ?

ocenił(a) film na 9
Ivalor

zalosne. nie przeinaczaj moich postów. typowe dla was. zabawa w slowka. powiedzialem katolikiem oszolomem. a nie katolikiem. katolik to nie obraza, jest wielu katolikow - ludzi myślących. odpowiedz lepiej na moj post wyzej.