Ja słyszałam jego muzykę z czterech filmówi. W filmie 21 gramów niektóre kawałki bardzo przypominają tą z Brokeback Mountain, choć same filmy różnią się zupełnie. Bardzo lubię muzykę tego artysty, ponieważ ma ona swój konkretny styl. Przesłuchałam dokładnie prawie wszystkie jego utwory i jestem zachwycona.
Wam też podoba się jego muzyka? Słyszeliście ją oprócz tej w Brokeback Mountain?
Napiszcie też, jeśli macie część lub całą ścieżkę do Brockeback Mountain, jaki kawałek podoba Wam się najbardziej. Mi The Maker Makes:)
Pozdrawiam
moimi ulubionymi sa: opening, the wings, a love that will never grow old, a friend of mine, brokeback mountain 1,2,3... no i reszta. sam nie wiem czy to sciezka taka dobra czy po poprostu to zasluga flmu, ze jej sie tak dobrze slucha. tak czy siak zaliczam ja teraz do mojej kolekcji the best of soundtracks
najfajniejszy jest oczywiście kawałek pt. "Brokeback Mountain". A z "21 gramów" - nie wiem jak się nazywa, ten który leci przy napisach.
Sama muzyka do "Brokeback Mountain" średnio mi się podoba, ale jako muzyka filmowa jest świetna.
Mi najbardziej do gustu przypadła "I don't wont to say goodbye" - po prostu piękna i jeszcze te słowa...
Natomiast polecam muzykę z innego filmu pt. North Country". Chyba znacie "Bette Davis Eyes" śpiewaną przez Kim Carnes. Muzykę skomponował oczywiście Gustavo Santaolalla.
Pozdrawiam
Ja po kilku przesłuchaniach zakochałem się w "It's So Easy"... naprawdę świetny utwór :] Kompletnym przeciwieństwem jest "The Maker Makes" z wokalem który doprowadza mnie szału ;-).
Ogólnie cały soundtrack jest godny polecenia :)
W sumie, to do gustu przypadła mi także "I will never let you go - Nigdy nie pozwolę ci odejść" - jakże to widać w scenie z koszulami...
Ja ze swojej strony polecam także muzykę Santaolalla z filmu "Dzienniki motocyklowe" Sallesa. Uważam, że jest lepsza niż w BM i 21 gramów. Szczególnie utwór: "De usuahia a la quiaca"! Uważam, że jest świetny, myślę, że Ci się spodoba:) Interesuję się troche muzyka filmową i Santaolalla jest jednym z moich ulubionych twórców. Chętnie jednak usłyszę jakich soundtracków ostatnio słuchacie. Pozdrawiam:)
Jeśli mogę zaproponować ci muzykę filmową, polecam muzykę polskiego kompozytora Jana A.P. Kaczmarka z filmu "Finding Neverland" oraz "Niewierna (Unfaithful)", ponadto polecam również Vangelisa "Conquest Of Paradise", "Aleksander" oraz James'a Newtona Howarda "Władca Pierścieni" oraz "King Kong"