PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197519
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Film ma oryginalną fabułę, przede wszystkim dlatego, że przedstawia dość nietypowe miejsce , gdzie rozwinęła się miłość młodych mężczyzn, ale także lata 60', kiedy to podejście do homoseksualizmu ze strony społeczeństwa było niezadowalający. Minusem jest to, że zostało wszystko ukryte - czy to wspólne momenty mężczyzn lub tragedia jednego z bohaterów. Osobiście na mnie nie wywarł żadnych sprzecznych emocji - była sobie historia... przeminęła z wiatrem... i nie wróci. Nie było w nim momentów, które zachęciłby mnie on do tego, by obejrzeć go jeszcze raz. Moja ocena filmu: 7/10 ze względu na oryginalną fabułkę.

kibus90

To bardzo dobrze że tak odebrałeś film i nie wzbudził w Tobie agresji czy też innych dziwnie negatywnych emocji.Ja powracałam czasami do filmu,tak przy okazji.Ja się tylko nie zgadzam z opiniom że to film o wielkiej miłości...postrzegam to dzieło jako coś bardziej skomplikowanego,zbyt wiele bohaterów ucierpiało...to nie jest zwykły romans.Niezły komentarz :-) Spokojny i z uzasadnieniem,miło się takie czyta.

Tamilina

Jeżeli ktoś odbiera firm negatywnie, to oznacza, że nie ma dystansu do samego siebie oraz świata, bądź po prostu jego względy osobiste zostały urażone. Dla mnie film nie przedstawił nic ciekawego - mówimy o prawdziwej miłości? Jej tutaj nie było... to było po prostu zauroczenie i wspólne spełnianie swoich skrytych preferencji. Jack tak bardzo chciał zaangażować się w miłość ze swoim przyjacielem, że zaczął realizować ją z innym mężczyzną. Film ma jakiś sens, ale nie do końca został on przedstawiony tak, jak tego oczekuje odbiorca.
Dziękuję za odpowiedź na mój komentarz, pozdrawiam!