może to wszystko co się wydarzyło w filmie teraz dzieje się w ich życiu...może łączy ich coś więcej niż przyjaźń....
Jake Gyllenhaal będzie ojcem chrzestnym córki Heatha Ledgera
Heath Ledger (26 l., "Nieustraszeni bracia Grimm") tak bardzo zaprzyjaźnił się ze swoim partnerem z filmu "Tajemnica Brokeback Mountain" Jake'm Gyllenhaalem (25 l., "Jarhead: żołnierz piechoty morskiej"), że poprosił go o zostanie ojcem chrzestnym swojej 4-miesięcznej córeczki - Matyldy.
Gyllenhaal, któremu rola w filmie Anga Lee przyniosła nagrodę brytyjskiego przemysłu filmowego BAFTA w kategorii najlepszy aktor drugoplanowy., uważa, że praca na planie "Tajemnicy Brokeback Mountain" zaowocowała wielką przyjaźnią między nim a Ledgerem.
"Heath i ja jesteśmy teraz najlepszymi przyjaciółmi. Realizacja tego filmu była dla nas bardzo intensywnym doświadczeniem" - mówi Gyllenhaal.
"Właśnie zostałem poproszony o zostanie ojcem chrzestnym córki Heatha - Matyldy, co jest dla mnie wielkim honorem" - dodał Gyllenhaal.
Gdyby ktoś miał jeszcze wątpliwości dotyczące bliskich relacji na planie filmu Anga Lee, powinien wiedzieć, że mamą Matyldy jest Michelle Williams (25 l.,l "Dróżnik"), nominowana do Oscara w kategorii "najlepsza aktorka drugoplanowa" za rolę w ..."Tajemnicy Brokeback Mountain".