Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197555
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Nie wiem czy wiecie ale w tym filmie jest troche gejenia się!! Zupelnie odbiera to przyjemnosc z ogladania, wychodzi sie z kina wstrzasnietym, zmieszanym i zniesmaczonym. Zbyt bezposredni przekaz, jak dla kretynow.

Odradzam.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
Klaudia_22

Jest to kolejny tym, z którym nie warto wchodzić w polemikę (co uzasadnia niski poziom wypowiedzi)

ocenił(a) film na 10
sant

Za duzo "gejenia sie", hmm intrygujace okreslenie, jesli myslales, ze homoseksualisci nie uprawiaja sexu to przynajmniej, nie zyjesz juz w blogiej nieswiadomosci. A tak nawiasem, to wlasnie ten film jest o gejach, to tak jakbys nie wiedzial, osobiscie nie zaobserwowalem zniesmaczenia na twarzach ludzi wychodzacych z sali. Zreszta na film nie patrzy sie, przez pryzmat paru scen milosnych i nie rajcuje sie tym jak nastolatek (nieobrazajac nastolatkow).

johngalt

Subiektywna ocena estetyki filmu a odpowiedzią jest wsciekły atak miłosiernej tolerancji, jakie to typowe.

ocenił(a) film na 6
johngalt

Niezgodze sie z Tobą, własnie obejrzałam film i wcale nie jestem "zniesmacozna"- jak to ujałeś. Sceny seksu wcale nie były przedstawioen w jakiś straszny sposób, wręcz przeciwnie jedynei nakreslały to co jest pomiędzy Ennisem i Jackiem.
pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Alicja_kosmitka

Bernadotte widzę świeci głupotą. Nie widzi widać różnicy w seksie analnym i jedzeniu kału - możerobił jedną i drugię i stąd to...?

A może powiesz mi mały człowieczku, jaka jest różnica między mordercą, a gwałcicielem? Albo między rowerem i samochodem? Albo gayem i homofobem?

Straszne jest to co piszesz, ale ja na szczęście traktuję takich ludzi z dystansem i przynajmniej mam ubaw...

ocenił(a) film na 10
Alicja_kosmitka

Bernadotte widzę świeci głupotą. Nie widzi widać różnicy w seksie analnym i jedzeniu kału - możerobił jedną i drugię i stąd to...?

A może powiesz mi mały człowieczku, jaka jest różnica między mordercą, a gwałcicielem? Albo między rowerem i samochodem? Albo gayem i homofobem?

Straszne jest to co piszesz, ale ja na szczęście traktuję takich ludzi z dystansem i przynajmniej mam ubaw...

Klaudia_22

"Bernadotte widzę świeci głupotą." lol
Widze roznice miedzy faktem dawania dupy przez faceta i rzarciem kału! Nie zmienia to faktu ze zarowno jedno jak i drugie jest praktykowane. Idac dalej - ani jedna czynnosc ani druga nie ogranicza wolnosci innych i jest to podomiotow ktore te czynnosci wykonuja prywatna sprawa. Piszac ze jestem ograniczony bo to przyrownuje dajecie dowod ze oceniacie zachowania ludzi ktore was nie dotycza i ktore uwazacie za obrzydliwe. Smutne jest natomiast to ze wasza faszystowska natura nie pozwala wam dostrzec tego ze wasza tolerancja w gruncie rzeczy jest nietolerancja! Wowczas chyba pozostalo by wam nic innego jak tylko zmienic zdanie i przestac ujadac na osoby okreslajace gejenie sie jako cos obrzydliwego... vide post. Niepozdrawiam!

Klaudia_22

Zabawnie to się Twoje posty czyta. Uśmiałem się, że hej. Niestety, li i jedynie z politowania.
Bernadotte: żal wysilać się na próbę inteligentnego komentarza reprezentującego odmienność poglądów. I tak nikt nie zrozumie.
Ech.

ocenił(a) film na 10
Alicja_kosmitka

.... Lepiej pozostawic pewne rzeczy bez komentarza:
-primo; watpie zeby kiedykolwiek powstal jakis ambitny film o koprofilach (uwazam to za dosc jasne, jesli ktos nie rozumie, najserdeczniejsze wyrazy wspolczucia)
-po drugie porownywanie milosci homoseksualnej do koprofilizmu...
No wlasnie, jeszcze raz pogratulowac poziomu, zreszta jesli jestes tak ograniczony i uznajesz jedynie seks analny za forme okazywania milosci, odbijajac pileczke, czy seks analny kobiety z mezczyzna nie jest obrzydliwy?? Sam nie wiem, czemu udzielam odpowiedzi na cos tak .... , ale ok.
P.S.
To, ze ciebie film odpycha i zachowujesz sie jak rozochocony nastolatek, nie znaczy, ze wszyscy tak maja.

ocenił(a) film na 9
johngalt

A nie wpadles na to ze w filmie Brokeback Mountain chodzilo wlasnie o pokazanie milosci homoseksualnej, a w filmie Capote o cos zupelnie innego?

Jezeli szedles na film nie wiedzac o czym on jest, to przylaczam sie do gratulacji.

johngalt

Te sceny były potrzebne.
Ang Lee i tak to ograniczył - w opowiadaniu Prolux naturalizm jest o wiele bardziej wyraźny.

ocenił(a) film na 10
Howler

Tanie chwyty sam jestes tani i tandetny, bez obrazy oczywiscie. Nie masz pojecia o czym mowisz, wiedziales o czym jest ten film, w takim razie po co sie na niego wybierales?? Obnizona wrazliwosc, jezeli jedna scena bo tylko jedna byla jesli chodzi o "mocniejsze" jest w stanie przekreslic caly film +/- 4 pocalunki, to gratuluje... Ciekawe czy sex w innych filmach tez Cie tak zniesmacza.

ocenił(a) film na 10
Yossarian_2

Wieprzu, jak mozesz porównywać tak dwa różne filmy? To tak jakbyś zapytał: Dlaczego w Titanicu nie grało sceny miłosnej dwóch facetów? Albo: Czemu Titanic był kręcony na wodzie, a Brockeback na lądzie? Czemu Titanic nie był pontonem?

Radzę się udać skąd przyszedłeś Wieprzu, czyli jak Twój nick wskazuje, chyba do obory - możesz iść z tym kolegą, Bernadotte, którego nurtują tematy o spożywaniu kału.

Klaudia_22

hahaha zabawne! Niestety chyba mnie nie zrozumiałas :D ale to nic ! nie przejmuj sie.

Klaudia_22

Wiedzialem, ze jest to film o milosci homoseksualistow do siebie... ale nei wiedzialem, ze doslownie! Przeciez rezyser nie musial wszystkiego pokazywac.

Skoro temat zgrany, a forma jakas nie taka... coz, ocena "1" wydaje mi sie adakwatna dla tego filmu.

A te przytyki do mojego nicka, coz... pozostawie to bez komentarza.

johngalt

nie no czytam i nie wierze... powiedz mi a co takiego zostało pokazane???
oglądasz czasami playboya po północy? wiecej jest "pokazane"....

trantatitla

W Playboy'u nie masz zadnego homo-niewiadomo-co, a to jest zasadnicza roznica!! Chyba dostrzegasz te subtelna roznice, a jesli jej widzisz, no to trudno. Brokeback Mountain po prostu nie trafil w moje gusta.

Klaudia_22

"nurtują tematy o spożywaniu kału." hehehehe...

Klaudia_22

Wieprze to raczej w chlewach się znajdują ;D
Tak, tak, współczesne dziewczeta lubią wypowiadać się na tematy, o których nie mają pojęcia.

johngalt

masz racje, nie dla kretynów.... szkoda mi ciebie

ocenił(a) film na 10
trantatitla

Jak widać zniewieściałego Wieprza rażą sceny erotyczne? Ile masz lat chłopczyku?

ocenił(a) film na 10
Klaudia_22

Klaudia dziwię się, że jeszcze nie dostałaś bana za swoje bezczelne wypowiedzi, co jedynie świadczy o wartości tego forum. Każdy ma swoje jakieś uniesienia, niestety w twoim przypadku to jest normalne.
Secundo wieprzyk myślę, że dając filmowi ocenę "1" pod wpływem głównie jednej jakże ubogiej sceny "erotycznej" między dwoma mężczyznami postępujesz stereotypowo-homofobowo ;]
Po trzecie osoba która widzi jakiekolwiek podobieństwo pomiędzy jedzeniem kupy a seksem analnym w logicznym rozumieniu of coz myślę ma niesamowicie egzotyczne fetysze i czekam na dalsze jej "z życia wzięte"
I po ostatnie co do wypowiadania się tu osób homo/akceptujących homo na tematy, w których poruszane są kwestie, które choćby w najdrobniejszy sposób próbują uwypuklić jakże nieraz delikatnie kwestię "niezrozumienia miłości homoseksualnej"-również uważam to w większości przypadku za niestety, ale za poniżanie się.
Dziękuję :)

ocenił(a) film na 10
freitag20

Przedemną w kolejce do bana jest wielu homofobów, którzy obrażali innych? Ale tego jakoś nie zauważyłaś? Przykro mi...

freitag20

" osoba która widzi jakiekolwiek podobieństwo pomiędzy jedzeniem kupy a seksem analnym w logicznym rozumieniu of coz myślę ma niesamowicie egzotyczne fetysze i czekam na dalsze jej "z życia wzięte" "
Oczywiscie ze podobienstwa sa, pisałem juz wyzej.
Mam pytanie - czy jesli ktos pisze w kategoriach ocennych o roznych zachowaniach to wedlug was znaczy ze je robi, robil czy ich przynajmniej pragnol ?
To ze prawnik toczy dyspute na temat slusznej wysokosci kar za dajmy na to pedofilie czy to oznacza ze maja ochote na jakiegos niemowlaka ? Nie imputujcie mi jakis zboczen czy dewiacji tylko dlatego ze okreslilem dwa typy zachowan jako rownie obrzydliwe ! To ze wy uwazacie cwelenie sie facetow za cos pieknego to nie znaczy ze ja mysle podobnie. :/

ocenił(a) film na 10
Bernadotte

To była po prostu ironia zastosowana, bo to porównanie mi po prostu nijak pasuje.

ocenił(a) film na 10
Bernadotte

To była po prostu ironia zastosowana, bo to porównanie mi po prostu nijak pasuje.