Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197568
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Jestem gejem

ocenił(a) film na 10

Cześć od dziecka jestem osobą homoseksualną mam 17 prawie 18 lat. Moja rodzina o tym nie wiem i chyba nigdy nie odwarze się im o tym powiedzieć moi rodzice są staroświeccy i nie chce im tego zrobić. Chce być po prostu szczęśliwy a nie żyć w kłamstwie z kobietą.Też mam marzenia a ten film naprawdę mi się podobał był to mój pierwszy film o gejach w roli głównej.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
musicalme

I dobrze. A ja hetero i się nie chwalę. :>

Hordeman89

Jesteś perfidnym kłamcą.

Gdybyś był hetero, to nie manifestowałbyś tego na forum. Tylko krypto-geje to robią.
Po drugie właśnie chwalisz się, że jesteś hetero.
Po trzecie jesteś gejem.

użytkownik usunięty
Kastratek

Dał 8 Tajemnicy, więc hetero na 100%. Kryptogeje dają 1 lub 2.

ja dałem 1, a z homoseksualizmem (pomijając rzekomą homofobię) nie mam nic wspólnego.

ocenił(a) film na 4
Dziadek_bez_dowodu

To ciekawe "dziaduniu" po co tutaj jesteś, w tym temacie homoseksualizmu, skoro z homoseksualizmem (czy też z homoseksualistkami/ homoseksualistami) rzekomo nie masz nic a nic współnego, hm... ciekawe?...

Hordeman89

A ja jestem lepszy od was wszystkich bo jestem biseksualny ! HA ! No i co teraz cioty ??? Zatkało te wasze ruskie kakaowe oko, hmmm !?

użytkownik usunięty
Kroth

Biseksualiści są najokropniejsi, wystarczy spojrzeć na Jacykowa :P

I na ciebie, okropieństwo

Decepticon

No nie chciałem, miałem na myśli kogo innego.

ocenił(a) film na 4

Ymm?!?
Więcej tolerancji, więcej tolerancji, zdecydowanie więcej tolerancji dla odmiennych orientacji - trzeba iść z postępem! ;-)

ocenił(a) film na 10
musicalme

Wiesz uważam że każdy ma prawo byc tym kim chce i Ty też masz do tego pełne prawo nie wstydz sie tego kim jestes co czujesz bo nie masz sie czego wstydzic. Czasami zastanawiam sie co bym zrobila gdybym z moja obsesja na punkcie facetów hehe:) sama urodzila sie meżczyzna..i wiesz co? do niczego bym sie nie zmuszała i Tobie też tego życze a i jeszcze dużo szcześcia:) pozdrawiam Cie serdecznie:)

ocenił(a) film na 7
musicalme

HALO!!! Filmweb służy do dyskusji NA TEMAT FILMÓW! Fascynujące historie z życia wzięte to nie tu! Dyskusje światopoglądowo-metafizyczne to na onecie jak ktoś ma potrzebę pochwalić się swoim złożonym stosunkiem do rzeczy wszelakich!!! Ten koment do wszystkich, nie tylko do rozpoczynającego wątek :P

musicalme

hurra, a co to ma wspólnego z dyskusjami na temat tego ,,arcydzieła''

Kamillu25

Tyle co twoja wypowiedź z inteligencją,czyli mało wspólnego..
"znawco filmowy"

Damx123

czemu mnie obrażasz, ja nikogo nie obraziłem ani nie osądziłem, stwierdziłem, że to nie miejsce na dzielenie się swoją seksualnością i tyle, nigdy też nie deklarowałem się jako znawca, takie filmy budzą u mnie obrzydzenie i tyle!

Kamillu25

No właśnie to nie miejsce na dzielenie się tym ani ocenianie tego jak ty to robisz..
Każdy ma swoje życie,dla jednych to nie jest obrzydliwe
Jeśli dwóch facetów albo dwie kobiety się kochają to to jest piękne i życzę im szczęścia
Mają prawo do miłości i do szczęścia jak każdy inny.
To moje zdanie.
Nie wtrącam się do innych,mam swoje życie.

Damx123

widzę, że jesteś bardzo ,,tolerancyjny'' i ,,postępowy'',
we mnie budzi to obrzydzenie, budzi czyn, a nie ludzie, potępiam czyn a nie ludzi, a to jest różnica, nie jest dla mnie miłość dwóch panów bądź dwóch kobiet czymś pięknym i godnym pokazywania w kinie

uważam, że ci ludzie źle i tyle na ten temat,

ocenił(a) film na 9
Damx123

damx123
twoja ocena "oszukać przeznaczenie 3" wynosi..... 8 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

to jest obraza inteligentnych ludzi ; /
tragedia.
ten film nie zasługuje na wiecej niz 1.
to ukazuje tylko twoja glupote.
moze i jestes tolerancyjny, ale gustem w horrorach to ty nie grzeszysz. jedyne co cie moze uratowac to zmiana oceny tego filmu na 1.

śmierć, która ściga ludzi. Z A L O S N E.

zawiodlem sie na tobie, naprawde :(

Astral_the_Shadow_Prayer

Nie zmienię oceny,lubię serie "oszukać przeznaczenie"
Moja ocena,moja sprawa
Mój gust
Ja np nie lubię Kill Billa
Sztuczne tak samo jak oszukać przeznaczenie
Ale film który oceniłem na 8 lubię
Nie musze być inteligenty twoim zdaniem.
Nie zależy mi na zdaniu innych.

ocenił(a) film na 9
Damx123

kill bill to zajebiaszczy film. nie dalem 10 tylko 8 wlasnie za to ze przesadzili z irracjonalizmem + bylo kilka sucharów.

celem kill billa jest oddanie hołdu filmom akcji klasy G (gówno) + kulturze japońskiej (którą bardzo lubię).

quentin świetnym reżyserem jest, potrafi stworzyć bardzo zmodernizowane i abstrakcyjne, irracjonalne, a zarazem świetne, zapierające dech w piersiach sceny i akty.

kill bill jest z jednej strony gówniany, tak, ale z 2 jest to zrobienie z owego gówna prawdziwego działa sztuki. brawo.

a oszukać przeznaczenie to tandetny horror z flakami i kretynska fabula dla dziecka z przedszkola.

smierc, ktora cie goni. no prosze cie.

ocenił(a) film na 4
Astral_the_Shadow_Prayer

Ależ wy się lubicie, nooo....

;-)))

Astral_the_Shadow_Prayer

A ja właśnie lubię te flaki,i tą fabułę...z oszukać przeznaczenie.

ocenił(a) film na 4
Damx123

Hejka

Flaki, fabułę?!?
Napisz mi o co ci chodzi? Co za flaki, dlaczego?
O czym jest ten film/ serial "oszukać przeznaczenie" i dlaczego go lubisz?

P.s: Co myślisz o filmie "Siedem" i dlaczego?

komentarz

Ponieważ to coś "nowego" w horrorach
Przeważnie są jacyś psychole...albo jakieś "potwory"
A tutaj mamy ludzi którzy przeżyli wypadek...a potem giną..w kolejności której mieli zginąć
Muszą oszukać śmierć i przeznaczenie
Są brutalne horrory i to dużo głupsze niż ten
A ten jest dla mnie ciekawy
Poza tym ja lubię horrory...nawet te które nie mają sensu
Uważam że ten ma sens..

ocenił(a) film na 4
Damx123

A za co i dlaczego lubisz horrory?
Czy lubisz fascynować się śmiercią, potfornościami? Czy to cię "kręci" i dlaczego?

Czy np. wielu ludzi z grona twoich znajomych bądź współwyznawców protestanckich również charakteryzują upodobania do tego typu filmów? Jak myślisz dlaczego?

Czy "kręci" cią lub podnieca albo na przykład uspokaja (czujesz uspokojenie lub jakąś formę satysfakcji, bądź wiekszego poczucia wewnętrznej siły, wyższości nad innymi, może 'sprawiedliwości bożej', większej wartości własnej odczuwasz na myśl o tego rodzaju filmach, akcjach gdzie króluje przemoc, gwałt, "przeznaczenie" tragedii i śmierci innych w tego rodzaju obrazach jak w "oszukać przeznaczenie", które -jak napisałeś- w istocie nie unikają śmierci)?

Co myślisz o treści filmu "Siedem" (Seven) - czy podoba ci się ten film oraz zwłaszcza mentalność i działalność głównego bohatera tego filmu? Który to bohater, jak wiemy, był z wyznania protestantem.

komentarz

Nie interesuje,nie podnieca mnie śmierć
Ani zmarli ani nic podobnego
To dla Twojej wiadomości..
Czasami mam ochotę obejrzeć np dramat...czasami dobrze jest się pośmiać na komedii a czasami dobrze jest "wyłączyć myślenie" na horrorze..a czasami nawet obrzejrzeć bajkę
Proste..
Nie ma w tym nic dziwnego

ocenił(a) film na 4
Damx123

(...)"... Przeważnie są jacyś psychole...albo jakieś "potwory"
A tutaj mamy ludzi którzy przeżyli wypadek...a potem giną..w kolejności której mieli zginąć... "

- Czy fascynujesz się psycholami, potworami - dlaczego, w czym ci to "pomaga", co ci to daje?

Czy wierzysz w magię, wróżby, numerologię i tp.?

komentarz

Nie fascynuje się..
Po prostu czasami lubię obejrzeć horror
Tak samo jak lubię dramaty...albo komedie
Nie wierzę w wróżby...

komentarz

maly offtop zrobie ale poczytalem pare tych zawilych tekstow komentarza (glownie na forum egzorcyzmow emily rose) i teraz juz bezposrednio do niego powiem: czlowieku co z toba jest? ktos cos powie a ty z zapalem jakiegos maniaka piszesz komentarze ktore malo kto rozumie albo calkowicie odbiegajace od tematu.. jesli ty tak na codzien filozofujesz to kolegow to ty nie masz albo nie miales za wielu nie wspominajac o dziewczynie. moge sie mylic ale sprawiasz wrazenie czlowieka ktorego wszyscy maja za dziwaka.. wiem ze zaraz pewnie odpowiesz komentarzem filozoficznym jakims znowu ale nie trudz sie w zadawanie pytan i sprowokowanie mnie do dalszej dyskusji z toba bo po przeczytanych twoich komentarzach wiem ze nie ma sensu

Astral_the_Shadow_Prayer

I jeszcze coś Ty dałeś High School Musical 3: Ostatnia klasa ,ocenę 6 i serduszko..
A ja nie lubię tego badziewia(1 była nawet nawet),bo dla mnie to jest za słodkie i za głupie
Ale nie oceniam Ciebie po tym że dałeś ten film do ulubionych ..
Więc nie wiem czemu się "czepiasz" mnie.

ocenił(a) film na 9
Damx123

musicale są ogolnie idiotyczne. podobalo mi sie kilka piosenek, a to swiadczy o sukcesie musicalu, dlatego 6 jest. nie wiem czy wiesz ale miedzy 6 a 10 jest olbrzymia roznica. 6 oznacza ze film jest bardzo malo ambitny, ale milo sie oglada.

a piosenka "i want it all" byla nawet w przednominacjach do oskara. wiec spadaj ; ]

ocenił(a) film na 9
Astral_the_Shadow_Prayer

poza tym FILMY OCENIA SIĘ GŁÓWNIE pod kontem gatunku.

to , ze musicale są gówniane i mało ambitne, nie oznacza, że mam każdemu dawać 1? więc uspokój się.

Astral_the_Shadow_Prayer

Nie twierdzę że musicale są gówniane
Ja np je lubię
Tylko uważam że 3 część jest słaba....1 była ok
Ale każdy ma swój gust i Ciebie za to nie krytykuje tak jak Ty mnie...

Astral_the_Shadow_Prayer

I sam spadaj ;P

ocenił(a) film na 8
musicalme

Ja do homoseksualistów nic nie mam póki nie robią żałosnych parad, które jedynie służą popisywaniu się swą "oryginalnością".

musicalme

Trochę bez sensu tutaj pisać takie posty, bo czego byś nie napisał, i tak banda przeinteligentnych dzieciaków z gimnazjum Cię zjedzie za "pedalstwo". Polacy (a już zwłaszcza polscy internauci) mają trochę za ciasne móżdżki, niestety.

pozdrawiam, "lesba" z tej strony :p

ocenił(a) film na 8
musicalme

Jesteś odważny, że o tym mówisz. Polska to ciemny kraj i większość uważa, że to choroba, wiec czasem mam wrażenie, że to oni są pozbawieni jakiejkolwiek inteligencji, łącznie z księżmi, którzy to tak nienawidzą homo, a sami molestują dzieci, stare świnie.

CityOnilne

polecam się zapoznać z nauką KK., nikt pederastów nie potępia, jeśli uważasz że księża molestują dzieci zgłoś to na policję, to jest twój obowiązek, (tylko trzeba mieć dowody), a jeśli nie to nie obrażaj innych, bo to jest stwierdzenie typu, że wszyscy urzędnicy to łapówkarze, a nauczyciele to nieuki i pedofile (przecież pracują z dziećmi), w każdym środowisku znajdą się zakały i chore przypadki, ale to nie oznacza, że można wyciągać wnioski tego typu, mamy dziwki -> wniosek wszystkie kobiety to dziwki, (absurd)

ocenił(a) film na 8
Kamillu25

Dobrze, wiem, ale samo to sformułowanie ''pederasta'' jest b. obraźliwe, wiec coś czuje że należysz do homofobów,.

CityOnilne

W 2006 roku Sąd Okręgowy w Gdańsku oddalił złożony w trybie wyborczym pozew w sprawie znieważenia przez użycie słowa "pederasta" i uzasadniając to tym, że oznacza ono właśnie męskiego homoseksualistę. Określenia tego nie uważam za obraźliwe, a pojęcie homofobia mnie po prostu bawi, homo znaczy człowiek dlaczego miałby być przeciwko sobie. Pojęcie homofobia jest tworem sztucznym i tyle.

ocenił(a) film na 8
Kamillu25

ale to niemiłe, wiesz, jak może sie poczuć gej czytając to np tutaj?

ocenił(a) film na 9
CityOnilne

otóż to! czuję się urażony.
;-((((((((((((((((((((((((((((((((

Astral_the_Shadow_Prayer

o cóż ja biedny mogę zrobić?

ocenił(a) film na 9
Kamillu25

chciałem rzucić, że loda, ale to już byłoby zbyt suche, nawet jak na mnie.

i tak ostatnio przekroczyłem limit pseudo żarcików ^^

Astral_the_Shadow_Prayer

taka dyskusja nie ma sensu, jeśli nie masz innych argumentów to zamilknij, czyli dla wyjaśnienia morda w kubeł

ocenił(a) film na 9
Kamillu25

chlip...

musicalme

po pierwsze, nie uważam, żeby to był dobry pomysł, aby o takie rzeczy pytać na forum filmwebu, chociażby z tego powodu, że tu jest mnóstwo chamskich ludzi, w tym homofobów. Mogę ci powiedzieć, że mam kolegę który jest w takiej samej sytuacji. Ma szczęście, bo ma znajomych którzy mu pomagają. I na początku takie małe rozeznanie zrobiliśmy w naszym liceum, co gdyby do naszej klasy chodził gej. Dzięki temu klasa pozytywnie zareagowała na wiadomość, że rzeczywiście tak jest. A w sprawie powiedzenia rodzicom chcemy wysłać go do szkolnego psychologa i tobie też to proponuję :)

ocenił(a) film na 9
lili113

przecież to prowokacja. czemu ludzie są tak łatwowierni...