Uważam, że ten film powinien otrzymać znak firmowy Filmwebu "FilmWeb Poleca".Jeżeli otrzymał go Capote oraz Za wszelką cenę to nie widzę żadnych przeciwskazań czemu ten film miał by go nie dostać. A co wy o tym myślicie.
Oczywiście, że tak i myślę, że nikt nie będzie miał nic przeciwko, a już na pewno nie administratorzy - jeden z nich, przecież oznajmił ostatnio, że nie jest homofobem, nie jest stronniczy itp.
Pozdrawiam
Ja się zgadzam jak najbardziej ale moze nie spelnia wymogów formalnych, np ocena wieksza niz 8,5 albo cos takiego.
Ale za co?
W sumie to nie jest jakaś tam wielka rewelacja, tylko dobrze skrojony melodramat (choć lepszy moim zdaniem niż Sophie Scholl, które znaczek FW poleca ma). Nie ulegajmy histerii za sam fakt pokazania dwóch kochających się facetów to się jeszcze nic temu filmowi nie należy
Nie wiem czy histeria to najlepsze slowo. To prawda, ze to melodramat ale warto go polecic bo skloni to wielu ludzi, ktorzy normalnie na niego nie pojda do pojscia i moze rzuci nowe swiatlo na pozornie oklepany temat
Jak najbardziej! Dla mnie to jest rewelacjacja - właśnie dlatego,że nie jest to film efekciarski, a prosty. Ja na przykład cały czas o tym filmie myślę, chociaż widziałem go wczoraj. Ma świetnie skonstruowany scenariusz. Dlatego ważne jest, żeby zaznaczyć, że ten film może poruszyć nie tylko widzów utożsamiających się z problematyką.