I tyle w temacie bo tak uważam i nie potrafię tego oglądać bo sie nie da ;)
Próżne oczekiwanie, takiej opinii uzasadnić się nie da. Można tylko przyjąć, że ktoś tak a nie inaczej, zupełnie irracjonalnie i w sposób niecywilizowany (prymitywny), rzecz postrzega.
No fakt ciężko o uzasadnienie bo film jest dla mnie po prostu obrzydliwy a dlaczego to każdy powinien wiedzieć a jak tylko i wyłącznie dlatego miałbym być "prymitywem" to szkoda mi prymitywa który tak pisze
Jeśli uważasz, że prymitywna recepcja tego filmu czyni Cię prymitywem, to mogę tylko to przyjąć, jako prymityw czy nieprymityw, bez znaczenia.
wydaje mi się, że mogłeś napisać tylko to, ze się Tobie ten film nie podobał - wystarczyłoby :). Jeżeli piszesz, że jest obleśny to byłoby dobrze gdybyś rozwinął swoją myśl :)
Jak możesz oceniać film, któego nie potrafisz ogladać? Skoro nie ogladałeś, nie wiesz jaki jest i o czym jest, więc dlaczego z góry zakładasz, że obleśny? Po prostu (pisane osobno) czegoś tu nie rozumiem ;)
Dobra może nie będę sie wdawał w dyskusje z wami bo to nie ma sensu z tego co widzę i mówię to z ubolewaniem .
Albo niech będzie napisze swój oststatni post po czym przestaje obserwować ten temat i niech sie dzieje co chce. Lepiej być homofobem niź homoseksualistą i dlaczego nie miałbym tego potępiać skoro krytykuje sie rasistów, komunistów, neonazistów .... Dlaczego miałbym być wyrozumiały dla zboczeńców ? Piszcie sobie o miłości a dla mnie to nie miłość a hore potrzeby zaspokajania fantazji seksualnych. Dla jasności nie mam nic przeciwko takim ludziom dopóki nie krzyczą na ulicach o zrównaniu praw i dopóki nie afiszują sie z tym na ulicach bo tego wymaga moralność znacie takie słowo? By z pewnymi rzeczami sie nie zgadzać.
Powiedziałem i dotrzymam słowa że zostawiam ten temat samemu sobie
NARAZIE
Albo niech będzie napisze swój oststatni post po czym przestaje obserwować ten temat i niech sie dzieje co chce. Lepiej być homofobem niź homoseksualistą i dlaczego nie miałbym tego potępiać skoro krytykuje sie rasistów, komunistów, neonazistów .... Dlaczego miałbym być wyrozumiały dla zboczeńców ? Piszcie sobie o miłości a dla mnie to nie miłość a hore potrzeby zaspokajania fantazji seksualnych. Dla jasności nie mam nic przeciwko takim ludziom dopóki nie krzyczą na manifestacjach o zrównaniu praw i dopóki nie afiszują sie z tym na ulicach bo tego wymaga odemnie moralność znacie takie słowo? By z pewnymi rzeczami sie nie zgadzać.
Powiedziałem i dotrzymam słowa że zostawiam ten temat samemu sobie
NARAZIE
To, co piszesz, faktycznie potwierdza, że "moralność" musi być dla Ciebie tylko pusto brzmiącym słowem, niczym ponad to.
Skoro dla ciebie miłość to tylko "chore" potrzeby zaspokajania fantazji seksualnych, to aż się boję pomysleć o twoich relacjach z rodziną...
I jeśli już podpierasz swoje poglądy moralnością, to rób to obiektywnie, by następnym razem nie wyszła z tego jedna wielka moralna hiopkryzja.
czy heterosexualizm to tak samo chore potrzeby zaspokojania potrzeb sexualnych... tylko, ze to duzo czestszy przypadek... czy jestes zatem heterofobem? poza tym, jesli w panstwie liczacym 38 mln ludzi, 7 % to homosexualisci, to 3 mln polakow sa gejami lub lesbijkami... a na parade przychodzi po kilka/kilkanascie tysiecy ludzi, to jak to porownasz? to tak samo jak mowimy zle o katolikach, do ktorych nalezy przeciez najbardziej widoczna lecz nieliczna grupa dewotek i bigotow moherowych! jaka moralnosc? czlowieku, idziesz do instytucji zwanej kosciolem i sluchasz tego nielogicznego, ale 'moralnego' paplania i piszesz potem takie rzeczy na forach... I pozostan aninomowym masturbatorem dla wlasnego dobra!
Ale mądrzy wy jesteście .
Sex w normalnym związku między kobietą a mężczyzną wynika z miłości i nie jest on tylko oparty na wspomnianym zaspokajaniu sie .
Tak samo jak związek między kobietą i mężczyzną w którym lubi sie gustować w nowych doświadczeniach z innymi parami można nazwać patologią to tak samo sprawa ma sie z homozbokami gdzie nie ma tu w ogóle miłości a jest tylko chora potrzeba seksu lecz niestety oni lubią sobie wmawiać i sie tłumaczyć z patologi że miłość jednak jest.
To wam powie każdy zdrowo myślący człowiek.
dziwnym trafem 7 % to 70 osob z 1000 spytanych w sondazu... czyli te 70 osob, to napewno geje lub lesbijki... niezla dedukcja... brawo!
a czy sex w zwiazku miedzy kobieta a mezczyzna nie jest takze oparty na zaspokojeniu sie? nie zdrowo myslacy, tylko czlowiek zaslyszanych teorii! czemu twierdzisz, ze nie ma milosci? bo co? bo nie moga miec dzieci? czyli twierdzisz, ze ludzie uprawiaja sex, tylko wtedy, gdy chca miec dziecko? ludzie! gdzie wy mieszkacie? wiesz ilu takich heterosexualistow ma tylko wlasnie taka chora potrzebe na sex? uwierz, ze wielu! jezeli wierzysz i przekazujesz to co slyszysz od wiekszosci, bo nie potrafisz indywidualnie myslec, to trudno... tylko ty mozesz nad soba zaplakac!
Podałem Ci przykład patologi w której nie ma miłości lecz słowo to jest używane by tłumaczyć przed sobą i światem pewne dewiacje seksualne takie jak homoseksualizm wiesz takie zaklinanie rzeczywistości .
zresztą nie mamy o czym gadać bo zboczeniem zawsze będzie zboczeńcem dlatego współczuje takiego wyboru.
nienormalne bo co? bo tak zostalo przyjete przez wiekszosc ludzi, a moze nawet nie wiekszosc, tylko tych, ktorzy uwazaja sie za 'kulturalnych'... aha i porownanie do nekrofilii jest idiotyczne, gdyz po 1. nekrofilia jako, ze nikomu nie wyrzadza krzywdy nie jest patologia, ktora jest homosexualizm [wg ciebie], a po 2. nekrofilia to zaburzenie preferencji sexualnych, a homosexualizm nie jest zaburzeniem! poczytaj!
"nienormalne bo co? bo tak zostalo przyjete przez wiekszosc ludzi, a moze nawet nie wiekszosc, tylko tych, ktorzy uwazaja sie za 'kulturalnych'..."
Czyli normalne ? Normalny jest sex ze zwłokami nie no niźle ;)
"czemu uwazasz, ze homosexualizm to dewiacja? wytlumacz! podaj konkretny powod! i czemu uwazasz, ze jestem zboczencem?"
Nie ma tu czego tłumaczyć bo zaburzenie seksualne to choroba i możesz sobie krzyczeć że bycie homo chorobą nie jest ale jeśli patologią i dewiacją można nazwać sex ze zwłokami,pedofilie, czy czuc podniecenie w momencie jedzenie cudzych odchodów ;) to homosów również jak najbardziej.
"Czy dla ciebie mąż przychodzący do domu pijany i gwałcący swoją żonę robi to z miłości do niej ? "
Widać co masz w głowie skoro dla ciebie każdy mąż wracający z do domu gwałci swoją żone bo tak można zrozumieć twoją wypowiedz.
"Nie nazywaj kogoś "zbokiem", nie znając go - "
Czyli zbokiem nie moge nazwać seryjnych gwałcicieli,nekrofilii czy pedofilii ? Nie mogę bo ich nie znam ? Nie no kolejna złota myśl.
"że jesteś aspołeczny, bo nie potrafisz się dostosować do społeczeństwa!"
Skąd ty bierzesz te złoe myśli ? Taaa sie dostosuje i już jadę do warszawy do utopi hahah i to nie ja nie potrafię sie dostosować tylko ty ! Ponieważ homoseksualizm w większości społeczeństwa jest nie akceptowany a ci co go akceptują to tak samo jak by zgadzali sie na cywilizacje śmierci.
nie powiedzialem, ze jest normalne, tylko spytalem czemu jest nienormalne? tylko, ze prosilem poczytaj, bo to nie jest zaburzenie sexualne! i co to za porownanie? sex z czlowiekiem a z psem albo kapusta, to oczywiste, ze to nie to samo... dalsza czesc chyba nie do mnie.
Może i nie to samo ale łączy je jeden wspólny mianownik DEWIACJA! Radze udać sie albo do psychologa albo seksuologa może on ci pomorze i pójdziesz właściwą drogą ;)
to nie moj sondaz, tylko sondaz publiczny! nie sa moimi dewiantami, tylko ludzmi takimi jak ja, ktorym nalezy sie obrona... tyle!
czemu uwazasz, ze homosexualizm to dewiacja? wytlumacz! podaj konkretny powod! i czemu uwazasz, ze jestem zboczencem? bo mam wlasne zdanie? bo potrafie wlaczyc swoje 3 zwoje i wysilic mozg? czlowieku... skad te wnioski? troche powagi.
Skąd ci takie bzdety do główki przyszły ? Rozumiem, że w jakiś nadzwyczajny sposób przefiltrowałeś setki mózgów i wiesz co siedzi człowiekowi homoseksualnemu w głowie.
Na jakiej podstawie uważasz, że taki seks jest patologią ? Czy dla ciebie mąż przychodzący do domu pijany i gwałcący swoją żonę robi to z miłości do niej ? Z twojej wypowiedzi tak właśnie wynika.
Nie nazywaj kogoś "zbokiem", nie znając go - równie dobrze ja mogę powiedzieć to samo o tobie, dodatkowo powiem, że jesteś aspołeczny, bo nie potrafisz się dostosować do społeczeństwa!
A każdy zdrowo myślący człowiek będzie się kierował swoim rozumem, a nie paplaniną od czarnych sułtanów z ambony!
http://www.fakt.pl/Pingwin-gej-rzucil-partnera,artykuly,48083,1.html
Widzicie nawet zwierzęta potrafią sie dostosować ;)
kurde trochę głupio być w drabinie ewolucyjnej pod nimi
tak, tylko 8 % pingwinow zostalo udowodnione, ze sa homosexualistami! nie mowilem o tobie... nie rob z siebie inteligenta, bo byloby ci ciezko z nia zyc!
Co hahaha a więc podsumowując 8 % pingiwnów jest humusami i 7 % ludzi też hehe skąd ty to bierzesz :D ale sie uśmiałem
Nie musze udawać inteligenta bo nim jestem lecz tobie by sie to przydało ;)
nie istotne... co by mi sie przydalo? slow brakuje? jak piszesz mi odpowiedz to wlacz sobie przy okazji jakis slownik! bedzie latwiej, uwierz mi!
Nudne i głupie te Twoje homofobiczne - pożal się Boże - rozważania. Tylko PO CO? Nie zauważyłeś/-łaś że ten film NIE JEST O SEKSIE??? Oczki przesłonił brak akceptacji, zrozumienia i niedojrzałość emocjonalna? Jeśli wg Ciebie to jest film "o wspólnym zaspokajaniu się" to albo musisz zobaczyć go jeszcze raz albo już nie ma dla Ciebie ratunku ;-). Pozdrawiam
wydaje mi się, że zarówno w przypadku hetero jak i homoseksualistów są przypadki związków opartych na seksie oraz tych opartych na poczuciu miłości, wspólnoty, bezpieczeństwa.
Mówi, się, że homoseksualiści stanowią od 3-10% społeczeństwa. Zaskoczę Cię. Są geje głosujący na PiS, a nawet (w przeszłości) na LPR, więc to co Tobie się wydaje oczywiste wcale takie w rzeczywistości nie jest :).
porównujesz homoseksualizm do rasizmu? to homofobia właśnie jest bliższa rasizmowi - jest to irracjonalny lęk przed odmiennością, ludzie boją się tego czego nie znają albo nie rozumieją, dlatego chcą to zdeptać i zgnębić. Homoseksualizm jest jednym z przejawów różnorodności biologicznej i psychologicznej człowieka - nie potępiamy ludzi za to, że są czarni, ze są katolikami czy za to że lubią frytki, tak samo nie powinniśmy potępiać kogoś za jego orientację seksualną. Geje nie mają na to wpływu - nie możesz wybrać kogo kochasz.
poczytałam trochę tu fajnych postów i dlaczego homoseksualizm jest dewiacją dla niektórych??? bo sobie nie wyobrażają jak można wsadzić drugiemu facetowi członka w dupsko--tylko o tym głośno nie mówią:) seks analny z kobietą nie jest dla nich tak wulgarny jak seks analny lub oralny pomiędzy dwoma mężczyznami----- jak dla mnie to rybka nie obchodzi mnie to co kto robi w sypialni, ale gdyby się okazało, że mam chłopaka bądź męża który jest bi i sypia z innymi facetami to bym chyba zwymiotowała:) ale za to mężczyźni lubią patrzeć jak dwie kobiety się ze sobą kochają to ich podnieca może dlatego bo wygląda to mniej wulgarnie wręcz podniecająco
kochają? aktorki? czlowieku to sa po prostu dziwki i jesli smiesz twierdzic, ze one sa normalne w zyciu prywatnym to rozbawiasz mnie do lez :) i czemu smiec? daj argumenty, a nie rzucaj inwektywami ;]
Z tym się zgadzam, ale powiedziałbym że one są gorsze niż dziwki, bo zwykła dziwka nie upublicznia filmów ze swoim udziałem ;p
Nie powiedziałbym że są normalne seksualnie a tym bardziej umysłowo ;)
A wracając do sodomy i gomory to fajne wyszperałem informacje :D
- "Istnieje bardzo ciekawa teoria mówiąca, o zależności między niczym nieograniczonymi współżyciem w społeczeństwie, a zagrożeniem jego przetrwania. Na podstawie badań angielskiego antropologa J.D Unwin'a, kilkadziesiąt cywilizacji, które rozwijały się na przestrzeni ostatnich 5 tys lat, zaczynając od surowego przestrzegania życia intymnego, upadały, gdy w ich społecznościach następowała rewolucja seksualna. Oczywiście teza Unwina jest mocno uproszczona, gdyż na koniec poszczególnych cywilizacji miały wpływ czynniki często nie mające nic wspólnego z społeczeństwem (katastrofa naturalna w przypadku cywilizacji Minojskiej), jednak jak najbardziej na okres upadku tych wszystkich kultur, przypadał czas wysokiej rozwiązłości seksualnej. Ile jest prawdy w tym co mówi Unwin?"
- "mnóstwo. Bo rozwiązłość seksualna nie idzie samotnie. Maszeruje pod sztandarem upadku moralnego, w którym jest wiele batalionów, rozwiązłość seksualna to jeden z nich, acz jeden z najważniejszych.
Bo upadek moralny zwiazany jest z utratą przez społeczeństwo swoistej dyscypliny, zdolności do wyrzeczeń, samokontroli i umiarkowania, które są cnotami bardzo ważnymi dla prawidłowego funkcjonowania apratu państwowego, czy jakiegoś organizmu narodowego."
"grecja upadła bo pogrążyła się w pedalstwie i ogólnym braku zasad, rzym upadł z tego samego powodu. każda cywilizacja ma sowich barbarzyńców i zdaje mi sie ze nasza juz sie sypie".
Ciekawe prawda? ;p
Prawda, prawda, ciekawe jak znajdę czas to poszperam w internecie i poczytam na ten temat.
Co do dziwek no ok podałem zły przykład, bo rzeczywiście, to jest nienormalne i niemoralne.
po pierwsze nie uwazam, ze powinni miec oni jakiekolwiek przywileje tak samo jak ty adolfonsie :] nigdy nie zastanawialem sie czy to normalne czy nie, bo mnie to nie dotyczy. skoro tak cie to interesuje, tzn. ze masz z tym jakis problem :) uwazam, ze trzeba rozgraniczac pederasta od homosia. pederasta to ten, ktorego tak czesto widac z tv, na paradzie, na ulicy. zas homosie byli, sa i beda zawsze. homosie nikomu nie przeszkadzaja, bo nie uczestnicza w zyciu publicznym, za to geje, lesbijki i transysci to banda chamow importowana z zachodu, ktora z butami wlazi w nasze zycie. pederasci chca praw, tak samo jak bezrobotni, rodziny wielodzietne, klerycy, mezczyzni w kobiecym ciele, zwiazkowcy etc. ale ja mowie: NIE! zerwac z przywilejami i prawami dla jakichkolwiek grup spolecznych! wprowadzic monarchie.. kropka. a nazistow, socjalistow, faszystow i komunistow palic wieszac i palic!
jesli ci pasuje, zeby cie trzymali za ryj to wprowadz sobie dyktature w pokoju ;] adolfons to taki frazeologizm, ktory ma swiadczyc o tym, ze jestes wyznawca hitlera i wielbicielem dziwek. nie jestes? oczywiscie, ze jestes nazisto-faszysta. probujesz ograniczac wolnosc innych przemoca/sila = benito śp. gen. Franco. nie probuje byc smieszny. moze mamy inne poczucie humoru. szczerze? wali mnie to czy sie z tego smiejesz paralelisto sucharowy :)