Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197555
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Zauwazyłam, że wielu ludzi postrzega ten film nie przez pryzmat wartości artystycznej, lecz skupia się tylko i wyłącznie na homoseksualizmie, który faktycznie nie jest głównym tematem filmu... "TBB" opowiada o miłości, odwadze, chęci przerwania monotonnego zycia, nie poddawania się konwenansom i zasadom... Zakrawających na kpinę i śmiesznych wręcz komentarzy homofobów nie skomentuje... Sama planuje w najbliższych dniach wypad do kina, mając nadzieję, że wśród tego homofobicznego narodu znajdę towarzysza :P

ocenił(a) film na 10
miriam_b

Popieram w zupełności. Aha. to "TBB" - to skrót od filmu Brockeback Mountain? Chyba powinno być BM, a w polskiej wersji TBM.

Pozdrawiam

P.S Miriam, ten nick to masz tak przypadkiem czy nie? Nasunęło mi się pewne skojarzenie, ale dobra...

ocenił(a) film na 10
Klaudia_22

Oczywiście "TBM" - mój błąd {zorientowałam się już po umieszczeniu postu :P}... A mój nick został zaczerpięty z "Zagadki nieśmiertelności" - Miriam Blaylock grała tam moja ulubiona aktorka Catherine Deneuve... :) {i co? skojarzenie poprawne?} pozdrawiam;)

P.S. a tak na marginesie szkoda, że tylko 3 Oscary dla "TBM" :|

ocenił(a) film na 10
Klaudia_22

Chyba wiem z czym ci się skojarzył mój nick... ;D ale to nic z tych rzeczy - ten {bardzo "interesujący"} program powstał długo po tym jak załozyłam konto na FILMWEBIE ;)

ocenił(a) film na 6
miriam_b

Ty tez nie postrzegasz tego filmu przez pryzmat "artystyczny" bo jak rozumiem go nie oglądałaś... chyab że idziesz od kina by oglądnąć go drugi raz, jak ja robię z ulubionymi filmami...

Proszę dajcie możliwość krytyki która nie jest zaraz oskarżana jako homofobiczna... powtarzam się z innych wątków ale dostaję tu białej gorączki. Niewielu tu rozmawia o filmie a o swych poglądach. Wśród opluwających się ludzi niewiele jest glosów za czy przeciw nie nasączonych jadem i złością (o co?)