PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197515
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Obejrzałam film, jestem pod naprawdę wielkim wrażeniem, zakochałam się w tej historii i uważam,
że jest o wiele romantyczniejsza od wielu miłosnych historii dotyczących heteroseksualnych
związków, Na prawdę cieżko jest mi przestać myśleć o tej jakże wzruszającej histroii :')
Czy wy też tak macie?
Jeszcze jedno pytanie..
Gdy po śmierci Jacka, Ennis odwiedza jego rodziców oni mówią mu, że Jack zawsze opowiadał,
że przyjedzie z Ennisem odbudować ranczo i postawią tu dom, ale po kilku latach przyjechał z
innym mężczyzną...
Nie wiem czy dobrze myślę, ale czy to oznacza, że Jack zdradzał nie tylko Laureen, ale też
Ennisa, i czy jego kochankiem był ten facet z którego rozgadaną żoną tańczył podczas spotkania
ze znajomymi ?

ocenił(a) film na 10
yomezuza

Tak. Jack bardzo tęsknił za Ennisem, który nie potrafił się przemóc , wyjść na przeciw wszystkim niepowodzeniom i związać się z Jack'iem na stałe. Jack nie wytrzymał presji, musiał się jakoś wyładować, zapomnieć, w szczególności wtedy, gdy po rozwodzie Ennisa, ten go spławił. Pojechał do Meksyku, gdzie zdradził Ennisa z męską prostytutką. Wielce prawdopodobne, a niemal pewne jest również to, że mężczyzna, o którym wspomina ojciec Jack'a, to wspomniany przez Ciebie mąż tej gadatliwej kobiety.

ocenił(a) film na 10
justinnes

dzięki za rozwianie wątpliwości : ) ,o boże to takie smutne ; (

ocenił(a) film na 10
yomezuza

Ogólnie bardzo smutny film, ale jakże pouczający.... Te wszystkie tragedie nigdy nie miałyby miejsca, gdyby nie ówczesna nietolerancja. Ennis i Jack byliby po prostu razem, szczęśliwi, nie krzywdziliby innych, siebie wzajemnie. Oboje skończyli tragicznie. A wszystko za sprawą jednego lata... które pokierowało ich całym życiem. Na szczęście w Stanach i wielu innych miejscach stosunek do odmienności uległ już zmianie, czego niestety nie można powiedzieć o Polsce, analizując chociażby zachowania ludzi komentujących złośliwie i z nienawiścią ten film :(

justinnes

Jak dobrze to ujęłaś.