PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 197 tys. ocen
7,4 10 1 197249
7,6 70 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain
ocenił(a) film na 10
Red_Carnage

Wiesz co człowieku rzygać mi się chce jak widzę taki text bez żadnej argumentacji, zresztą przy ocenianiu tego filmu zebrało się nadzwyczaj dużo zakompleksiałych prymitywów z ograniczonymi poglądami.
Film ten jest jednym z najinteligentniejszych Dzieł dotyczących homoseksualizmu. Porusza ten problem nie eksponując zbytnio erotyzmu, a ukazując dramat bohaterów.
A teraz wytłumacz mi drogi człowieku o takich samych, lub zbliżonych poglądach, co mój przedmówca, co masz przeciwko bochaterom filmmu.
są to zwykli ludzie genetycznie skarzeni, którzy odkryli w sobie powołanie do chomosexsualimu, i choć zdają sobie sprawę że źle robią nie są w stanie sie powstrzymać. Nie biorą przecież udziału w paradzie gejów, ten film nie propaguje homoseksualizmu.
Ps przepraszam ze troche bez sensu ale jestem wzburzony tekstami w rematach dotyczacych tego filmu,

użytkownik usunięty
magister1

"chomosexsualimu"

hahahaha!

pisze się HOMOSEKSUALIZMU!

ocenił(a) film na 10
Red_Carnage

W ogóle wiesz kto to jest transwestyta? Poza tym powstały juz filmy o trasnwestytach, jak choćby "Transamerica" ze wspaniałą Felicity Huffman w roli głównej.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
Red_Carnage

Zamiast się tak żołądkować poczytaj parę dyskusji z tego forum. Gwarantuję ci, że wszystko, co mógłbyś temu filmowi zarzucić, zostało mu już zarzucone przez kogoś innego i obkomentowane. Jeśli cię to interesuje poszperaj trochę. Pzdr.

użytkownik usunięty
Red_Carnage

Oczywiście nie zgadzam sie z autorem tego tematu!,,Tajemnica Brokeback Mountain" to najpiekniejszy film o miłościu, jaki w zyciu widzialem. Jestem poruszony i wzruszony!!! Zresta filmy o losach transwesytów juz dawno powstały np. film P. Almodovara ,,Wszystko o mojej matce".

Red_Carnage

Popieram davinciego... TY CHAMIE!!!! JAK ŚMIESZ?! JESTEŚ TYLKO ŻAŁOSNĄ NAMIASTKĄ CZŁOWIEKA!! PODOBNO CZŁOWIEKOWI "NIC CO LUDZKIE NIE JEST OBCE" WIĘC TY JESTEŚ JAKĄŚ ZMUTOWANĄ GNIDĄ!!! ZWYKLE GADAM JAK NAJĘTA ALE TERAZ MAM TYLKO JEDNO DO POWIEDZENIA: CHAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TO ŻE JESTEŚ HOMOFOBEM NIE ZNACZY, ŻE MASZ URACZAĆ SWOJĄ OPINIĄ LUDZI TOLERANCYJNYCH!! TAK NA PRWDĘ TO TY JESTEŚ INNY! PRZECZYTAJ SOBIE MOJA OPINIĘ W DRUGIM IDIOTYCZNYM TEMACIE STWORZONYM PRZEZ CIEBIE ŚMIECIU!!

ocenił(a) film na 5
Finding_Neverland

smieszne smieszne smieszne.. :)))) lubie czytac takie dyskusje. pozdrawiam wszystkich uczestnikow.

bornstubborn

Jane Austen , obawiam się ,że to Ty nie wiesz kim jest tranwestyta .
http://www.filmweb.pl/topic/517772/Transwestyta+czy+transeksualista++.html ," Transamerica " jest o transeksualiście ,ale o tranwestytach też powstał ciekawy film " Priscilla - królowa pustyni " .

ocenił(a) film na 10
onyx887

Dobra, ja się nie odzywam. Jestem idiotką, za każdym razem robię z siebie debila. Lepiej siedzieć cicho. I tego będę się trzymać.

ocenił(a) film na 1
Red_Carnage

masz racje ludzie są coraz bardziej rozmiękczeni. Słyszałem nawet że chcą wprowadzić coś takiego jak pozytywna pedofilia, a w holandii wystawiono geją pomnik. Zastanawiam się jaki będzie kolejny krok tej pseudotolerancji. Może niedługo powstanie związek zawodowy płatnych morderców.

użytkownik usunięty
Tulkas

Fajnie, ze sie wypowiedziałeś;-)Skoro mogą egzystować i wypowiadać się takie oszołomy jak, ty to dlaczego nie maja mieć prawa głosu we własnej sprawie miejszości seksualne, co?!Prosze cie bardzo, nie porównuj patologii z homoseksualnej orientacja z patologia, bo to żenujące!!!

użytkownik usunięty
Tulkas

Fajnie, ze sie wypowiedziałeś;-)Skoro mogą egzystować i wypowiadać się takie oszołomy jak, ty to dlaczego nie maja mieć prawa głosu, we własnej sprawie mniejszości seksualne, co?! Prosze cie bardzo, nie porównuj orientacji homoseksualnej z patologia, bo to żenujące!!!

ocenił(a) film na 1

A kto decyduje o tym co jest patologią a co nie? Jeszcze niedawno homoseksualizm zaliczał się do chorób psychicznych. Za 10 lat tzw pozytywna pedofilia będzie czymś powszechnym i tolerowanym co do tego nie mam żadnych wątpliwości

użytkownik usunięty
Tulkas

Dyskusja z Toba nie ma sensu!! Doucz sie prosze, bo sie ośmieszasz!

W dużej mierze zgadzam się z Aule... Tolerancyjność powinna mieć swoje granicę, inaczej już niedługo homoseksualizm zostanie uznany za coś naturalnego, a to już, w mojej opinii (wiem, że zaraz mnie zmieszacie z błotem) będzie złe. Homoseksualizm już zatacza coraz szersze kręgi, przez to, że tolerancja przekracza dopuszczalne granicę. Davinci l. - Twój nick i sposób wypowiedzi mówi sam za siebie, ja nie będę Cię potępiać, ale nie powiem, że homoseksualizm jest dobry i powinien być rozpowszechniany.

Filmy o gejach powinny być przestrogą, a nie zachęcać ludzi do stosunku płciowego z tą samą płcią.
Pozdrawiam...

ocenił(a) film na 9
_Ja_

A z drugiej strony - jeszcze wcale nie tak dawno temu kompletnie nienaturalny, nienormalny i zły wydawał się znacznej części (białego) społeczeństwa pomysł, by czarnoskórzy byli równi białym. Wcześniej - by kobiety były równe mężczyznom. I jakoś te pomysły w końcu przeszły i okazały się nie takie złe, nieprawdaż? Ja mam zasadę prostą jak Lepper - toleruję to, co nikomu krzywdy nie robi. I już. Zatem toleruję homoseksualistów, ale np. pedofilów - nie. Proste.

Straszysz "pozytywnymi pedofilami"... Masz rację, że zaczną się teraz w ten sam sposób domagać "równości", ale co z tego? Czy to wina homoseksualistów? Mają się zamknąc, żeby tamtych nie rozbestwiać? To przypomina trochę gadanie co poniektórych Amerykanów: "Jak my wam, polaczki wizy zniesiemy, to zaraz się tego 20 innych krajów zacznie domagać. Więc wam nie zniesiemy". Ech...

Tulkas

Czyli GEJ = MORDERCA?! Co ty za debine przykłady dajesz?! Jak możesz to porównywać?! Tolerancja dla homoseksualistów anie morderców czytać nie umiesz?! Homoseksualisna to nie morderca, to dwie różne sprawy, które nie mają ze soba NIC wspólnego. Bo pewnie jak morderca homoseksualista to źle a jak mordercą nie byłby gej to jest w porządku?!

Finding_Neverland

Aule czyżby grunt usówał ci się spod nóg? Tylko takj żałosne osoby ja ty, czepiają się zupełnie niezwiązanych rzeczy w jakiejś sprawie. A CO MA DO HOMOSEKSUALIZMU PATOLOGIA, CHOROBA I PEDOFILIA?! Powiesz mi łaskawie?! Pedofilami są też "nie geje" znaczy, że ci robią dobrze? Pedofil nie gej jest ok? Litośći aż żal dupe ściska!! Zastanów się co za głupoty wygadujesz!

użytkownik usunięty
Finding_Neverland

Dziekuje Maggie, widze, ze mam w Tobie oparcie:-)Chociaż uważam, ze tak zaciekłe tłumaczenie pewnym osobom podstawowych prawd nie ma sensu, tak wiec nie denerwuj sie:-)Pozdrawiam z Bydgoszczy.

Red_Carnage

Z Bydzi?? Ja z Nakła ;P Masz rację. Taka osoba nigdy nie zrozumie podobnej rzeczy, chyba, ze zostanie nią sama doświadczona. Miło, że nie jestem sama!

Finding_Neverland

Jesteście żałośni :/ i nie umieci dobrze zinterpretować jego wypowiedzi :/ nie napisał że gaye to mrdercy!! tylko dał przykład tej "tolerancji". Radze wam się dobrze wczytywać w to co ktoś pisze bo ludzie na tak niskim poziome mają kłopoty z interpretacją wypowiedzi ludzi na nieco wyższym poziomie. Aule ma racje !! pozdrawiam

użytkownik usunięty
Asia_53

Dobrze, ze Ty umiesz czytac, gratuluje! Rozpatrywanie homoseksualizmu w kategoraich, ktore przedstawia kolega jest żałosne. Podłoże bycia homoseskualista i konsekswencje tego, są calkowicie inne niż morderstw czy pedofilii. To chyba jasne, co?! A jak nie to radze sie douczyc z kolega. Zrezta założe sie, ze juz dwie panie w łózku koledze nie przeszkadzaja tylko miłość i seks dwoch facetów czy to nie hipokryzja.

zgadzam się że to zupełnie co innego, ale on dał tylko przykład, wydaje mi się że nie rozumiesz pojęcia przykład :/ Nie rozumiem dlaczego jest teraz modna ta tolerancja. Po co Bóg stworzył kobiete i mężczyzne ?? gdyby chciał żeby pary składały się z dwóch ludzi o tej samej płci to by stworzył tylko jedną płeć nie sądzisz ?? w ogóle to homosekzualizm jest chorobą psychiczną. pozdrawiam

użytkownik usunięty
Asia_53

W którym momemcie napisałem to, co mi zarzucasz?! Homoseskualizm jest tak samo wpisany w nature istot zywych, jak heteroseksualizm czy biseksualizm. Procent homoseksualistow przez wieki jest podobny i to dowod chciazby na to, ze w dzisiejszych czas nie ma mody na homosek. tylko wiecej sie na szczescie o nim mowi. I jesli homoseskualisci nie robia nikomu krzywdy (przeciwnie jest z mordercami i pedofilami, dlatego przeciwstawiam sie takim porownaniom!!!)i sa takimi samymi pełnowartościowymi, czasmi nawet bardziej wartosciowymi artystami, obywatelami( są wielkimi artystami, przywódcami, naukowcami), jak Ty czy ja to dlaczego mamy homoseksualizm dyskryminowac. Uważam, ze Twoja niechec i atak na kazdego kto mysli inaczej wynika z zabużonego obrazu świata. Zajmij sie soba i daj zyc innych ludziom. Jesli masz jakies konkretne dowody na to, ze Bog stwozyl tylko heteroseksualistow-jesli w ogole stworzyl-ja sie upieram zy teorii ewolucjii, to podaj te dowody. A jesli nie masz to pozwol, ze nauka zajmie sie kwestia homo., a jak nrazie udawadnie, ze to nie żadna dewiacja. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Asia_53

Kiedy podaje się przykład, to raczej musi on być trafny, a nie beznadziejny. Poza tym nie zauważyłam, żeby kolega Aule określał homoseksualizm jako przykład. Pisał tylko o nim. Nie powinnaś poza tym powoływać się na Boga w ten sposób. Istnieje mnóstwo ludzi, którzy są ateistami lub wyznają inną religię niż chrześcijaństwo (które wyznaje około 30% ludności świata). Dla niewierzących homoseksualizm jest problemem, ponieważ od zawsze łączono się w związki mieszane, kobieta-mężczyzna. Zapominamy jednak, że homoseksualizm to nie wytwór czasów współczesnych. Geje i lesbijki żyli już w antyku. Nie byli wtedy napiętnowani, chociaż mogli dobierać się tylko w myśl zasady uczeń - nauczyciel (młody i starszy, dojrzały mężczyzna). Pamiętajmy, że na wielu antycznych wazach, skorupach, zachowały się obrazy sugerujące homoseksulaność. Podczas wojen, gdy żołnierze przez długi czas nie widzieli się ze swoimi żonami, stosunki seksualne między mężczyznami uważano za koleżeńską przysługę. Orientacja homoseksualna stała się "zła" dopiero w czasach narodzin Chrześciajaństwa, wtedy to homoseksualni zaczęli być odrzucani. W średniowieczu bezlitośnie tępiono homoseksualizm, uważając go za bratanie się z diabłem, czy formę czarownictwa. Pojęcie "homoseksualizm" powstałe dopiero 150 lat temu, kiedy to zaczeto interesować się ludzka seksualnością. (pojęcie "heteroseksualizm" jest jeszcze młodsze). Początkowo przyczyn tej preferencji seksualnej dopatrywano się w deformacji psychiki, jendak z dnia na dzień naukowcy uznali normalność homoseksualizmu, powstał termin "normalność homoseksualizmu". Istnieje błędne przkonanie, jakoby AIDS było przyczyną homoseksualizmu, istaniało w kręgach homoseksualnych i było przenoszone na niczemu winnych heteroseksualistów. Nic bardziej błędnego - wirus HIV i AIDS występują zarówno u ludzi homo- jak i heteroseksualnych. Nie można się nim zarazić przez stosunek z gejem, tylko dltego, że jest gejem. Ale to już chyba wiecie, więc nie będę się rozpisywać. Chciałabym jeszcze napisać coś o zachowaniu zwierząt. Otóż homoseksualizm występuje w królestwie zwierząt, zwłaszcza wśród gatunków najbardziej spokrwnionych z człowiekiem (szympansy). Przytoczę kilka istotnych faktów: Prawie jedna czwarta potomstwa czarnych łabędzi wychowywana jest przez pary homoseksualne. Zyjące ze sobą samce łączą się z samicą tylko w celu posiadania młodych. Kiedy zniesie jaja - odpędzają ją i wysiadują je samodzielnie, a następnie wspólnie opiekują się pisklętami. Według naukowców, np. wsród żyraf czy bizonów amerykańskich, zachowania homoseksualne bywają częstsze niż heteroseksualne. W przypadku pingwinów zaobserwowano, że niektóre osobniki płci męskiej łączą się w pary na całe życie i zdarza się, że wspólnie budują gniazdo, w którym zamiast jajka umieszczają kamień prubując wysiadywać go. W 2004 roku pracownicy Centralnego Parku Zoo w USA eksperymentalnie podmienili jednej męskiej parze pingwinów kamien na prawdziwe jajko po czym zaobserwowali, że wyklute piskle para pingwinów otoczyła taką samą opieką jak pary osobników przeciwnej płci.[9]. Zachowania homoseksualne wśród pingwinów także potwierdziły zoo w Niemczech, Japonii i Nowej Zelandii. Widzimy więc, że zachowanie homoseksualne jest naturalne, stworzone przez naturę, nie wymyślone przez człowieka. Szczególnie trafia do mnie przykład szympansów - są blisko spokrewnione z człowiekiem. Ktoś może napisać, że ludzie to nie zwierzęta, są cywilizowani, nie muszą zachowywać się jak z buszu. Po pierwsze - być homoseksualistą nie znaczy zachowywać się jak w buszu. Po drugie - trzeba przyznać, że ludzi nie zatracili do końca wszystkich swoich "dzikich" cech (chociaż zredukował nam się ogon) - przykładem może być chociażby seks, heteroseksualny seks. Pożądanie jest zachowaniem naturalnym, nieszkodliwym. To nie ludzie go wymyślili, tylko natura. Tak jest od zawsze. Jeśli mam być szczera, to muszę wyznać, iż choć nie sprzeciwiam się homoseksualizmowi, to mam pewne opory. Po prostu zostałam wychowana w niewiedzy czym homoseksualizm w ogóle jest. W dzisiejszych czasach młodzież jest okrutna - potrafi zaszczuć każdemu młodemu człowiekowi umysł chorymi słowami i obrazami. Kto by akceptował "cioty"? Wyrasta się w przkoenaiu, że "pedały" to debile. Jeśli ktoś sam nie odkryje prawdy, nie odkryje jak naprawdę jest, to może być ciężko. Odrzuca mnie na widok mężczyzn ubranych w różowe, obcisłe bluzki i spodnie, zachowujących się...dziwnie, ale trzeba pamiętać o tym, że to właśnie przez ich zachowanie geje i lesbijki są odbierani tak negatywnie przez społeczeństwo. Dlaczego? Bo tylko oni są widoczni. Inni homoseksualiści cierpią z powodu ich zachowania, ponieważ są normalni. Są zwykłymi ludźmi, nie wyróżniającymi się z tłumu. Te wszystkie parady... Z jednej strony rozumiem, ze tak chcą zwrócić na siebie uwagę, wyegzekwować swoje prawa. Z drugiej strony czasami przynosi to wręz odwrotne skutki. Istnieje także mit, według którego homoseksualiści t sami pedofile. Dlaczego? Ogólem sądzi się, że myślą oni tylko o seksie. Tylko seks, seks, seks. Jest to przekoanie błędne. Przecież żyją, pracują, zachowują się normalnie. Nie twierdzę, że nie myśla o seksie. Ale który heteroseksualista nie myśli o seksie? Jest to naturalne zachowanie ludzkie (i nie tylko) i nie jest niczym złym. Nie wolno jednak myśleć, że homoseksualiści to zwierzęta myślące tylko o stosunkach seskualnych. Jestem katoliczką - tak mnie wychowano. Nie zgadzam się jednak z wszystkimi naukami Kościoła. To samo tyczy sie Papieża jana Pawła II. Nie powiem na niego złego słowa, uważam, że ył jednym z największych ludzi w historii, kochał wszystkich, bez względu na narodowość i wyznanie. Był jednak bardzo konserwatywny - trzymał się sztywno zasad Kościoła Katolickiego, a ja uważam, ze niektóre z nich nie są dobre. I nie mówię dlatego, ze w jakiś sposób szczególnie mnie ograniczają. Sądzę, że są inne, lepsze rozwiązania. Podsumowując (przepraszam za tak długi wykład, jednak postanowiłam wreszcie napisać to, co myślę) - nie potępiam homoseksualizmu, nie popieram Kościoła w tej sprawie. Co nie przeszkadza mi wierzyć w Boga. Tego nikt mi nie zabroni.

użytkownik usunięty
Ellesmera

Ciekawy i prawdziwy tekst. ,,Odrzuca mnie na widok mężczyzn ubranych w różowe, obcisłe bluzki i spodnie, zachowujących się...dziwnie, ale trzeba pamiętać o tym, że to właśnie przez ich zachowanie geje i lesbijki są odbierani tak negatywnie przez społeczeństwo." Co do tego zdania: Uważam, ze obsceniczne zachowania niektorych gejow i lesbijek drażnia mnie, sa godne krytyki i rzutuja negatywnie na opinie całosci miejszosci seksualnej. Zauważmy, ze obok tej ,,świty", czestych bywalców klubow gejowskich jest jeszcze grupa homoseksualistów, ktorzy zachowuja sie zwyczajnie, sa bardzo wartosciowymi obywatelami na wysokich stanowiskach. Wiele osob podziwiamy za ich wklad w historie, kulture i nauke- to takze homoseksualisci, wiec nie oceniajmy ich przez pryzmat ,,łóżka" lecz dokonan na polu zawodowym, a wtedy sie okaże ze to ludzie warci szacunku, mogacy byc wzorem.

ocenił(a) film na 10

Oczywiście. Wielu artstów i innych wielkich ludzi było homoseksualistami lub biseksualistami (bo rozumiem, że do nich niektórzy też mają pretensje?), jak choćby Leonardo DaVinci, kilku królów Polski, Frida Kahlo, bodajże (chyba była biseksualistką).

Ellesmera

zgadzam sie co do tego ze bardziej agresywni geje paradujacy w stringach psuja ogolny obraz homosexualistow - celna uwaga.
jednoczesnie chce powiedziec ze dziwi mnie argument mowiacy o tym ze to zjawisko wystepuje tez w swiecie zwierzat - dlaczego niby ma to swiadczyc o normalnosci homosexualizmu? przecez zwierzeta tez choruja!!!

ocenił(a) film na 1
Red_Carnage

WIDZE ze sie rospisaliscie Aula i Asia pozdrawiam!!!!! a ty maggie i davinci jestescie wrecz smieszni!!!!!!!!! Broncie tego ,,dziwnego zjawiska,, ale i tak wiekszosc ludzi tak ja i kosciol mysli o tym czyms tak samo jak my!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

użytkownik usunięty
Red_Carnage

Wasza sprawa, co myslicie!!! spalcie homo na stosach bo to umiecie ( wy i kościół) robic nalepiej, gdyz to nie wymaga myslenia. Tylko bardzo sie dziwie, ze w ogole wchodzicie na forum filmu, ktory traktuje o takim dziwnym zjawiskiem, dziwie sie, ze was nie opetało!!!;/

użytkownik usunięty

Dla Twojej informacji, homoseksualizm wsród ksiezy to bardzo powszechne ,,zjawisko" i zacytuje wypowiedz Annie Proulx autorki opowiadania ,,Tajemnica Brokeback Mountain", która zapytana ,,czy nie boi sie, że film kogoś urazi", odpowiedziała: ,,Jedymi ludzie, którzy moga miec problem z tym filmem, to ci, którzy są niepewni siebie i swojej seksualności. Jack i Ennis zapewne mieliby z nim problem"

Red_Carnage

Kościoł?? Właśnie tam jest najwiecej homoseksualistów. P.S. To nie jest choroba, troche tolerancji ludzie. I nie porównujcie homoseksualizmy z pedofilią. Pedofilia to zboczenie, homoseksualizm orientacja. Wszystko na temat. Pozdro.

Red_Carnage

ASIA MA RACJĘ?! TRZEBA BYC TOTALNYM IDIOTĄ TAK JAK ONA ŻEBY NIE ZAUWAŻYĆ ŻE TEMAT SIĘ ROZWINĄŁ I ZAHACZYŁ O INNE SPRAWY!! ASIU TY CHYBA NIE WIESZ CO TO ZNACZY "ROZWINĄŁ" PRAWDA?! BO MAM WRAŻENIE, ŻE ZATRZYMAŁAŚ SIE W MIEJSCU JEŚLI CHODZI O "ROZWÓJ"... NIE ROZUMIESZ PO POLSKU?! PODEJRZEWAM ŻE GDYBYŚ NIE MIAŁA TABLICZKI NA DRZWIACH WEJŚCIOWYCH DO SWOJEGO DOMU NIE WIEDZIAŁABYŚ JAK SIĘ NAZYWASZ... WIDZISZ?! DYSKUSJA SIĘ "ROZWIJA" ZAHACZYŁAM O TEMAT TWOJEGO "ROZWIJANIA" CZYLI O POZORNIE NIZGODNY Z TEMATEM ALE WAŻNY BO TY SIĘ NIE "ROZWIJASZ"... UNDERSTAND?! JA JESTEM ŚMIESZNA?! JA I DAVINCI JESTEŚMY ŚMIESZNI?! TO POCOŚ NA TEN TEMAT WCHODZIŁ I PIERDOŁY POWYPISYWAŁ?! KTOS CIE PROSIŁ O ROZSIEWANIE NASIENIA WSZEOGARNIAJĄCEJ GŁUPOTY, NIETOLERANCJI I CHAMSTWA?! O! JUŻ WIEM TY ASIA I AULA JESTEŚCIE NA PODOBNYM POZIOMIE UMYSŁOWYM! NIE "ROZWIJACIE" SIĘ TAK JAK DYSKUSJA?! NO CÓŻ...

Finding_Neverland

nie obrażaj mnie Ty dziw.. jak będziesz pisała tak dalej to puszczą mi nerwy i napisze to co czuje i nie obchodzi mnie że mnie zablokują... idź się lecz Maggie

ocenił(a) film na 1
Red_Carnage

"Homoseskualizm jest tak samo wpisany w nature istot zywych, jak heteroseksualizm czy biseksualizm"

Różne inne choroby psychiczne są wpisane w nature istot żywych od wieków ale tego że są chorobami nikt nie podważa.

"jesli homoseskualisci nie robia nikomu krzywdy (przeciwnie jest z mordercami i pedofilami, dlatego przeciwstawiam sie takim porownaniom!!!)"

Ile razy mam powtarzać że to nie porównanie tylko przykład. Co do tego czy pedofile robią coś złego to wasza pseudotolerancyjna elita ma już wątpliwości.

"to dlaczego mamy homoseksualizm dyskryminowac"

a czy ja mówie coś o dyskryminacji?

"Procent homoseksualistow przez wieki jest podobny i to dowod chciazby na to, ze w dzisiejszych czas nie ma mody na homosek"

Ale ja nie mówie o modzie na homoseksualizm tylko o modzie na pseudotolerancje która toleruje wszystko i wszystkich

"Uważam, ze Twoja niechec i atak na kazdego kto mysli inaczej wynika z zabużonego obrazu świata"

My tylko wyrażamy swoje zdanie wolność słowa polega na tym że każdy ma prawo mieć własną opinie a wy nas wyzywacie od oszołomów chamów prostaków itd

"Jesli masz jakies konkretne dowody na to, ze Bog stwozyl tylko heteroseksualistow"

Bóg nie stworzył heteroseksualistów tylko kobiety i mężczyzn żeby mogli podtrzymać nasz gatunek. Słów heteroseksualizm czy homoseksualizm nie powinno być w słownikach. Każdemu człowiekowi został dany instynkt żeby odczuwał pociąg do osób płci przciwnej aby można było podtrzymać gatunek. Jeśli jest odwrotnie to znaczy że jest chory.

"Kiedy podaje się przykład, to raczej musi on być trafny, a nie beznadziejny"

Każdy przykład jest dobry żeby zobrazować to co masz na myśli.

"Otóż homoseksualizm występuje w królestwie zwierząt, zwłaszcza wśród gatunków najbardziej spokrwnionych z człowiekiem"

a to już zwierzęta nie mogą chorować?

"Wasza sprawa, co myslicie!!! spalcie homo na stosach bo to umiecie ( wy i kościół) robić najlepiej"

Chyba coś ci się kościół pomylił z inkwizycją.

użytkownik usunięty
Tulkas

,,Chyba coś ci się kościół pomylił z inkwizycją"- Inkwizycja (łac. Inquisitio ? ?śledztwo?, ?badanie?) to w Kościele katolickim instytucja powołana w XII w. do przeprowadzania zarówno śledztwa jak i procesu sądowego w przypadkach herezji, niezależna od sądów biskupich oraz od świeckiej władzy sądowniczej, podległa papieżowi. Mielem na mysli kosciol w znaczeniu instytucji, a nie posoborowej wspolnoty wiernych.

Homoseksualizm ? zaangażowanie psychoemocjonalne i/lub pociąg seksualny pomiędzy osobami tej samej płci. Jedna z orientacji seksualnych obok heteroseksualizmu, czyli popędu do płci przeciwnej i biseksualizmu, czyli popędu ukierunkowanego na obie płci.
1991 roku Światowa Organizacja Zdrowia, działająca na szczeblu międzynarodowym w ramach ONZ i skupiająca 193 kraje członkowskie, wykreśliła homoseksualizm z listy chorób i zaburzeń. Stwierdziła również, iż żadna orientacja seksualna (w tym homoseksualna) nie powinna być przez nikogo traktowana jako zaburzenie. Wcześniej, w 1973 roku, podobnego wykreślenia dokonało Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne w USA na szczeblu krajowym.

a czy ja mówie coś o dyskryminacji?
Nie, nie mowisz dyskryminujesz!!!
Dyskryminacja (łac. discriminatio = 'rozróżnianie') - upośledzenie lub prześladowanie jednostki bądź grupy społecznej, na przykład ze względu na jej pochodzenie etniczne, orientację seksualną, przynależność klasową, narodową, rasową bądź wyznaniową albo na płeć lub wiek. Chodzi o ogół działań zarówno świadomych, jak i nieuświadomionych, zmierzających do pozbawienia dyskryminowanych osób praw i korzyści przysługujących wszystkim ludziom.
Homofobia (od słów "homoseksualizm" i "fobia") - lęk przed zetknięciem się z osobami o orientacji homoseksualnej, wstręt, niechęć, nienawiść wobec osób o orientacji homoseksualnej lub potępianie takich osób.

Pasuje do twojej osoby jak ulał, wiec sie nie zapieraj,ze nie dyskryminujesz. Mozna nie rozumiec, mozna nie tolerowac, ale nie mozna upierac sie przy głupotach!!

ocenił(a) film na 1

davinci aleś Ty mądry !! długo zajeło Ci szukanie tego w internecie ?? czy tam w słowniku?? skoro już jesteśmy przy słowniku radze Ci sprawdzić co oznacza słowo przykład.

"Homoseskualizm jest tak samo wpisany w nature istot zywych, jak heteroseksualizm czy biseksualizm"
inne choroby też są wpisane w nature istot żywych np: choroba downa z całym szacunkiem oczywiście i co może mi powiesz że down to nie choroba ?? ach tak po co ja pisze "np" przecież Ty nie wiesz co to znaczy to ja Ci wytłumacze to znaczy: naprzykład a no tak Ty nie wiesz co to znaczy przykład. Sprawdż w słowniku. i co zaraz mi zarzucisz że mówie że gaye mają downa, bo po tym co tu piszesz wydaje mi sie że masz kłopoty z interpretacją wypowiedzi.

"Podłoże bycia homoseskualista i konsekswencje tego, są calkowicie inne niż morderstw czy pedofilii."
tutaj to już się wypowiadałam sprawdż w słowniku języka polskiego co oznacza przykład.

"Zrezta założe sie, ze juz dwie panie w łózku koledze nie przeszkadzaja tylko miłość i seks dwoch facetów czy to nie hipokryzja."
jak Ty możesz w ogóle tak mówić !! zastanów się trzy razy zanim coś napiszesz. Wiesz zastanawiam się czy Ty wiesz co to znaczy hipokryzja, bo jak nie wiesz co to znaczy prosty wyraz przykład to i z tym możesz mieć kłopoty.

"A jak nie to radze sie douczyc z kolega. "
sam sie douczaj.... radze Ci wziąśc korepetycje z języka Polskiego bo Ty nawet z interpretacją masz problemy :/

spalcie homo na stosach bo to umiecie ( wy i kościół) robic nalepiej, gdyz to nie wymaga myslenia.
to twoja beznadziejna wypowiedź nie wymaga myślenie :/

sorry ile Ty masz lat ?? bo mi sie wydaje że z 10

Tulkas

sorry tą ostatnią wypowiedź ja napisałam tylko z kąta brata nie zauważyłam że jest zalogowany

Tulkas

On ma 10?! Wybacz ale to ty jesteś niedorosła psyhicznie!! (w fizyczność nie wnikam bo się brzydzę). A może kryjesz swoje gówniarstwo za bezsensownymi atakami na davinciego a propos jego wieku?? Osiągnęłaś swój cel - ŻAL MI CIĘ!

Finding_Neverland

Magie Ty jesteś jeszcze bardziej niedorozwinięta niż on więc Tobie nie będe nawet odpisywała na te bzdury które piszesz... żal dupe ściska naprawde żal mi Ciebie bo jak ktoś broni gayów to nie może być normalny

Asia_53

Po pierwsze: Maggie pisze się przez 2 g choć raz w życiu napręż ten mięsień nazywany mózgiem, którego u ciebie nastąpił deficyt... Żal ci dupę ściska?? Może idź się wypróżnić... Masz rację ja jestem zbyt normalna na konwersację z tobą... Sugerujesz, że geje są źli albo, że są podrasą tak? Że Bóg ich nie kocha bo sa inni? Zaskoczę cie... Poza tym nie powołuj się na Boga bo mi żal ściska tę tylną część ciała, tylko ja nie mam z nią problemów, jakie najwyraźniej masz ty... Ta dyskusja do niczego nie prowadzi, bo ja z niej wyjde jak weszłam a ty niestety nie zmądrzejesz... Szkoda...

Finding_Neverland

Maggie ach tak przepraszam bardzo jak mogłam zrobić taki błąd... buhahaha jak już mówiłam z Tobą nie dyskutuje

Asia_53

A wiesz, że homoseksualizm to większy "problem" 9jak sądzą niedouczki) niż możesz objąć tym swoim orzeszkowo malutkim móżdżkiem... To może dotknąć twojego dziecka, wnuka... Co byś zrobiła gdyb ktoś dyskryminował TWOJE dziecko?? Stanęłabyś w rzedzie i opowiadała, że Bóg go nie kocha? Że jest chore psyhicznie?? Że jest podgatunkiem?? Niezmiernie wychowawcze! Congratulions!

użytkownik usunięty
Finding_Neverland

Uwielbiam Cię!!!!:-) Uwielbiam Cię!!!!:-) Uwielbiam Cię!!!!:-)

użytkownik usunięty
Finding_Neverland

To mamy rodzina homofobie i głupote za razem:)ale nie dyskutuje juz z tymi ludzmi, bo to do niczego nie prowadzi:-/

użytkownik usunięty
Tulkas

Jesli nie ma sie konkretnych argunentów to reaguje sie złoscią i grubiaństwem. Ogólnie rzecz biorac, jestes bardzo sfrustrawana. Nie bede szczepił języka na takie argumenty, radziłbym Tobie poczytac kilka naukowych pozycji i nie wywracac ,,kota ogonem". Z Twojej interpretacji to wnioskuje, ze sama masz downa i przy tym sie ciagle powtarzasz.
"Zrezta założe sie, ze juz dwie panie w łózku koledze nie przeszkadzaja tylko miłość i seks dwoch facetów czy to nie hipokryzja."
Co do hipokryzji: Hipokryzja (od gr. hypokrisis, udawanie, hipokryzja) - zachowanie lub sposób myślenia i działania charakteryzujący się niespójnością stosowanych zasad moralnych.
Cos ci jeszcze nie gra?!!!
Od kiedy posiłkowanie sie pozycjami naukowymi jest czyms zdroznym, ale spoko...rozumie Ciebie...:-/
Wiesz pogadałbym z Toba jeszcze, ale Twoj brak argumentów mnie nudzi wiec sobie poczytaj np.( używam, i wiem, co to jest ,,przykład"
chociaz uważam powinien on byc czasami trafiony, aby go uznac za jakas tam ilustracje) ,,Opowiesci z Narnii" zamiast wypowiadac sie na tematy, o ktorych nie masz pojecia.

Myśle,ze te kilka hasel z Encyklopedii poszerzyło Twoj światopogląd???
Owocnej pracy nad soba;-)

"Jesli nie ma sie konkretnych argunentów to reaguje sie złoscią i grubiaństwem."
sorry ale napisałam tylko co o Tobie myśle

"Z Twojej interpretacji to wnioskuje, ze sama masz downa i przy tym sie ciagle powtarzasz. "
to chyba Ty źle zinterpretowałeś moją wypowiedż skoro tak piszesz :/

"Co do hipokryzji: Hipokryzja (od gr. hypokrisis, udawanie, hipokryzja) - zachowanie lub sposób myślenia i działania charakteryzujący się niespójnością stosowanych zasad moralnych. "
Nie mówiłam ze nie potrafisz wyszukać w słowniku tego wyrazu lecz nie wiesz co to znaczy

Asia_53

ja też potrafie coś przepisać ze słownika

Asia_53

a argumenty mam... ale nie będe powtarzała tego co Aule napisał bo ja uważam tak samo jak on